Šta je novo?

971p problem,nesto je neispravno?

scouser

- Box -
Učlanjen(a)
01.01.2005
Poena
775
Imam ovaj monitor oko 9 meseci,radi normalno do pre neki dan.Posto ne gasim racunar obicno pre spavanja samo ugasim monitor i ujutro ga upalim.Pre neko jutro upalim ja monitor kad ono...slika treperi kao da nije dobra rezolucija ili osvezavanje i monitor se ugasi.Ja ga upalim kad ono isto.I tako ja nekoliko puta palim,gasim i on dodje na svoje.Izmenjam drajvere za grafiku,pustim 3d mark,sve u redu,monitor radi ceo dan do sledeceg gasenja.Sledece jutro opet isto,samo mi je trebalo malo vise vremena da ga dovedem u normalu.Probam da ga prikljucim na anologni,opet isto,promenim dvi kabl isto.Restartujem masinu a ono vec kod bios screena slika treperi i monitor se ugasi.Nekako se opet upali i radi ceo dan.Reinstaliram drajvere za njega.Radi.Osvezavanje na 60 drzim.Menjao na 75 i sve isto.
Sve do jutros...nece da se upali,stalno slika treperi i posle nekih 10 sekundi se monitor ugasi.Raskacim monitor skroz i upalim ga bez povezivanja sa racunarom kad ono treperi i check signal cable i monitor se gasi.Time sam eliminisao graficku kao uzrok problema.Monitor je vec spreman da ide na garanciju ali me zanima sta je crklo?
Cisto pitam da li cu mozda dobiti novi,ili ce mi u servisu nesto ceprkati po njemu sto ne bih bas voleo.Monitor je iz erc-a.
p.s. imao sam 2 nestanka struje,da nema neke veze s tim,inace je struja ok.
p.s2. umrecu od ovog crt-a.

Poslednja izmena:
dobices isti monitor, nema sanse da dobijes novi! Najverovatnije je otisao DAC, sasvim je moguće da je grafička kriva - meni je jedna zeznula dva TFT-a u test masini :(. Vec sam bio poceo da proklinjem Samsung, a ispostavilo se da je ubica - Radeon X1600 Pro :)

Sta je DAC?Kako to grafika ubije monitor?Jel ima sanse i posle popravke da se opet isto desi?
Da reklamiram grafiku?Treba da je menjam za 2600pro,hoce biti ok sa njom?:):):)

Poslednja izmena:
Dobio sam novi monitor i promenio sam grafiku.

Video sam da se taj monitor prodaje na pijaci za 45e neispravan pa me zanima kolika je njegova vrednost na trzistu kad se popravi ako moze kao polovnog ako neko zna?

Nazad
Vrh Dno