ica
Čuven
- Učlanjen(a)
- 18.08.2002
- Poena
- 619
Imam MAXTORA 6L040J2 (40GB, 7200rpm, NTFS, jedna particija) na MSI KT3 Ultra ploci i XP1600+. Problem je sledeci. Na hardu imam 12GB (12.716.304 Bytes) slobodnog mesta, a kada saberem velicinu svih foldera i fajlova dobijem da oni zauzimaju 18 GB (18.714.685 Bytes). Sad se ja pitam gde je NESTALO 10GB (!!!) ili tacnije 7GB posto je ovo u stvari disk od 37GB???
Ukljucio sam prikazivanje hidden i systemskih fajlova, probao sam i sa WinCommanderom i WinExplorer-om i svi daju iste podatke. Sandra kaze da je SLACK samo 1%. Poterao sam Check Disk ali on javlja da je sa hardom sve uredu. Probao sam onda FixItov Check Disk i on je javio na kraju sledece:
"Correcting errors in the master file table's (MFT) BITMAP attribute.
Correcting errors in the Volume Bitmap.
Windows found problems with the file system. Run CHKDSK with /F (fix) option to correct these."
Poterao sam CHKDSK koji je opet javio da je sve OK. Posle toga sam ponovo startovao FixIt koji je ovog puta napisao "No problems".
Medjutim, meni jos uvek fali onih 7GB!!!
Zna li neko gde su?
Ukljucio sam prikazivanje hidden i systemskih fajlova, probao sam i sa WinCommanderom i WinExplorer-om i svi daju iste podatke. Sandra kaze da je SLACK samo 1%. Poterao sam Check Disk ali on javlja da je sa hardom sve uredu. Probao sam onda FixItov Check Disk i on je javio na kraju sledece:
"Correcting errors in the master file table's (MFT) BITMAP attribute.
Correcting errors in the Volume Bitmap.
Windows found problems with the file system. Run CHKDSK with /F (fix) option to correct these."
Poterao sam CHKDSK koji je opet javio da je sve OK. Posle toga sam ponovo startovao FixIt koji je ovog puta napisao "No problems".
Medjutim, meni jos uvek fali onih 7GB!!!
Zna li neko gde su?