Šta je novo?

9800 GTX vs 4850?

Lobster

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2004
Poena
620
A kokvo je stanje ovde, koja je bolja od ovih kartica?

4850 je malko brža i malko jeftinija.

Mada iskreno, teško da ćeš primemeti razliku u brzini između njih dve u tvojoj mašini koja će biti usko grlo... Svejedno, 4850 je svakako bolja kupovina.

Poslednja izmena:
I ja sam za 4850. Ako se ne varam, manji je i potrosac od 9800GTX. Mada mogao bi ti da razmislis i o promjeni monitora, jer je greota da se igras u 1280x1024 sa tom karticom!😀

Objasni mi ono za tvikovanje. Sto da se tvikuju?
I da li su onda 8800 GT ili 3870 bolje za moj monitor posto ne planiram skoro da ga menjam.

Poslednja izmena:
Objasni mi ono za tvikovanje.
Sto da se tvikuju?

Ma spamujem malo...😉 Setio sam se sebe kad sam uzeo ovu kartu i monitor iz potpisa pre par meseci i evo vec sad nadolaze igre koje nece bas da klize u 1680x1050 na maxQ.Pomislih,eh da nisam prodao moju "sedamnesticu" sad ne bih razmisljao o novoj kartici nego bi lepo zakacio mali monitorcic i terao sve u full(samo u 1024x768).
Zakljucak:Ne bacati pare na nove graficke vec potraziti mali i polovan monitor!😀

I da li su onda 8800 GT ili 3870 bolje za moj monitor posto ne planiram skoro da ga menjam.

Ja mislim da ne.4850 je trenutno najbolja kupovina i to je cinjenica,slazem se da bi lepse bilo da imas makar neki 19" monitor ali ako nemas para sta je tu je...

Poslednja izmena:
Ostaje nam samo jedno .... 4870, pa kad padne cena CF :-devil-:
PS Jedan user je u temi "koju 8800" ili tako nesto pitao za iskustva sa tvojom karticom (palit sonic), ako mozes napisi mu nesto ,pozz

Poslednja izmena:
UZMI 4850 , i nemoj slucajno da mislis da ti je masina usko grlo za bilo koju danasnju igru ,ujedno i graficku .najbitnije je da imas dual core na 2+gh.

Samo da "Zeleni" jos malo proguraju PhyzX i ni to nam vise nece biti potrebno...🙂
Salu na stranu,sve je to od igre do igre.Nekima je je dovoljan i Athlon 3200+ (a i vecina je takva ,za sada hvala bogu😉) dok neke vole C2D,lepo naklokovan zbog min FPS-a(Crysys npr).Evo bas ovih dana malo pikam Silent hunter-a 4.Koristi samo jedno jezgro i tu ne bi pomogao ni SLI GTX 280.

Objasni mi ono za tvikovanje. Sto da se tvikuju?

Ako neces monitor vec mjenjati onda jos bolje, radice ti sve igre u full-u jer imas samo 1280x1024, jes da nece biti dozivljaj kao na vecim rezolucijama, ali ebi ga, sta ces! Moj konacan predlog, uzmi 4850, i miran si sa tim monitrom dugo vremena!😉

Nazad
Vrh Dno