Šta je novo?

9800GTX Specification

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da su pokupili ATI fore, verovatno bi 9800GTX radio kao 8800GTX, a kad se ukljuci AA i gore 😀 😀
Jezik pregriz'o 😀, ne daj boze da ubace programabilni AA inace cemo se nagledati 'zubaca' :wall:.
Ono sa 'free 4xAA' jako smrdi, i ATi je to najavljivao pa smo videli koliko je free :crash:.

Poslednja izmena:
Jedno je sigurno - ne moze da bude losiji od G80 🙂 a to znaci samo dobro.

Kod Ati-jevog Xenos-a u XBOX-u postoji ovaj embaded RAM od valjda 10 MB koji ima jako brzu komunikaciju sa GPU-om (oko 256 Gb/s).

Ono sto je meni cudno je da GPU koji je dosta jaci od G80 i plus ima u sebi ovaj RAM morao bi da ima dosta vise od milijardu tranzistora.

"MADD+ADD configuration for the shader untis (2+1 FLOPS=3 FLOPS per ALU)"

Sad sam se neceg setio,i G80 je 'trebao' da ima ovakvu specifikaciju za svoje skalarne procesore,evo pise ovde:http://en.wikipedia.org/wiki/G80

[(MADD (2 FLOPs) + MUL (1 FLOP))×1350MHz×128 SPs = 518.4 GigaFLOPs)]

ali izgleda da je MUL jedinica samo na papiru,tj. iz nekog razloga ne radi(ili ne postoji).Mislim da je i Yooyo ovo rekao.

Znaci bez nje dolazimo do sledece racunice za Gifaflopse:

[(MADD (2 FLOPs) x 1350MHz×128 SPs = 345,6 GigaFLOPs)]

Tako se,izgleda,dobija onaj broj od ~330GFLOPS-a o kome se pisalo kada su izasle prve vesti o G92 GPU-u,kada su rekli da ce imati oko 1TFLOPS i samim tim biti do 3 puta brzi.

Znaci danasnji 8800GTX,izgleda raspolaze sa 'samo' 340GFLOPS-a,ali ih koristi do maksimuma.

Da.. taj MUL postoji na papiru ali nikako da se pojavi i u prakticnoj primeni. Predpostavljam da taj MUL zaista postoji ali da je iskljucen. Razlog za to su clockovi... Verovatno nisu bili u stanju da nasviraju shader clock na 1350MHz sa ukljucenom MUL jedinicom. Kod 8600 su verovatno uspeli da ukljuce i taj MUL jer 8600GTS ima oko 139 GFLOPS.

Sad ce da puste pricu: Da nasa GF 8xxx serija je dobra, ali ako stvarno zelite da IGRATE DX10 igre onda vam toplo preporucujemo da kupite nase GF 9xxx graficke.

Sad ce da puste pricu: Da nasa GF 8xxx serija je dobra, ali ako stvarno zelite da IGRATE DX10 igre onda vam toplo preporucujemo da kupite nase GF 9xxx graficke.

Da tacno, i svi iz Nvidia klana ovde ce nam toplo savetovati da za punu DX specifikaciju pokupujemo 9xxx seriju i uparimo ako je moguce sa 2xPenyrin platformom jer radice to bez problema i na 8xxx seriji ali sa ovom kombinacijom je ono najbolje iako smo godinu i po citali bajke kako povecanje rezolucije i efekata u DX10 NE doprinosi smanjenju performansi, na kraju ispade da je za racunanje potreban omanji Cray racunar i 2kw napajanje 😀

Hej, pa to se znalo unapred, uvek je prva genracija karti tu tek da podrzi feature, a tek druga ispegla tehnologiju, performanse, cenu...

Hej, pa to se znalo unapred, uvek je prva genracija karti tu tek da podrzi feature, a tek druga ispegla tehnologiju, performanse, cenu...
Upravo tako i mislim da cu kupiti tek tu karticu iz druge dx 10 generacije i to kad se pojavi treca a cena prethodnima padne.

A neki bas i ne veruju u ovu specifikaciju i kazu da ce izgledati ovako:
-6500MM (mega metre) process technology, at MSMMMCFPPC
-Over 700 thousand transvestites
-Second Generation Unified Vader Architecture
-Triple precision magnitude flux capacitors
-GPGPUPGPU-PEE-YEW! native
-Over one TeraFARTS of shader processing ability like jedi's
-MAD+AD homosexual party
-Fully secular priesthood design (touch those kiddies with extra fps!)
-1280-bit memory interface (cos god doesn't hold back)
-4TB GDDR7 graphics memory
-DirectX 42.12c support
-OpenJL 500.326.8 compliant shader support
-eDRAM die for "FREE BJ from a priest"
-built in Cunt (for real men)
-built in boobs
-Improved AA and Ahh fuck off quality levels

Specifikacija je impresivna, mozda bude brzi 2x od 8800, 8800GTX je 2x brzi od 7900GTX-a, bice vrlo interesantna srednja klasa, ali ima vremena, videcemo.

Najviše me raduje najava 512-bit memory interface-a 9800GTX.

Mislim da bi srednja klasa grafičkih kartica sledeća generacije najzad trebalo da dobije 256-bit memory interface. 🙂

-GPGPUPGPU-PEE-YEW! native ovo mi smrdi😛

A tek ovo
-MAD+AD homosexual party
-Fully secular priesthood design (touch those kiddies with extra fps!)

Svaka cast audio!!

Hvala, ali kredit ide originalnom autoru, ja sam samo preneo.
shum, shum i jos malo shuma! oproban recept ecept za zatvaranje treda...
Vraticemo se na ovu temu kad se pojave informacije koje nece bit besmislene i na osnovu kojih cemo ljudski moci da raspravljamo, a ne da se preterano zaybavamo.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno