Šta je novo?

A Plague Tale 2: Requiem

DeRadicci

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
04.08.2011
Poena
525
dgkjz0.jpg

Izlazi sledece godine za PC i Xbox Series X/S.

Poslednja izmena:
a3rP7ha.jpg

Extra, mislio sam da nece praviti nastavak, bas su me iznenadili... Prvi deo je bio odlican

Bice besplatna od prvog dana ko ima Game Pass za PC ili Xbox.
Ko ima PS5 morace da plati..

Prvi deo dobra igra, drugi deo vidim kombat je dosta sareniji/nove mehanike i unapredjen,
jedva cekam takodjeR!

Malo losije optimizovana ali je melem za oci, neko jos igra trenutno, kako vam radi?

4k, dlss ultra performance, high detalji na 3070 tokom pijace...radi uglavnom u 60fps.
Kasnije/linearnije chaptere mogu da igram i na dlss quality.
Sama igra je zanimljiva, unapredjena verzija keca.

Uništi mi 2070S, još nisam daleko odmakao al je preko potreban DLSS, koji potom izaziva užasan shimmering efekat u vodi :S

nema, ima rsr.

Jako cudna pozicija kamere, nekako ulevo i previse zumirano. Nisam bio neki ljubitelj ni keca, mozda je pazarim nekad na nekom mega popustu.

Video sam da se ljudi zale na kameru. Jel stvarno tako losa, jel vredi cekati patch za to?

Ne znam na sta tacno mislis.
Sam pogled je ok, tu nema nekih zamerki. Ali ima drugih problema - kamera je jako spora (povecavanje sensitivity-a na 2.0 dosta pomaze) i deluje da se kamera ne krece u istom fps kao ostatak igre (slican problem je postojao i u Deathloopu).

Ako neko isprati kada budu izbacili patch, neka okaci ovde.
Mislim da vredi sacekati da se igra jos malo tehnicki dotera.

Igra izgleda prelepo, jeste malo vise zahtevna ili malo losije optimizovana ali je vizuelno stvarno milina gledati.
Verujem da ce buducim patchevima utegnuti dosta stvari.

Kao neko ko je igrao prvu igru par puta i upravo igram drugi deo, ne vidim problem sa kamerom nikakav iskreno, sensitivity se podesi kome kako odgovara,
akceleracije za mis kod mene nema, FOV je sasvim ok, jer malo kasnije imate da vidite sve kroz zidove kao u betmen arkam igrama onda sve postaje mnogo lakse.

Cisto za pocetnike da se ne zbunjuju, XP i levelovanje lika je jako unikatno ovde.

Imate 3 drveta:

stealth
open kombat
alhemija

nema klasicnog budzam XP, dobijem 1 skil point i turim ga gde god zelim.

kad god prodjete sekciju/oblast

igra racuna koliko ste protivnika ubili
koliko su ostali zivi
i koliko ste koristili gedzete/alhemiju

da li je neko ziv ili ubijen UVEK dobijate XP dakle samo od vaseg stila zavisi koju ce te vrstu XP-a dobijati uopste.

1666169764620.png
1666169742828.png1666169725977.png
1666169701181.png

Kako ne vidite da kamera na dvojci nije centrirana nego ide u levo?
Nije neki dealbreak ali generalno smeta. Vidi se da je bas konzolaska igra i da je los port ali mozda ga doteraju malo u medjuvremenu...

Kao i resident evil 4 kao i dead space serijal, horizon, god of war, witcher 3,
kao i vecina igara, ne secam se gde je lik savrseno na sredini i zasto je to problem?

1666171363166.png

Poslednja izmena:
Realno kamera nije problem niti je nešto prvi put viđeno. Zapravo ne znam kako je ljudima koji igraju sa mišem i tastaturom, možda je tu neki problem.
Inače igra na PC-ju ima punu DualSense podršku, i haptic feedback je sjajan!

Ne znam na sta tacno mislis.
Sam pogled je ok, tu nema nekih zamerki. Ali ima drugih problema - kamera je jako spora (povecavanje sensitivity-a na 2.0 dosta pomaze) i deluje da se kamera ne krece u istom fps kao ostatak igre (slican problem je postojao i u Deathloopu).
Pa ko sto rece ericm, da je previse ulevo.

Realno kamera nije problem niti je nešto prvi put viđeno. Zapravo ne znam kako je ljudima koji igraju sa mišem i tastaturom, možda je tu neki problem.
Ne znam sto bi pozicija kamere bila drugacija na m+k u odnosu na gamepad

Moze li pomoc, kako da povezem Dualsense sa PC-jem ?
Ako ga povezem standardno preko Bluetootha on ce se ponasati kao obican gamepad.

Ali kako da ga racunar prepozna tako da iskoristi haptic feedback i adaptive trigere u igrama koje to podrzavaju ?
Da li je potreban neki specijalan software?

Ako igras preko Steama, imas u opicijama neko podesavanje koje moras da destikliras da bi ti radio haptic. Barem je tako bilo u Spidermanu.
(I gledaj da ti je updateovan PS5 firmware)

Na zalost ne igram preko Steama, imam MS Game Pass za PC i tu je igra free od prvog dana (kao i Scorn).
Ali mozda mogu da dodam igru u Steam, znam da postoji ona opcija "Add a Non-Steam game to my library" i da je pokrenem preko Steama.

Mislio sam da postoji neki programcic, da ne moramo tako preko Steama, ali nema veze..

Za Pass koliko sam video treba da radi ako je prikacen kablom. Neko je spominjao da treba Steam da se iskljuci da se ne bi "mesao" dok igras, ne znam koliko je to tacno.

Na zalost ne igram preko Steama, imam MS Game Pass za PC i tu je igra free od prvog dana (kao i Scorn).
Ali mozda mogu da dodam igru u Steam, znam da postoji ona opcija "Add a Non-Steam game to my library" i da je pokrenem preko Steama.

Mislio sam da postoji neki programcic, da ne moramo tako preko Steama, ali nema veze..
Ne moras nista da dodajes. Meni haptic radi u Requiemu bez problema, a igram gamepass verziju.
Kao sto su ti rekli, moras da ides preko cable-a, a ako bas zelis, mozes da dodas podrsku i za igre koje to ne podrzavaju preko ove aplikacije https://github.com/Paliverse/DualSenseX/releases/tag/1.4.5 .

Spisak igara koje imaju podrsku imas ovde: https://www.pcgamingwiki.com/wiki/Controller:DualSense

Ok, onda cu preko kabla, sve ok, hvala ljudi

Samo kabl i radi bez problema. Za novije igre koje u startu imaju podršku to šljaka. Za neke druge (ili neke iz ps4 ere), malo je *******ije.

Vrh Dno