Šta je novo?

A novi detonatori?

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Smorilo nas je vise da pisemo kada izlaze svake nedelje. Haos na guru3d.com/files :) Elem, pre nego sto sam presao na ATI, koristio sam i testirao odlicne 42.70, koje vam svima preporucujem. Dobitak je veliki u DX8 igrama, slika u 2D je poboljsana (citao o tome na forumu, i rekoh: "ma tripuju se, gde je 2D bolji!", kad ono stvarno!) - bolji su rezultati u Q3 (234 sa 40.72, 239 sa 42.70, a poboljsan je i kvalitet trilinear filtera i S3TC cs. tekstura!)

Apsolutna preporuka... i naravno, pravac guru3d!

Ja sam koristio 40.72 ali u igri Unreal 2 se kaze da su svi drajveri verzije 4xxx bagoviti i da se za ovu igru preporucuje 41.09, da li je ovo tacno?

Taze instalirani 42.01 , vidljivo poboljsanje u DX8 , kvalitet prikaza slican kao i prethodna verzija , koliko su teski ovi najnoviji Max , mislim stvarno cu morat da ugradim full isdn ako nastavim sa dl/om drajvera ovakvim tempomctp;

Jel moze neko da postuje direktan link ako nije problem?!

Hvala :)

btw , kako deinstalirate stare verzije , preko add/remove ili spec. softvercicem ?

Meni su 42.70 pravili probleme u CS, sada sam stavio 42.86 ali ne stigoh da probam CS. 42.01 su OK.

Da zavrsimo onda za ovu nedelju:)

na GetOrder: 42.86/Xp preko (valjda) 42.81/Xp

Pozdrav

Novi det. su cudo_Ovakvu razliku u slici sam primetio sa prelaza sa GF3 na GF4.Zaista sam i vise nego prijatno iznenadjen,Kako su uspeli ovakvo nesto.Bravo Nvidia:boom:

Milan je napisao(la):
Novi det. su cudo_Ovakvu razliku u slici sam primetio sa prelaza sa GF3 na GF4.Zaista sam i vise nego prijatno iznenadjen,Kako su uspeli ovakvo nesto.Bravo Nvidia:boom:

Jel ti to ozbiljno?

Najozbiljnije.Prvo vece kada sam video ovaj thread ovde , skinuo sam 42.70 i zaista su neverovatni jedino sto nisam probao igre jos.Sto se 2d slike tice mozda bih najbolje opisao kao kada smanjis osvezavanje pa izgleda onako dosta ostrije barem u rezolucijama koje ja koristim 1024 do 1152.Ne znam neka napise neko drugi svoje impresije sa nekom GF3 ili GF4.

mene nisu odusevili...naime posto sam overklokovao graficku(siluro ti4200), kada se podigne windows(XP) ikonice u quick launch totalno pobrljave, ponekad pri osvezavanju desktopa nece da prikaze wallpaper i codecreatures benchmark ne prelazi 12fps(50% slabiji rezultat od 41.09, nije da koci vec je sve uzasno usporeno:confused: )

sa druge strane, u Bubble Bobble Nostalgie vise nemam problema sa teksturama,)

Milan je napisao(la):
Najozbiljnije.Prvo vece kada sam video ovaj thread ovde , skinuo sam 42.70 i zaista su neverovatni jedino sto nisam probao igre jos.Sto se 2d slike tice mozda bih najbolje opisao kao kada smanjis osvezavanje pa izgleda onako dosta ostrije barem u rezolucijama koje ja koristim 1024 do 1152.Ne znam neka napise neko drugi svoje impresije sa nekom GF3 ili GF4.

Ma kakav 2d kakvi bakraci. Nv ne zna vise sta ce pa ubaci u drajvere blago izmenjene kontrast, gamu i osvetljenje na difoltu i onda se loze ljudi da je slika ko zna koliko bolja. To svako ko je jednom otvorio properties dialog box ionako zna sam da podesi.
Inace po performansama drajveri su krsh. Takodje po bagovima, pogotovo u Unreal-u 2

OptiPlex je napisao(la):
Ma kakav 2d kakvi bakraci. Nv ne zna vise sta ce pa ubaci u drajvere blago izmenjene kontrast, gamu i osvetljenje na difoltu i onda se loze ljudi da je slika ko zna koliko bolja. To svako ko je jednom otvorio properties dialog box ionako zna sam da podesi.
Inace po performansama drajveri su krsh. Takodje po bagovima, pogotovo u Unreal-u 2

Al si ti lose raspolozen:cuss: .....Znas ja sam totalni ludak pa ne znam sta je gama ili ostale stvari.Ako sam napisao ono onda i mislim tako jer VIDIM tako.Sto se tice performansi barem sto se tice 3dmarka mislim da je otislo gore za XXX poena mada menjao sam i proc. tako da to nije merodavno.Ako tebi ne rade onda decko ti nesto ne valja , barem u igrama jer ja igram U2 bez ikakvih problema a za 2d mozda ti stvarno nije bilo podeseno osvetljenje ...probaj sa Adobe gamma loader-om:beat:.U krajnjoj liniji izneo sam svoje misljenje tako da i ti treba svoje bez onoga ljudi se loze....vredja malo

Milan je napisao(la):
Al si ti lose raspolozen:cuss: .....Znas ja sam totalni ludak pa ne znam sta je gama ili ostale stvari.Ako sam napisao ono onda i mislim tako jer VIDIM tako.Sto se tice performansi barem sto se tice 3dmarka mislim da je otislo gore za XXX poena mada menjao sam i proc. tako da to nije merodavno.Ako tebi ne rade onda decko ti nesto ne valja , barem u igrama jer ja igram U2 bez ikakvih problema a za 2d mozda ti stvarno nije bilo podeseno osvetljenje ...probaj sa Adobe gamma loader-om:beat:.U krajnjoj liniji izneo sam svoje misljenje tako da i ti treba svoje bez onoga ljudi se loze....vredja malo

Nisam mislio na 42.70 vec na 42.86 drajvere. Izvini sto smo se pogresno razumeli, mislio sam da komentarises 42.86 posto je za njih link dat koji post iznad. Na mojoj masini sa tim drajverima stvari stoje tako kako kazem.

E da, i hvala za savet oko Adobe gamma loader-a :d Obavezno cu probati. :p

Kad smo vec kod U2 reci mi koliko memorije, koju graficku i sa koliko memorije i koji proc. koristis. Ja imam malih problema sa blago klokovanim Silurom 315/625, non-stop drlja po hardu, izgleda da je do (samo) 256mb memorije...:cuss:
Pozdrav i izvini zbog malog nesporazuma

Non c`e problema ili ti nema problema:) .Sto se tice kampa...T`[email protected] ,Epox KT333 , Siluro 300/600 i Samsung 190mhz 2,2,5,2,2T 256MB.Sto se tice tebe , da , drlja zbog manjka RAM-a kao i kod mene kada sam otisao na neki tristoti nivo tako da dzaba przis tog Silura to je bas puno ako nemas neko dodatno hladjenje.E sad probaj malo da tvikujes drajvere ili da da stegnes mem. u biosu tj. da poostris setovanja pogotovo CAS da ako mozes stavis na 2 mada sve to resava jos 256mb.
Pozdrav

Milan je napisao(la):
Non c`e problema ili ti nema problema:) .Sto se tice kampa...T`[email protected] ,Epox KT333 , Siluro 300/600 i Samsung 190mhz 2,2,5,2,2T 256MB.Sto se tice tebe , da , drlja zbog manjka RAM-a kao i kod mene kada sam otisao na neki tristoti nivo tako da dzaba przis tog Silura to je bas puno ako nemas neko dodatno hladjenje.E sad probaj malo da tvikujes drajvere ili da da stegnes mem. u biosu tj. da poostris setovanja pogotovo CAS da ako mozes stavis na 2 mada sve to resava jos 256mb.
Pozdrav

Ionako sam se razmisljao da uzmem jos rama sto sam i ucinio. Hvala ti u svakom slucaju.

Ali prosto neverovatno koliko su se performanse digle. Sa jedva igrivih 800*600 na med detaljima ladno 1152*864 sve na max.

Vrh Dno