Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislio sam da su od 01.01. smanjili sa 12 meseci na 9 a kamoli taj kod za popust. Molim te podeli sa nama kako si uspeo da dobijes tako dobru ponudu.
Ako se ne varam taj kod imaju zaposleni u A1 i mogu da ga daju rodbini ili prijateljima.
Ili je mozda imao ludu srecu ko ja, meni su dali kao izvinjenje jer su me nesto izvozali.

Ako se ne varam taj kod imaju zaposleni u A1 i mogu da ga daju rodbini ili prijateljima.
Ili je mozda imao ludu srecu ko ja, meni su dali kao izvinjenje jer su me nesto izvozali.
Da, tako se i pisalo u grupi al reko mozda ima nesto jos novije da se podeli sa nama. Ali i ta informacija da i dalje ide 12 meseci dinar je nesto sto se pisalo da vise nema.

Stvar je vrlo jednostavna, dobio sam kod kao poklon za uslugu od A1 agenta otisao do poslovnice … dobar dan dobar dan … vi ste taj i taj, ja sam taj i taj evo lk evo koda … proverila zena adresu kaze moze ima tehnickih mogucnosti i to je to. Kaze vas kod omogucava da imate 15 meseci po dinar, a ostalo po 2499din . Pitao jel mogu u svakom trenutku na onaj veci paket sto moze dva tv . Kaze moze. Ajde prvo cemo ovaj manji jel hocu da vidim kako radi taj njihov A1 smart box posto taj drugi bi morao preko wifi … lako je promeniti paket na veći … eto

jel moze da se dobije kao novi korisnik 12m 1din posle puna cena? ili ima neka druga specijalna ponuda za optiku plus tv

Da li puno varira brzina u zavisnosti od doba dana i broja korisnika na mrezi? Operateri se ne libe da prodaju vise od 100% kapaciteta, pa se u praksi desi da recimo je brzina 60% od ugovorene brzine.

Kod mene zakucano 590/290 od kad koristim.

Da li puno varira brzina u zavisnosti od doba dana i broja korisnika na mrezi? Operateri se ne libe da prodaju vise od 100% kapaciteta, pa se u praksi desi da recimo je brzina 60% od ugovorene brzine.
Koristim i a1 i yettel preko mts optike na 2 adrese i ne vidim razliku.

Koliko su brzine konzistentne na a1 optici?
Screenshot 2026-01-13 222536.png

Zadovoljan, 300/150 a ni na mts-u nisam imao punu brzinu 200/200 tako da je gotovo idealno.
Jedino malo losije je ping u igricama , za koju ms.

Pa kod mene nije isti firmware, ja nemam Guest odeljak, sada vidim da je tvoj ruter F6600P a moj je H3601P 🙁

Pogledajte prilog 523256
Screenshot 2026-01-13 222103.png

Ko je presao iz mts-a u A1 njemu ide H3601P posto ide pre njega ona Nokia crni bridge ONT.

A za novu liniju ocigledno da stavljaju F6600P

Ne, ja sam sa MTS optike presao na A1 i dobio F6600P.
Bukvalno skinuli MTS Ont i zakacili A1.

Mozda, za kuce i vece stanove, gde ima potrebe za mash, daju H3601P

fg.png

Pogledajte prilog 523441

Zadovoljan, 300/150 a ni na mts-u nisam imao punu brzinu 200/200 tako da je gotovo idealno.
Jedino malo losije je ping u igricama , za koju ms.

Pogledajte prilog 523442

Ko je presao iz mts-a u A1 njemu ide H3601P posto ide pre njega ona Nokia crni bridge ONT.

A za novu liniju ocigledno da stavljaju F6600P
Moj ONT je beli Huawei a ruter ovaj HP3061P, a nov sam korisnik, nova zgrada,tek puštena optika letos.

Hvala svima na odgovorima. Koju opremu isporucuju za realizaciju usluge?
Jel ide media converter + ruter ili all in one gpon router?

Poz 🙂

Bukvalno imaš iznad tvog posta odgovor.

Hvala svima na odgovorima. Koju opremu isporucuju za realizaciju usluge?
Jel ide media converter + ruter ili all in one gpon router?

Poz 🙂
Zavisno od infrastrukture neko dobije all in one kao ja a neko dobie dva uredjaja.
Kod mene koriste MTS infrastrukturu.

Da li neko moze da podeli iskustva sa A1 optikom za Novi Sad? Bitno mi je zbog posla da bude stabilna konekcija i prihvatljiv ping.

Ja presao sa SBB na A1 DuoPlus optika+tv, danas bili instalateri. Internet znatno brzi, jedino sto sam primetio malo losiji kvalitet slike na TV i naravno EON je mnogo bolji od Xplore, to ce mi najvise nedostajati. Saltanje kanala je brze na A1 nego na SBB. Sve u svemu zadovoljan sam, 6 meseci free, posle 3499din do kraja ugovora.

Čisto da znaju potencijalni novi korisnici, preko a1 optike ne može IPTV boxevi, izgleda da blokiraju nekako

Neznam sta su ti IPTV boxevi ali meni radi IPTV na svemu sto imam.

Mene su odbili, kazu nije dostupno na mojoj adresi, iako mts opticka mreza vec neko vreme postoji.

Da li vredi pokusati ponovo ili da probam yettel ili yunet?

Mene su odbili, kazu nije dostupno na mojoj adresi, iako mts opticka mreza vec neko vreme postoji.

Da li vredi pokusati ponovo ili da probam yettel ili yunet?
Isto kod mene MTS optika postoji više od godinu dana i Yettel i A1 kažu da ne mogu da se prispoje.
Meni nešto u glavi da je nedavno usvojen neki zakon koji omogućava svim operaterima da međusobno dele infrastrukturu. Ali eto nisam čuo da je iko uspeo da uvuče nekog drugog operatera na mts optiku, a za obrnuto ne znam.

Zanimljivo je da Yettel ne može da koristi SBB-ov coax (barem ne trenutno) pa su mi rekli da zovem baš SBB podršku ako hoću coax.

Nazad
Vrh Dno