Šta je novo?

971p vs 22xxx

bocko

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
619
Sta je bolje uzeti 971p koji mi je uvek bio favorit ili neki od 22 inca, 223BW, 2232BW, 225UW, ili pak nesto cetvrto
Monitor mi treba za sve i svasta, igrice, filmovi i ostalo, ali najbitnije mi je nekako da su boje sto vernije i realnije i da prijaju oku
Hvala

Ako se ne bavis profesionalno grafickim dizajnom i pripremom za stampu, uzmi neki 22". Za igrice, filmove i ostalo ti neces primetiti razliku u vernosti boja.

Pa po meni je najlogicnije da ti odes u radnju lepo i pogledas oba tj. sve monitore koji ti ulaze u kombinaciju i odlucis sam mislim glupo je porediti sada 971p sa bilo kojim od tih TN monitora :) Ako ti ne smeta malo probijanje pozadinskog osvetljenja losiji uglovi i malo losiji prikaz boja a odgovara ti 22" wide uzmi TN tako sam ja sebi uzeo skoro TN 22" presao na njega na CRT 17" :D Tako da ce mi ovo biti neka prelazna solucija od godinu i po dok se ne pojave neki full HD PVA S-PVA po "pristupacnoj" ceni :) Ali opet glupo je da ti iko preporucuje monitore posto je mishljenje subjektivno i ono sto nekome odgovara mozda tebi nece, tako da lepo obidji malo radnje pogledaj sve monitore koje hoces izgnjavi malo prodavce i odluci se sam sta ti odgovara po ceni prikazu i dijagonali

Ako se ne bavis profesionalno grafickim dizajnom i pripremom za stampu, uzmi neki 22". Za igrice, filmove i ostalo ti neces primetiti razliku u vernosti boja.
Dok ne dodju tamnije scene u filmovima.Ili sto Illidan kaze...Ili probijanje pozadinskog.
Ipak,971p ima jednu manu...mali je,samo 19 incha.Realno,mislim da ces primetiti neku razliku,ali lako ces se navici na mane TN tehnologije.Mislim da je za danasnje pojmove 19 incha malo (meni nije:D) i preporucujem ti da uzmes 22 incha.

Poslednja izmena:
Dati sada 300eur a ne uzeti 22" je bacanje para po meni...a te mane o kojima pricate su tolko male da je to samo jedan od nacina da kupci koji imaju 971P opravdaju tu svoju kvalitetnu kupovinu, a kod kuce rade isto sto i ljudi koji imaju 19" 20" i 22" wide, a to je igranje igrica i gledanje filmova...

Dati sada 300eur a ne uzeti 22" je bacanje para po meni...a te mane o kojima pricate su tolko male da je to samo jedan od nacina da kupci koji imaju 971P opravdaju tu svoju kvalitetnu kupovinu, a kod kuce rade isto sto i ljudi koji imaju 19" 20" i 22" wide, a to je igranje igrica i gledanje filmova...

Zavisi kako kome. Onaj kome je posao grafika i stampa moze da zaboravi te 22-ke za 300€ i 971P mu je pravi (citaj: jedini) izbor za te pare. Tako da - sve je relativno!

Ne bavim se grafikom, tako da mi prodesionalni kvalitet boja nije presudan, ali pa opet ne zelim da mi skroz crno bude sivkasto, da belo probija sa strane i bode oci, ili ko sto vidim neke postove neko se zali te mu vuce na plavo te na zeleno ili crveno. To mi je stvarno bez veze.
Ovde u Nisu nemam toliko uslova (radnji) gde mogu sve te monitore da vidim na jedno mesto ukljucene jedan pored drugog, tako da od licne provere nema nista.

Posto me ipak nesto vuce ka 22 inca, koji su vam tu favoriti izmdju 223BW, 2232BW, 225UW, sta je od njih najnovijem, ili opet kazem neki treci, mada mi je samsung definitivni favorit

Hvala

Pošto se na baviš grafikom i obradom slika, slobodno uzmi 22" TN. Moj glas za 2232BW.

Ne bavim se grafikom, tako da mi prodesionalni kvalitet boja nije presudan, ali pa opet ne zelim da mi skroz crno bude sivkasto, da belo probija sa strane i bode oci, ili ko sto vidim neke postove neko se zali te mu vuce na plavo te na zeleno ili crveno. To mi je stvarno bez veze.
Ovde u Nisu nemam toliko uslova (radnji) gde mogu sve te monitore da vidim na jedno mesto ukljucene jedan pored drugog, tako da od licne provere nema nista.

Posto me ipak nesto vuce ka 22 inca, koji su vam tu favoriti izmdju 223BW, 2232BW, 225UW, sta je od njih najnovijem, ili opet kazem neki treci, mada mi je samsung definitivni favorit

Hvala

Pa pazi, ja imam 22" sa TN+film panelom (doduse jedan od najskupljih) i crna je crna, bela je bela, nema probijanja pozadinskog osvetljenja, slika je odlicna... ali (ALI), ako se uvalim u krevet i gledam film malo "odozdo" slika je pretamna (a crna pocinje da probija), ako stojim i gledam "odozgo" slika je presvetla. ***, to je neminovno kod TN+film panela.

Pa pazi, ja imam 22" sa TN+film panelom (doduse jedan od najskupljih) i crna je crna, bela je bela, nema probijanja pozadinskog osvetljenja, slika je odlicna... ali (ALI), ako se uvalim u krevet i gledam film malo "odozdo" slika je pretamna (a crna pocinje da probija), ako stojim i gledam "odozgo" slika je presvetla. ***, to je neminovno kod TN+film panela.

Pa koji ti imas monitor konkretno?

ima Samsung 226CW, ako ti kazem kako sam saznao moracu da te :whip: :wave::)

ps. samo da znas ima istih modela sa razlicitim tipom(proizvodjacem) TN panela
za ovaj moj (225bw) ima A, C, i S tip razlicitih kvaliteta a mozda jos poneki :p

Poslednja izmena:
Vrh Dno