Šta je novo?

A sad nesto bas matoro :)

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nisam 100% siguran da je skidanje ovih jako starih igara legalno kao i spominjanje toga ovde, stoga ako neko smatra da nije, neka odmah kaze da sklanjamo!
Posto su igre stare i preko 15 godina a neke od firmi vise i ne postoje niti je moguce kupiti te igre, ja kontam da je dozvoljeno objaviti ih ali opet - ako neko smatra drugacija neka vice.

U cemu je kvaka? Imam oko 450 igara koje su ostale upamcene po mnogo cemu ali im se vremenom izgubio svaki trag. I voljan sam da podelim to sa vama tako sto bi ih omogucio za dl (u slucaju da je to ok) svima koji bi zeleli jos jedanput da ih probaju kao i za ove nove generacije...

Spisak je u attach-u pa ako ima zainteresovanih, javite :)

Prilozi

• comp1.txt
    4.2 KB · Pregleda: 310
  • comp2.txt
    17.7 KB · Pregleda: 576
Takođe bih napomenuo da se u gusarskom zalivu može naći vrlo interesantan disk po imenu "Razor 1911 Tenth Anniversary CD-ROM", sa gomilom odličnih igara prve polovine devedesetih. Preporuka!

Uf...
Imam na hardu jedan folder koji kaze da u njemu ima 2800 old games-a. Istina je da je jedan deo
svega toga razlicita izdanja tih igara, ali bez obzira na sve, za respect je spisak. Zauzima samo 8,6Gb... Sta znam, da kacim sve to ne mogu... Ali ima drugih, komsijskih nacina... Nudge, nudge, wink, wink...

P.S. Sve ovo sto imam spada u kategoriju abandonware, sto ce reci da autorska prava vise ne vaze, ergo ne smatra se piraterijom.

Poslednja izmena:
Ja mogu sve ovo da uploadujem relativno brzo i da omogucim svima DL :)

Pa kad su neke mnogo novije igre postale free, ovo onda sigurrno nije piraterija. :)

Poslednja izmena:
moze upload ;)

Uhh covece, uhvati me blaga nostalgija dok sam citao spisak :) Upload pod hitno! :D

Zivela darezljiva Kutija :D
ja hocju da se prisetim wacky wheelsa i jos nekih bas bajatih(sto se tice vremena,ne kvaliteta)igara
Upload please..:p
\o/

Poslednja izmena:
hehehe... ima i krsha ali su tu uglavnom sve igre sa pocetka PC igracke ere... :)

od wolfenstein 3d preko duke nukem-a do descent-a... very, very, very nice :)

btw nisam ni znao da DOSBox postoji za toliko platformi...

Potražite na torrentima "dos collection". Ima sve ovo i još mnogo više...

Poslednja izmena:
Potražite na torrentima "dos collection". Ima sve ovo i još mnogo više...

jes, ja sam skinuo za ST kolekcju svih igara u 4GB; sve je sortirano lepo kao kod kutije:
naziv igre (godina)(izdavac).zip ...

Joj brate znachi nemash pojma koliko ovo meni znachi.Ja nisam mozda star kao neki ovde na forumu ali kada sam imao 7 godina igrao sam mortal kombat dok me prsti nisu krenuli da bile.
HVALA CAR SI!

E sada sam skinuo Mortal Kombat 3
Pitanje sada kako da ga pokrenem???
Znam da sam noob :p

Imas izvrsne fajlove. Otpakuj igru i nacices mk.exe ili mk2.exe (zavisi koji deo si skinuo).
Eventualno ces morati da pokrenes Setup. U slucaju da igra nece da radi, trebace ti DosBOX. Sa njim najverovatnije ce hteti i moci ces da uzivas u MK :)

Ne bi da kvarim zabavu, ali nisu sve ove igre abandonware. Pogotovo igre id software-a kao što su DOOM 1 i 2; Quake; HeXen 1 i 2, Heretic koje se još uvek prodaju preko STEAM-a.

Inače većinu igara imate na http://www.bestoldgames.net/eng/

Poslednja izmena:
Izem ti... stvarno ne radi. :S: Trenutak nisam pratio desavanja i eto sta propustim. :mad:

jel ima nade da ce ti linkovi ponovo proraditi? :)

Ima neko pojma gde da nadjem Industry Ginat I ? Znachi kad sam je prvi put iznajmio u stara dobra vremena pre 10god. nisam vratio igru 9 dana na kraju su me zvali iz CD kluba i rekli da moram da je vratim :)

Ljudi, odsad kad se pojavi tako nesto, odmah skidajte i nista nepitajte pa kad nas cape - cape, znam da ovo nije politicki korektna izjava i izvinjavam se moderatorima ali sta da radimo, tezak je zivot nas nostalgicara..... :.(

Odsad da znam, pa sledeci put pamet u glavu. A nisam krenuo odmah da skidam, jer je bilo upload-ovano oko 50%, pa rekao da sacekam dan-dva... I eto, sad ostadoh kratkih rukava :( a tako sam zeleo da ponovo odigram neke igre sa spiska...

kutija?

Bice za 2 dana sve ponovo up. Sorry :)

Vrh Dno