Šta je novo?

[A1] Kucni net

Stigao jutros ovaj novi ZTE K20
Za keš je 5500 din u A1, ali mora da se naruči iz virtuelne radnje.
Web kupovina im baguje pa neće da završi proces plaćanja za ovaj artikal.

Naravno, nigde nema onog ZTE MF broja ni na kutiji ni na samom modemu.
Svuda je naveden model K20.

Posebno mi se sviđa što ima dve dobre opcije u podešavanjima:
1. developer podešavanja gde se ručno bira koji sve 4G band da radi ( 1, 3 i 20 ).
2. poziciono podešavanje - da pomogne onima koji ne znaju gde je antena, pa da znaju gde da usmere modem.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

4G.png

position.png

a evo i jednog single testa: B3 (20 MHz ) + B3 ( 10 MHz ):

1722243259234.png

1722242974595.png

definitivno nekakav hibrid između MF295 i MF296
zanimljivo je i to da nema B7 ( 2600 MHz ), nudi mi samo 1, 3 i 20 za band lock.

Mislim da ćeš morati da raskineš ugovor iako je istekao i potpišeš novi da bi dobio novi ruter, tako sam ja morao prošle godine. Proveri dobro pre produžavanja ugovora.

Mislim da ćeš morati da raskineš ugovor iako je istekao i potpišeš novi da bi dobio novi ruter, tako sam ja morao prošle godine. Proveri dobro pre produžavanja ugovora.
Ugovorna obaveza mi istice sad 31.07, a onaj obracunski period 09.08. Koliko sam razumeo do kraja tog obracunskog perioda moram da koristim postojeci. Svakako cu da odem do poslovnice da to odjavim. Medjutim, kako kod njih ovde gde sam ovi novi ruteri nemaju na stanju moracu da narucim online pa me zanima da li mogu da narucim novi kucni net ako jos uvek koristim ovaj stari? Cisto da ne bih ostao bez neta. Kontam da ne bi bio problem?

Takodje, sto se tice onih kodova iz Lidl app gde bih prvih 6 meseci imao gratis, da li isti vaze ako se poruci online ili mora iskljucivo u poslovnici?

E to neznam, možda naj bolje da nađeš nekog od onih nezavisnih predstavnika. Stari ruter ti ostaje ionako tako da ne možeš da ostaneš bez ijednog. Sve što ti treba je kartica koja pajsuje i radi sa bilo kojim modem/ruterom. Možda bude malo sporiji internet dok ne dobiješ novi i bolji ruter.

Poslednja izmena:
definitivno nekakav hibrid između MF295 i MF296
zanimljivo je i to da nema B7 ( 2600 MHz ), nudi mi samo 1, 3 i 20 za band lock.
Da li ima uopšte kod nas Band 7? Ja nisam ukačio ni na jednoj baznoj stanici... Mislim da se ne koristi kod nas.

očekivao sam još bar B7 i B8, s obzirom da B535 sve to pokriva, a eto u regionu npr. CG dosta ima B7 i B8 lokacija

Kakav je taj ZTE K20?Kakav signal salje,da li jr slab,nema veze sto je hibrid?
Ja sam poslao moj stari ruter na reklamaciju i rekli su mi da cu dobiti taj K20..
Da li je mnogo ispod Huawei b535?
Sta kaze @gicko ?

Kakav je taj ZTE K20?Kakav signal salje,da li jr slab,nema veze sto je hibrid?
Ja sam poslao moj stari ruter na reklamaciju i rekli su mi da cu dobiti taj K20..
Da li je mnogo ispod Huawei b535?
Sta kaze @gicko ?
Nisam radio sa njim.Sa B525 i B535 sam imao iskustva posto sam radio neka podesavanja.Licno posedujem 2 komada B525 od kojih je jedan u rezervi.

Ovde je @jason13 uzeo isti ovaj K20.
Cekamo da nam prenese utiske o kvalitetu signala i neko poredjenje sa predhodnim ruterom.

Ja imam Huawei, sa obicnim 4G ZTE iz A1 izvacio sam maksimum 35, sa ovim Huawei 4G+ izvlaci 90 mbs.
Prica za ovaj novi zte sto se pojavio sto je cat6.Zanimaju nas utisci da neko napise.A za huawei slicno je i na b525 kod mene po brzinama bilo

Ovde je @jason13 uzeo isti ovaj K20.
Cekamo da nam prenese utiske o kvalitetu signala i neko poredjenje sa predhodnim ruterom.

Što se tiče brzine, odradio sam onaj jedan single test B3 ( 20 MHz ) + B3 ( 10 MHz), skroz je ok za Cat6 modem.
WiFi naravno ima oba režima: 2,4 i 5 GHz.
Takođe, kako sam već naveo, prijatno su me iznenadile dve nove opcije u podešavanjima - BandLock i podešavanje pozicije.
Svakako i dalje smatram da je bolje uzeti B535 cat7 jer se ipak bolje pokazuje za upload.

moze neki info sta je sad aktuelno od promocija kod A1 (mozda i broj nekog od "prodavaca"), imam Yettel kucni net na 3 lokacije i istice ugovor sad u septembru pa bih verovatno presao na A1 (posebno ako ponude neku pogodnost oko pretplate)

Bolje prvo proveri kako radi A1 na tim mestima, kod mene he recimo Yettel daleko brži nego A1.

Nazad
Vrh Dno