Šta je novo?

98 SE i shutdown

• Začetnik teme Začetnik teme Borko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Ploča Chaintech 6btm, BX, 128 MB, Inno M64, Yamaha YMF724 zvučna.
98 SE sveže instalisan. Plavi ekran pri shut down-u i pri izlasku u MS DOS mod. Ako deinstaliram Yamaha karticu, onda sve radi OK. Probao sam i nove drivere za Yamahu 4.07.014 i opet isto. Interesantno je i to da ako enablujem Yamaha legacy u device manageru, tada CD ROM Teac CD 532 neće da radi u DMA modu. Čim onemogućim legacy proradi DMA mod za CD. Da li vredi menjati kartice po slotovima. Imam samo Yamahu, i HPT 366 PCI kontroler, nema ni modem u mašini.
Pre reinstalacije 98SE taj isti hardware je radio bez problema, ali je mislim 98 SE instalisan sa drugog, ne mog CD-a. Zar nisu oni svi isti?
Ništa ne deli IRQ.

Ok covek, u vezi shutdowna je bilo vrlo mnogo postova na forumu. W98SE pati od krupnog baga (a i ostali windowsi u zavisnosti od kombinacije hrdwera) koji onemogucava normalno gasenje. Potrebno je da sa microsoftovog sajta skines patch (~300KB) koji se zove "shutdown supplement" , i eventualno (ako to ne resi stvari) i patch koji se zove "ide hardware cache package". Za ovaj poslednji nisam siguran da li kaci 98icu ili samo WME. U svakom slucaju potrazi to na ms knowledge base, pa tek onda vidi sa razmestanjem kartica.

Shutdown Supplement ti mogu poslati na email, ali mi se cini da ti to nece resiti problem. Negde je oko 500kb.

Nazad
Vrh Dno