Šta je novo?

9950BE i JW-790GX-EXTREME

Učlanjen(a)
24.10.2008
Poena
301
Imam Asusa p5n32-sli-se deluxe i e6300, uzeo bih ovaj procesor i ovu plocu sto sam naveo u naslovu, mislim da je to idealna konbinacija, sta vi mislite?, cena ne igra ulogu, bitan mi je overclock, dobar i stabilan rad naravno. Zanima me jos samo koju memoriju da uzmem? (2x2gb bih uzeo). Kolega mi hvali Kingmax kaze da ga je klokovao sa 800 na 1333 na nekoj Abitovoj ploci i da mu stabilno radi. Imam Gemini II hladjenje i imam 9800GTX+ koji mislim da ce sasvim lepo raditi sa ovom konbinacijom. Zeleo bih da cujem strucnja misljenja :), hvala unapred, pozdrav

Resi se te ploce, uzmi neku krstenu, sto si planirao da bacis na komponente iz naslova ulozi u grafiku ili se pocasti;) Kuler imas :) digni taj E6300 ~3300-3500 MHz i uzivaj :)
:wave:

Inace kolega ti ili laze ili ne zna sta znaci stabilno ;)
DDR2 na 1333 je podvig i za extremno dobre memorije a kamoli za kingston value na 800 :wave:
PS
Sto se tice kombinacije ako bi bas da uzimas sve novo Phenom II 940 BE je mnogo bolji procesor uz tu plocu.

pa...

problem je u tome sto sam imao 7600gt a 9800gtx+ sam uzeo pre mesec dana, tako da graficku ne mogu da menjam, a i 9950BE je mnogo brzi od e6300 overklokovanog na 3ghz, zar ne?,kolega ne laze bio sam sinoc kod njega i video, on ima bas moj procesor na toj abitovoj ploci (budala nisam video koja je ploca) i radi mu na 3ghz i memorija na 1333 ta Kingmax na 800, ali dobro ako kazes da je to losa memorija koju onda uzeti?, napominjem da sam ogranicen na kupovinu samo u Altiju i Pinu a oni bas nemaju neki sirok izbor memorije. E da znam da sam rekao da mi pare nisu problem ali Phenom II mi je bas malo skup :) zar ne bi 9950BE bio sasvim dosta?. Kolika je razlika u brzini u odnosu na cenu?

Meni je i dalje sumnjivo to 1333MHz :trust:

:)

ok ****s Kingmax nego jel bi bila ova dobra za clock 1066MHz Corsair XMS2 Dominator ali imaju 2*1gb samo, znaci imao bi sva 4 mem slota zauzeta

i sta mislite o ovoj ploci DFI LanParty DK 790GX-M2RS DARK jel bolja od J&W, mada je DFI za nekih 20 evra skuplji ***

Poslednja izmena:
Nesto se likovi istripovali za mem :D dobro nisu barem kao darko da tvrde :p
Sto se rama tice vidi da uzmes Geil black dragon odlicna mem ima 2x2Gb
Uzmi kombinaciju iz naslova samo ako planiras da u skorije vreme uzmis P2 a mozda ti je i bolje da udas plocu pa lepo da klokujes taj cpu u osalom neverujem da ces osetiti razliku prelaska sa 6300 na taj 9950

GeIL Black Dragon nudi najvise za minimum novca, 2x2GB na 1066 kosta oko 60 evrica.
Sto se Phenoma 9950 tice nece ti on nesto ubrzati igrice u odnosu na taj E6300 jer vecina igara ne vidi vise od dva jezgra. Inace s izlaskom Phenom-a II Phenome prve generacije bi trebalo obilaziti u izboru ;)
PS
Nek kolega baci skrinsot CPU-Z prozora za memoriju da vidimo to cudo na toj brzini.
Jel sam do sada vidjao oko 1300 ali je to sa extremno kvalitetnim memorijama na kojima su Micron-ovi cipovi.

joj ja se izvinjavam stvarno evo pre 5 min sam ga zvao, to je na 1033 a ne na 1333, ja nisam dobro video ali zanima me bas ova memorija 1066MHz Corsair XMS2 Dominator jel moze ta na 1333 ili mozda vise. Geila nema uopste kod mojih dobavljaca koje sam naveo gore u tekstu tako da mozda ova Corsair bi mogla doci u obzir, sta vi kazete?. Da ali sad gledam ovaj Corsair je 2GB 47 evra, da to nije skupo?. Ok za procesor je reseno uzimam Phenom-a II 940BE a dvoumim se izmedju ploce J&W ili DFI, ne znam koja je bolja za overclock, sta vi kazete? :)

Poslednja izmena:
A sto se cimas da bacas pare na Dominator module kad neces dobiti nista vise od Black Dragona (ajde osim hladnjaka)?
I da pametno je gledati 2x2GB da ostane mesta za naknadno prosirivanje ako zatreba ;)
PS
Moglo bi se reci da neces naci memoriju koja je stabilna 24/7 na 1333 i za 1300 treba opasna memorija, pa jos da te ubode primerak koji se extra kloka i postavlja se pitanje koliko dugo bi radila tako jer joj treba napona. Neka granica za svaki dan je 1200.

A sto se cimas da bacas pare na Dominator module kad neces dobiti nista vise od Black Dragona (ajde osim hladnjaka)?
I da pametno je gledati 2x2GB da ostane mesta za naknadno prosirivanje ako zatreba ;)
PS
Moglo bi se reci da neces naci memoriju koja je stabilna 24/7 na 1333 i za 1300 treba opasna memorija, pa jos da te ubode primerak koji se extra kloka i postavlja se pitanje koliko dugo bi radila tako jer joj treba napona. Neka granica za svaki dan je 1200.

I josh da dodam da u igricama necesh osetiti razliku izmedju u 100MHz ubrzanja memorije, tako da ti je bitnije da bude vishe memorije. I josh jedan glas za GeIL BD 1066 2x2GB.

@mavericksombor
Ja cu ti samo reci da je E8x00 @ 4.0 Ghz brzi nego taj phenom u svakoj igri izuzev nekoliko koje se mogu nabrojati na prste ( i to jedne ruke )

Ako bash zelish quad idi na PhenomII...

:wave:

Imam Asusa p5n32-sli-se deluxe i e6300, uzeo bih ovaj procesor i ovu plocu sto sam naveo u naslovu, mislim da je to idealna konbinacija, sta vi mislite?, cena ne igra ulogu, bitan mi je overclock, dobar i stabilan rad naravno. Zanima me jos samo koju memoriju da uzmem? (2x2gb bih uzeo). Kolega mi hvali Kingmax kaze da ga je klokovao sa 800 na 1333 na nekoj Abitovoj ploci i da mu stabilno radi. Imam Gemini II hladjenje i imam 9800GTX+ koji mislim da ce sasvim lepo raditi sa ovom konbinacijom. Zeleo bih da cujem strucnja misljenja :), hvala unapred, pozdrav

9950BE ti kosta oko 160€

Pametnije ti je da dodas jos 20-30€ i pazaris Phenom II 920 on ti se daleko bolje klokuje od 9950

Sto se tice J&W Extreme to je dobra ploca ali im je support malkice spor da ne kazem los. Ipak bi ti preporucio na tom mestu da se latis DFI'a recimo

DFI LANparty DK 790FXB-M2RS

uz to neku crucial memoriju 2x2GB kao sto sam ja obezbedio dominatoru

http://geizhals.at/deutschland/a298635.html

Da DFI ploce su dobre za klokovanje, evo ja imam DFI ekstra se klokuje na malim naponima samo pazi koju memoriju kupujes jer je malo izbirljiva sto se memorije tice.

9950BE ti kosta oko 160€

Pametnije ti je da dodas jos 20-30€ i pazaris Phenom II 920 on ti se daleko bolje klokuje od 9950

Sto se tice J&W Extreme to je dobra ploca ali im je support malkice spor da ne kazem los. Ipak bi ti preporucio na tom mestu da se latis DFI'a recimo

DFI LANparty DK 790FXB-M2RS

uz to neku crucial memoriju 2x2GB kao sto sam ja obezbedio d0minat0ru

http://geizhals.at/deutschland/a298635.html

monteboy :Klanjanje :Klanjanje
Jedva cekam da stigne :) odo da spavam na autobuskoj :D

e eto i mene izvinjavam se nisam bio dugo imao sam posla do guse :), Pazi Monti ja se nalozio na J&W jer sam gledao onaj tvoj topic overklok Phenoma940 pa kontam onda da je extra ploca ali ako kazes da je DFI bolji onda ok. Ma stiska mi je sa parama imam Chifteca na 400w bojim se da ako uzmem 9950BE ili PII940 plus ploca i memorija da ce mi trebati i napajanje jace od 400 plus imam i graficku 9800GTX+, pa sam mislio da se manem 940 nego da uzmem 9950BE zbog kesa. Inace ova memorija je 53.90 evra 4 GB?? Kako da kupim ja to?, tesko da to ima negde kod nas, Monti jesi mislio na ovu plocu?
http://www.itsvet.com/proizvod/dfi-lanparty-dk-790fxb-m2rsh/comp_comp_mboard/44/1141
ala sunce ti ploca 135, memorija 53.90, procesor (phenomII940) 190 i plus napajanje nisam ni gledao :)

e eto i mene izvinjavam se nisam bio dugo imao sam posla do guse :), Pazi Monti ja se nalozio na J&W jer sam gledao onaj tvoj topic overklok Phenoma940 pa kontam onda da je extra ploca ali ako kazes da je DFI bolji onda ok. Ma stiska mi je sa parama imam Chifteca na 400w bojim se da ako uzmem 9950BE ili PII940 plus ploca i memorija da ce mi trebati i napajanje jace od 400 plus imam i graficku 9800GTX+, pa sam mislio da se manem 940 nego da uzmem 9950BE zbog kesa. Inace ova memorija je 53.90 evra 4 GB?? Kako da kupim ja to?, tesko da to ima negde kod nas, Monti jesi mislio na ovu plocu?
http://www.itsvet.com/proizvod/dfi-lanparty-dk-790fxb-m2rsh/comp_comp_mboard/44/1141
ala sunce ti ploca 135, memorija 53.90, procesor (phenomII940) 190 i plus napajanje nisam ni gledao :)

J&W je ekstra ploca a licno sam razocaran samo sa Bios podrskom !
Znaci ako gledamo jednu kompaniju ne samo po proizvodu nego i iskustvu koje sledi nakon sto izadjes iz prodavnice gdje si ostavio novac ja bih rekao da je DFI bolji.

Zasto ?

Pa lepo , u Beta Biosu je J&W ubacio podrsku za vece voltaze + podrsku za ECC memoriju obadve opcije J&W je u zvanicnom Biosu koji sam dobio mesec dana nakon zvanicnog releasa Phenom'a II izbacio.
Phenom II je izasao 8.januara zvanicni Bios koji podrzava taj CPU , J&W izbacuje 6.2

Na primer , Gigabyte se igra sa Phenom II mesecima pre nego sto je isti CPU izasao na trziste daleko od toga da je za mene kao ocera Gigabyte nesto posebno interesantan ali mi se svidja odgovornost prema korisniku.

Inace to kod J&W'a nije nista novo slicnih stvari sam dozivljavao i ranije kod Abita.
Kad je izasla E8XXX serija intelovih procesora u Asus'u veoma brzo updejtovali su Bios i ponudili podrsku za starije P965 Ploce dok u Abitu i godinu dana kasnije nije bilo podrske za Abit AB9 Quad GT koja je takodje P965 ploca.

?

E Monte sto nikad ne odgovaras na privatne poruke?, uzimam uskoro DFI LANparty DK 790FXB-M2RS i PhenomII 940BE jel mi mozes odraditi tu memoriju tvoju sto si rekao treba mi 2x2GB?, aj javi se na private, poz

E Monte sto nikad ne odgovaras na privatne poruke?, uzimam uskoro DFI LANparty DK 790FXB-M2RS i PhenomII 940BE jel mi mozes odraditi tu memoriju tvoju sto si rekao treba mi 2x2GB?, aj javi se na private, poz

izvinjavamo se .... mogu ti memoriju nabaviti .... saljem ti pm za to

ha ha e Monti napunio si private inbox pa ti saljem ovde poruku :)

aha pa ok ma memorija je extra to vidim, kupujem je garanat, cim prodam ovo moje javim ti da saljes, inace ne razumem se bas toliko ali zar moze da radi brze od 1066 ako je ploca na 1066 i reci mi samo koliko vremena treba od kad posaljes dok stigne i kako za placanje?, poz

Nazad
Vrh Dno