Šta je novo?

A1 optički internet

Ima li ko neki inside info da li ce biti dodataka tipa 600/600, 1000/500, 1000/1000 ? Brzina uploada me interesuje vise nego downloada svakako.

Da li neko zna ako se uzme staticka ip adresa, može li se tražiti media converter, bez njihovog ONT-a?

Da li se menjalo nešto po pitanju ponude 12m po 1din za nove koristnike ?

Da li se menjalo nešto po pitanju ponude 12m po 1din za nove koristnike ?
Мени овде понудили 12м по 1дин (тв+нет) и ја прихватио, а после ми се јавља лик и каже нема више тога, сада је 9м по 1дин.

Да ли је неко избоксовао да у јефтинијем пакету добије 2 бокс уређаја?

Da li neko zna ako se uzme staticka ip adresa, može li se tražiti media converter, bez njihovog ONT-a?
mislim da daju odvojeno ont i ruter kao i na yettelu.Ovo i mene zanima posto bih presao kad istekne hipernet ugovor na a1.Sad mi je setup ont pa lan iz njega u moj ax53 asus koji se konektuje na pppoe i opsluzuje celu mrezu

mislim da daju odvojeno ont i ruter kao i na yettelu.Ovo i mene zanima posto bih presao kad istekne hipernet ugovor na a1.Sad mi je setup ont pa lan iz njega u moj ax53 asus koji se konektuje na pppoe i opsluzuje celu mrezu
Kombinacija zavisi od infrastrukture koju zateknu, neko dobije dva uredjaja (ont + ruter) ili kao ja Ont ruter u jednom uredjaju ko MTS.
PPPoE trazis od njih ako uzmes staticku IP.
Ako je u jednom uredjaju mora da se bridguje, to oni odrade. Ako su dva uredjaja mora da se javi neko ko ima tu kombinaciju.

Znači A1 koristi samo MTS optičku mrežu?
Ove cene paketa su odlične 24m po 2500 TV i net od 300 mbit
Alavci iz SBB za isto traže 5700 din, ne daju više od 3m za 1 din
Мени овде понудили 12м по 1дин (тв+нет) и ја прихватио, а после ми се јавља лик и каже нема више тога, сада је 9м по 1дин.
Pa na sajtu stoji 24m 2500 din
Koliko je uopšte cena paketa kad istekne ugovor 24m? Verovatno 4000-4500

Da, i svoju. Kod mene u ulazu su provukli svoju ali nisu dosli do zgrade tako da su me prikacili na mts-ovu.

Nije problem 5700, nego je problem sto za 5700 ne dobijes nista vise u odnosu na a1 za 2500 (ok dobije se n1, ali ne vredi 3200 din )

Jel ovde bio onaj momak iz A1 sto radi Xplore aplikaciju?

Pretpostavljam da ne znas ali mozes pitati kolege. Planirate li uvodjenje onih luksemburskih kanala?

Mogu da ti dam onaj standardan templejt odgovor koji koristi kompanija :)

Vise puta je svuda po forumima bilo price oko toga ko ima ekskluzivu nad tim kanalima nema potrebe da ja sad nesto izmisljam. :)

Nisam ispratio,izvinjavam se. Ne znam ko moze da ima eksluzivno pravo na emitovanje a da nije sam vlasnik. Ne znam ko je pristao na to. Hvala ti svakako.

Nisam ispratio,izvinjavam se. Ne znam ko moze da ima eksluzivno pravo na emitovanje a da nije sam vlasnik. Ne znam ko je pristao na to. Hvala ti svakako.
Ima Yettel, koji je sklopio ugovor sa UG prilikom kupovine SBB-a, tako da UG kanali mogu da se emituju samo na SBB i Yettelu.

Izvinjavam se na offtopicu, morao sam da odgovorim kolegi.

@DGoran a to si mogao da pitaš u temi za aplikaciju. u stvari, verovatno je već odgovoreno tamo

@gliga23 nije Yettel nego vlasnik Yettel-a. al' da ne idemo više u off-topic

Pa na sajtu stoji 24m 2500 din
Koliko je uopšte cena paketa kad istekne ugovor 24m? Verovatno 4000-4500
I mene je zbunila razlika između cena na sajtu i onoga što su meni ponudili. 2500 dinara je cena bez besplatnih meseci, 3000 je cena nakon 9 meseci dobijenih za dinar. Kad se stavi u kalkulator više se isplati 15x3000 nego 24x2500 (ili 24x5+ hiljada).
Po ugovoru koji sam potpisao cena nakon ugovorne obaveze je 3499 ali opet, ko zna kolika će cena biti za dve godine, ugovorna obaveza bi trebalo u teoriji da zaštiti prava korisnika tokom te dve godine ali kada istekne mogu da rade kako im se ćefne.
Još jedan edit da dodam, kanali iz Luksemburga se mogu gledati ali je potrebno malo akrobatike. Tvbro aplikacija na boxu i onaj sajt sa Breddita namenjen inostranstvu, plus besplatni ProtonVPN (free for one device) povezan na holandski server, potvrđeno šljaka ali u SD. Još uvek mi ne uspeva da postavim Projectivy kao default launcher. :(

Poslednja izmena:
Kod mene je 12 meseci 0, onda ide 12 meseci po 3549din (verovatno ce 100din da odbiju za e-racun) i nakon toga 4449din. 600/300 + TV

Dobro, videćemo posle dve godine šta i kako...sada je ta cena predviđena od 4500 za jači paket Duo plus, možda bude veća posle te dve godine, možda bude "cenjkanja"...i njima će svakako biti u interesu da zadrže najveći broj korisnika koje su sada pridobili sa ovih 9-15 meseci po 0 dinara, kako je ko dobio.

ovog puta nisu podeljeni poeni

jel moze neko ko je na a1 optici da postavi rezultate sa speedtest-a? mislim da predjem kod njih, zanima me ping...
znam da zavisi od lokacije, ali racunam da je moja ok, samo da ne bude uprkos tome neki jad i beda.

nadam se i da nema pucanja veze. na sbb-u sam trenutno, radi dobro, ali ponekad pukne veza pa moras da gasis i palis ruter, a cene su podigli u nebesa.
neka im, neka jure nove korisnike, njima nek daju popuste, ja cu posle 10 godina da ih sutnem.
jednom mi samo ponudili 2 meseca besplatna za novu ugovorno obavezu od 24 meseca. ma vazi...

@polarnimeda

Screenshot 2025-11-13 203610.png

Nekada je i 620 / 320 ... ali u principu ne ide ispod ovoga na slici, sto se tice prekida, ni jednom za ove dve nedelje.

Ako moze kontakt nekog A1 akvizitera u DM, ili da mi kažete u kojoj to poslovnici nude te silne besplatne mesece? Gledam prelaz iz MTSa (BOX). Danas bio u dve poslovnice, u prvoj ponudili 3 meseca dz za tv+net, a u drugoj ni to. Kao 500 din niže cene od onog iz flajera i to je to.
Takodje u prvoj poslovnici nude NEO Super za 1800, u drugoj za 2100. Puna cena je 3000.

Nazad
Vrh Dno