Šta je novo?

9800PRO VS 6600Gt -2D

Overkill

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2004
Poena
320
Posle zestoke ispale od strane Pakom-a(o tome nekom drugom prilikom) prinudjen sam da kupujem novu graficku kartu.
Ono sto me zanima jeste kvalitet 2d prikaza.U sustini ne igram se nesto preterano mnogo a koliko znam obe karte mogu da poteraju najnovije igrice bez problema...9800pro ima odlican 2d pa me zanima da li 6600gt (agp) isto ima odlican 2d prikaz ili je u rangu gffx5xxx kartica.Eh da ... pod 2d mislim na prikaz na monitoru u rezolucijama 1024x768 i vecim kao i kvalitet TV izlaza.
Hteo bih da Vas zamolim da prilikom odgovora budete objektivni a ne ono tipa "ja se lozim na Ati ili nVIDIU ....."
Hvala unapred.

Ja ne primjecujem nikakvu razliku u 2D prikazu, imao sam 9600 pro vise od godinu a sada imam Leadtek 6800.
Navodno u 3D aplikacijama ima razlike,ali je to jako tesko primjetiti,barem meni.
TV izlaz jos nisam koristio na ovoj karti,ali sam prije imao 6600gt i TV izlaz je odradjivao posao.

Evo ja posto sam imao 9800 Pro a sad imam 6600 GT recu ti da u mnogo ljepse po meni djeluje Ati-ev 2D prikaz.Znaci definitivno 9800 Pro !!!
Poz...

Da bi stvarno mogao vidjeti tu razliku morao bi istovremeno imati dva kompa upaljena sa te dvije graficke,a trenutno to nisam u mogucnosti.
Malo sam gledao po netu poredjenja i ta razlika je toliko mizerna i nebitna,u svakom slucaju radije bi kupio taj 6600gt.

Hvala na odgovorima.Ipak sam se odlucio za 9800pro.S obizirom da mi treba za masinu na kojoj radim obradu fotografija cini mi se da je to bolje resenje.Ah i jos jedna stvar...jedan moj prijatelj rece bolje uzeti top ponudu stare generacije nego srednju novije ;)

PA dobro u tom slucaju je kazem ti bolje pazariti 9800 Pro ...

Overkill je napisao(la):
Hvala na odgovorima.Ipak sam se odlucio za 9800pro.S obizirom da mi treba za masinu na kojoj radim obradu fotografija cini mi se da je to bolje resenje.Ah i jos jedna stvar...jedan moj prijatelj rece bolje uzeti top ponudu stare generacije nego srednju novije ;)

Ja se divim tom tvom prijatelju.

Ja bih se ubio da kupujem te karte a da me zanima samo 2d a ne 3d. Uzmi neki 9600 ako vec nisi na tome.

ključnu stvar zaboravljvate da kvalitet 2D prevashodno ne zavisi da li na čipu piše nvidia ili ATi, nego od izrade same ploče kartice i komponenti koje se nalaze između čipa i analognog konektora, posebno izlazni filtar...

svojevremeno je postojao strašan mod za GF256, 2mx i 4mx4x0 kartice kojim se uklanjao pomenuti filtar. Svaka modovana kartica je imala sliku da postidi i najskuplji matrox... ;) Samo ne znam da li su smetnje pravile neke druge probleme sa nekim drugim uređajima u sistemu, ali ja ih nisam primetio...

Očigledno filtar mora da postoji zbog poštovanja standarda, pitanje je koliko je kvalitetno odrađen.

Overkill je napisao(la):

pozdravi prijatelja bice da je u pravu
;)

Nazad
Vrh Dno