Šta je novo?

A slabiji laptopovi???

ikiM

Slavan
Učlanjen(a)
17.03.2005
Poena
319
:type: Znam da su za neke kante, ali mi treba misljenje o tome sta je bolje:

- :) FSC Amilo ProV2010 CelM340 1.5/256/40G/Cmb/15"/Lin za 760EUR

- :D ASUS 2514TU 15"XGA SIS 64M CD2.8/40G4/256M za 790EUR

- :d HP nx6110 C-M 1.3MHz/ 256Mb/40GB/com/ DOS(PG840ES) za 820EUR

Koliko znam HP nema TvOut i nesto je ruzniji od HPnx9020.
Imam ne bas veliki budzet. Hocu da ih koristim za licne potrebe (muzika i filmovi - prebacivanje podataka) i ponekad da otvorim i proverim nesto u AutoCad-u. Igrice ne.
Interesuje me:
- :trust: da li ovi modeli ista vrede (kvalitet izrade, hardwer na njima, zagrevanje, brzina)

- ;) sta je najbolje od njih i

- :banana: da li ima nesto znacajno bolje a za manju dodatnu sumu (NOVO NARAVNO) (Amilo L1300 (980Eur) ili Toshiba L10-19(1000Eur)-prodaje se u Metrou za 850)?

Znam da ima onih koji su ovo nekada koristili ili sretali se sa njima, te se nadam se da ima ko da da dobar savet.

Pozdrav svima!

Po mom misljenju Fujitsu Siemens je najbolji od navedenih. Inace, ostale Asuse (i ovaj) koje sam video imaju jako losu plastiku - oklop. Gde god ga pipnes uz malo veci pritisak krcka (sto na FSC nisam primetio). Osim toga FSC ima bolji ekran od oba navedena modela. A po misljenju nekih ljudi koji rade sa notebook-ovima, sa FSC ima najmanje problema i kvarova. A isti tvrde da Asus fuseri jer ima veliki broj reklamacija na njihove notebook-ove. E sad, ti vidi jos.

Jeftini notebookovi imaju obicaj brzo da crknu... ne znam kakve su garancije za hp i fs, ali se za asusa secam da sam cuo da je samo godinu dana?! sto se della tice, znam par ljudi koji su imalli ocajna iskustva sa isterivanjem garancije i presli na ibm posle toga...
znaci ako neki od onih ima recimo 3 godine garanciju, dobija moju preporuku |)

Evo jedno licno iskustvo...
Imam FSC Amilo A sa amd-om 2000+ skoro dve godine.
Bio mi je potreban laptop i uzeo sam u tom trenutku jedan od najjeftinijih (avgust 2003).
Da kucnem u drvo (kuc, kuc), nikakvih problema nikad!
Dodje sa dve godine garancije, ali sedi besposlena u fijoci.
Jedino je bilo zezanja sa tv izlazom, posto je ispalo da su omega drajveri bolji nego original atijevi (sto i nije tako cudno). Uglavnom, sa originalnim drajverima mi je nestajala slika sa tv-a ili se nije ni pojavljivala, sa omegom nemam problema.
Komp nije ni najlepsi, ni najbrzi, ali meni zavrsava sve sto treba.
Primedba je sto sam ja kupio jedan od poslednjih sa USB 1.1, pa sam spoljni hard morao da vezem na Firewire, ali to i nije toliko problematicno. Preko mrezne sam vezan na kablovski internet (pre toga sam je koristio za ADSL modem) - bez ijednog problema ikad.
Ono gde FSC stedi je KATASTROFALNA ONLINE PODRSKA. Ranije su imali forum u kome su korisnici pomaglali jedni drugima, sada im ni to ne funkcionise.
Jos uvek prva instalacija XP home-a, svi service packovi na masini, bez reinstalacije.
E, da... Posto sam sada "na privremenom neradu u inostranstvu" (zato sam i uzimao laptom), koristim ga non-stop kao da je desktop. Znaci, 5-6 sati rada dnevno najmanje...
Toliko od mene.
Dusan

Poslednja izmena:
Ono sto mi se vise svidja kod pomenutog ASUS-a od pomenutog FSC-a je manje zagrevanje. Sto se tice monitora, oba su podjednako losa, ne ocekuj nekakav kvalitet u ovoj entry klasi.

Hvala za sada na informacijama!
Ako to nije problem neka neko prokomentarise i opcije:
FSC L1300 i Toshiba L10-19

Ili jos bolje:
Sta je najbolja kupovina (kod nas) za 1000-EUR (sa PDV-om)?

HP Nx 9020 - odlican ekran za tu cenu i super performanse za svakodnevno koriscenje.

Upravo tako (za cene).
Mada je cena za Amilo Pro V2010 nesto veca nego sto sam napisao. Bila je ta cena, ali je izgleda korigovana.

Garancije za FSC i Asus su 2 godine, a na HP-a godinu.
Kod HP-a mi vrlo smeta sto nema Tv-out.

Ne znam da li treba da sacekam malo, da se i cena centrina spusti ispod 1000eur. Vidim da su neki modeli (FSC) poceli da pojeftinjuju (kvalitet ili konkurentnost, sta li).

Inace, naisao sam na sajt www.rexton.co.yu
Na tom sajtu ima vazda nekih laptopova, a pogotovo HP/Compaq sa cenama ispod 1000EUR.

Ako neko zna sta je u pitanju...

Nemanja je napisao(la):
HP Nx 9020 - odlican ekran za tu cenu i super performanse za svakodnevno koriscenje.

Ti mora da si jedan u 1000, pošto si našao 9020 sa dobrim ekranom. Njima su ekrani i tastature najlošiji delovi. Za taj novi 6110 ne mogu još ništa da kažem jer ga nisam držao u rukama, ali ako nastavlja tradiciju 9020 trebalo bi ga ipak zaobići. Asus A2 može da prođe, ali baš ako mora. Amilo Pro V2010 takođe, mada je nešto bolji. Toshiba L10 je takođe novitet, nemam pojma. FSC L1300 imam već preko 4 meseca i mogu da kažem da sam zadovoljan. Ako ne očekuješ ništa posebno, radiće ti savršeno. Ako si cepidlaka, ovu cenovnu klasu zaboravi. A ako nisi, L1300 zaslužuje svaku preporuku. A u Metrou je skoro džabe (osetno ispod 1000 evra sa PDV-om).

Poslednja izmena:
Imam dva FSC Amilo L1300 u firmi. Mogu samo reći da im je izrada odlična, i da su savršeni za kanc. rad (s obzirom da imaju 512MB RAM-a, i DVD-RW). Mislio sam da će Celeron M biti nešto sporiji i da će više trošiti bateriju s obzirom da nema SpeedStep, ali radi sasvim, sasvim solidno.

I bre, nešto ti mnogo to 980EUR. Može mnoogo jeftinije da se nađe.

definitivno je ovo najbolje za te pare:
Acer TravelMate 2300 Series (15 TFT, Intel® Celeron® M 340 (1,5GHz/512kb/400) 15"XGA, 256MB, 40GB, DVD-CDRW, 4-cell battery, Microsoft® Windows® XP Home US), cena mu je oko 780 eura sa PDV-om u Dual Computers-u (www.dualc.co.yu) ;)

Nazad
Vrh Dno