Šta je novo?

9800pro ili 6600/5900xt?

• Začetnik teme Začetnik teme Xith
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
shto je istina, istina je

izvinjavam se kolegi Deliji ( iako sam Grobar😉:d), upravo je tako kako je on rekao
ja nisam imao nameru da informaciju predstavim ostalim user-ima kao moj uspeh u pretrazzivanju web-a, vecc samo da je prenesem..

imadoh u tom pokushaju nesreccu da izaberem loshu zbirku rechi, te da ih formiram u rechenice koje zasmetashe nashem vrlom i mnogoposhtovanom chlanu, koji nas u proshlosti veoma zaduzzishe svojim samopregalachkim radom na polju dotichnome, dakle, grafichkijeh adaptera ( al' sam skinuo Ristu Kuburu a.k.a. Glista Dzzeferdara, a?:d)

nego, mod je prva liga, a test zlato.. morao sam to da naglasim ovde, zato sam i 'prepevao' tvoju informaciju🙂

mada, meni mod i ne treba, jer imam MSI Medion 9800XXL, nazivno 9800Pro, ali se prijavljuje i ponasha kao 9800XT, pa sad ( uz lagano OC-ovanje,)) pokushavam da saznam da li takva dolazi po default-u ili su je 'drugari' modovali pre nego shto sam je dobio ( poshto je polovna i uzeta preko user-a sa foruma)

pozdrav i NHF:wave:

Ma zezao sam se bre! :banana:

Covek je stvarno super odradio clanak. 😉

poz.

Kupovina 6600gt je glupost ako se uzme u obzir razlika u ceni i brzini u odnosu na 9800pro\5900xt. Do sada nisam naisao na igru koja je bila toliko zahtevna da 9800se@xt nije mogao da odradi posao. PCI-E ce za par meseci biti svima dostupan tako da je besmisleno bacati pare na AGP kartu.Polovan 9800pro se moze nabaviti za nekih 150-160 eura dok je 6600gt oko 230 vredi li baciti pare za karticu koja je "privremeno" reshenje do dolaska PCI-e u narodne mase?

@Delija
sad sam odradio mark
1348,rekao sam negde oko 1500 jer sam ga radio pre masu
sa ovom masinom
PIV [email protected]
1GB rama@198mhz 2.0-3-3-7
i karta je radila 470/740

ZverBre je napisao(la):
Kupovina 6600gt je glupost ako se uzme u obzir razlika u ceni i brzini u odnosu na 9800pro\5900xt. Do sada nisam naisao na igru koja je bila toliko zahtevna da 9800se@xt nije mogao da odradi posao. PCI-E ce za par meseci biti svima dostupan tako da je besmisleno bacati pare na AGP kartu.Polovan 9800pro se moze nabaviti za nekih 150-160 eura dok je 6600gt oko 230 vredi li baciti pare za karticu koja je "privremeno" reshenje do dolaska PCI-e u narodne mase?

Slazem se da je "upgrade" sa 9800XT na 6600GT nepotreban (9800se@XT bi se vec moglo diksutovat...original je ipak original 🙂 ) ali u mom sluchaju je bio prelazak sa Geforce 3 ti200 na 6600GT AGP i mislim da je bio pun pogodak.

Pored odlichnih OpenGL 2.0 i DX9 perfomansi tu je i fenomenalni video procesor a o Tv-Out:u da i ne prichamo. Chak bi i prelazak sa Nv. 59XX serije kao i Ati 9600 serije bio opravdan po meni.

A1200 je napisao(la):
Slazem se da je "upgrade" sa 9800XT na 6600GT nepotreban (9800se@XT bi se vec moglo diksutovat...original je ipak original 🙂 ) ali u mom sluchaju je bio prelazak sa Geforce 3 ti200 na 6600GT AGP i mislim da je bio pun pogodak.

Pored odlichnih OpenGL 2.0 i DX9 perfomansi tu je i fenomenalni video procesor a o Tv-Out:u da i ne prichamo. Chak bi i prelazak sa Nv. 59XX serije kao i Ati 9600 serije bio opravdan po meni.

Ha, da sam na tvom mestu (Sweden) nebih se dvoumio ,uzeo bih ili 6800ultra ili x800xt (pa makar i agp 😀 ). A to sto kazes da bi se moglo diskutovati izmedju 9800se@xt i originala ni tu se neslazem stobom.Ako se pravilno odradi modovanje i adekvatno hladi, 9800se@ je u nekim sluchajevima i brza od punokrvnog XT.E sad pitanje je dal neko ima jajca, vremena i potrebe da to radi.

ZverBre je napisao(la):
Ha, da sam na tvom mestu (Sweden) nebih se dvoumio ,uzeo bih ili 6800ultra ili x800xt (pa makar i agp 😀 ). A to sto kazes da bi se moglo diskutovati izmedju 9800se@xt i originala ni tu se neslazem stobom.Ako se pravilno odradi modovanje i adekvatno hladi, 9800se@ je u nekim sluchajevima i brza od punokrvnog XT.E sad pitanje je dal neko ima jajca, vremena i potrebe da to radi.

Znam da mnogi misle da na zapadu (posebno u Shvedskoj) komadi vise i samo treba doci i pokupiti ih. A to je vrlo daleko od istine belive it or not. :trust: 😉

Ja bih presao sa Ti4200 na nesto od gore navedenih... poceo titanium da posustaje polako :smash:
Verovatno 9800pro, samo da naletim na dobar primerak 😀

KIBLA`s je napisao(la):
ja sam imao negde oko 1500
sa mojom 5900xt i PV ht 2.6 i 1gb rama.
nju sada menjam za 6600GT
a koja je bolja
6600GT ili 9800Ppro????
6600GT je dosta bolja karta u masi slucajeva, iako ima 128-bitnu memoriju. Radi na visokom kloku, a DDR3 omogucuje visok radni takt memorije uz malo zagrevanje.

drfedja je napisao(la):
6600GT je dosta bolja karta u masi slucajeva, iako ima 128-bitnu memoriju. Radi na visokom kloku, a DDR3 omogucuje visok radni takt memorije uz malo zagrevanje.

Jeste, al' 256-bitni memorijski bus kod 9800Pro joj omogucava da se kof AA/AF enabled opasno priblizi 6600GT-u a negde i da ga prestigne.
I 6600GT i 9800Pro su dovoljno brzi da sve trenutne naslove mogu da teraju sa AA/AF ukljucenim na 1024x768, tako da sa njima igrati bez AA/AF nema mnogo smisla, pa samim tim je prednost 6600GT kad je iskljucen AA/AF diskutabilna.

Nazad
Vrh Dno