Šta je novo?

9700Pro - Par pitanja...

Tripko

Čuven
Učlanjen(a)
17.12.2001
Poena
619
Imam par pitanja:

1. Radi se o Gigabyte Maya II 9700Pro, chiji je vent. na
hladnjaku toliko glasan da se ozboljno razmishljam da ga zamenim i treba mi preporuka sa chim...
2. Koji prog. za O.C.?
3. Da li postoji software za ochitavanje temp. core i memorije?

Poz
Tripko

1. najmanje decibela prave safire i hercules. Ovaj drugi ako nadjes svaka cast:)
2. overklokovanje radeona 9700pro???? zasto?
3. to ne zavisi od softvera nego od hardvera na kartici(neke leadtek kartice to imaju), ili da imas temperaturnu sondu pa da sam meris...

Izgleda da se nismo razumeli :(
Treba mi savet odnosno preporuka, kojim kulerom da zamenim ovaj sa Maya II Radeona poshto je buka stvarno preterana...
Kupih p4 sve misleci da cu konacno imati tih komp, kad ono graficka pravi najvecu "galamu" :)

Poz

Pa lepo ti je Broz odgovorio: prodas Gigu i kupis Sapphire :D :D :D ( A Sapphire pravi i onaj 9700 bez cooler-a tj. sa pasivnim Peltier hladnjakom, tako da je to tek pravo resenje tvog problema...)

Bez sve sale, to nije uopste naivno pitanje, postoje naravno cooler-i za graficke karte, ali je problem da se R300 mnogo greje i da je pitanje koji ce i da li ce neki uopste da bude na visini zadatka...

Pogledaj malo strane forume. Postoji problem sa tim kulerom jer je nestandardnih dimenzija i montira se na drugaciji nacin. Bilo je dosta polemike o tome i poenta je da treba biti mnooooooogo pazljiv kod tog zahvata jer je sam VPU osetljiv na pritisak!!!!
Hvala drapine na podrsci:)

PS treba ohladiti 120 miliona tranzistora u 0.15, ne zaboravi to!

kod nas ne mozes da nadjes ni valjan ventilator za kuciste a kamoli za radeona.

treba malo da potrazis po stranim sajtovima koji vent moze da se montira, pa onda njega narucis iz inostranstva. a pri tom mozes uzeti i neku temperaturnu sondu, pa je uglavis blizu gpu-a i eto ti ocitavanje temperature

Tripko je napisao(la):
hladnjaku toliko glasan da se ozboljno razmishljam da ga zamenim i treba mi preporuka sa chim...

masinsko ulje,jednu kap,sipas i ne cujes :D

Tripko je napisao(la):
Imam par pitanja:

2. Koji prog. za O.C.?
3. Da li postoji software za ochitavanje temp. core i memorije?

Poz
Tripko
Meni je juce crkao kuler na doticnoj kartici,tako da sam sad u razmisljanju da li na reklamaciju ili modifikovati nesto merio sam temp sa sondom znaci bez opterecenja i hladjenja 87c,sto bi rekli strasno inace dok je radio nije mi pravio buku.Sem toga karta je po meni odlicna'
Za o\c koristi program rage 3d v3.6 imas je na rage 3d com .
ctp;
P.S.Neznam da li si primetio i da li je kod tebe tako ali i kada radi kuler karta se jako jako greje,tako meni npr pravi temp u kucistu 41 c kuciste scorpio big tower chieftec,preporuka dodatno hladjenje.
Kako rece Broz treba hladiti 120 miliona tranzistora.

De bre da kaplja sam masinskim uljem na 400eura:)
Pa da to moze da uradi sam ne bi pitao ovde sta da radi...

Re: Re: 9700Pro - Par pitanja...

Kokos je napisao(la):
Meni je juce crkao kuler na doticnoj kartici,tako da sam sad u razmisljanju da li na reklamaciju ili modifikovati nesto merio sam temp sa sondom znaci bez opterecenja i hladjenja 87c,sto bi rekli strasno inace dok je radio nije mi pravio buku.Sem toga karta je po meni odlicna'
Za o\c koristi program rage 3d v3.6 imas je na rage 3d com .
ctp;
P.S.Neznam da li si primetio i da li je kod tebe tako ali i kada radi kuler karta se jako jako greje,tako meni npr pravi temp u kucistu 41 c kuciste scorpio big tower chieftec,preporuka dodatno hladjenje.
Kako rece Broz treba hladiti 120 miliona tranzistora.

Staaaaaaaaaaaaa? Crko ti kuler na radetu posle koliko? Mesec, dva?

Re: Re: Re: 9700Pro - Par pitanja...

Broz je napisao(la):
Staaaaaaaaaaaaa? Crko ti kuler na radetu posle koliko? Mesec, dva?
Daaaaa posle manje od dva meseca,cuti imam srece sto nije cela kartica i to sam slucajno primetio jel cim sam poceo nesto ozbiljnije da radim zatamni monitor mucio sam se par dana da nije cpu radi samo na defaultu,pa memorija kad ono rade ne okrece sramota za GA:whip

Ne mogu da verujem!!!!! Jel to ova majke ti?

Broz je napisao(la):
De bre da kaplja sam masinskim uljem na 400eura:)
Pa da to moze da uradi sam ne bi pitao ovde sta da radi...

pa na svim stranim forumima je to preporuka,ja sam probao jednput,na Blue Orb TT kuleru i bogami ga solidno utisao,a on se sigurno cuo glasnije od od kulera na karti od 400 evra:)

Kokos je napisao(la):
Bas ta glavom i bradom;)
Shit happens ! :(
Inace to sto je karta 400€ ne znaci da joj je i cooler bolji od onog na karti od 100€. Da jos stavljaju i neki extra cooler, ko zna koliko bi tek onda kostala...

A svi oni hladnjaci (rebra) oko ventilatora izgleda da ne sluze bas nicemu: ja imam Sappire 9700 koji ima potpuno drugaciji cooler (naizgled "klasicni"), i citajuci o njemu testove po net video sam mnoge komentare kako je taj na doticnom Sapphire-u bolji nego onaj na original ATI-ju i na svim ostalim 9700 karticama.

Dakle samo treba naci neku "postenu" alternativu i nema brige...e sad sta bi to tacno moglo da bude - nemam pojma.

Bas sam se ovih dana bavio Atijevim proizvodima i ustanovio sam da su sve kartice ISTE, mislim pcb i komponente jedino se filozofira po pitanju resenja za hladjenje. Glavni filozofi su:
1.gigabyte (razocarenje)
2. safire ona serija sa crnim pcb-om, u pitanju su radeoni 9700
3.hercules, niko se za sada nije zalio, videcemo..

poz

Ljudi moj radeon ponovo radi,jednostavno sam skinuo kuler koji se bio iskrivio odnosno poceo da se topi i zavrnuo jednu sesticu koja se ne cuje i hladi super uradio sam klokove koje pre nisam mogao,normalno sacuvao sam stari zbog garancije.:D
P.S.Zasto klok samo dok jurim 3d mark inace nije potreban:whip

Izgleda da mi preostaje samo da se bacim na pretrazivanje neta u portazi za adekvatnim hladnjakom/coolerom. Istina je da kartica znachajno podize temp. u kucistu (Scorpio midi) i samo mi nije jasno zasto nisu stavili heatsink i na drugoj strani preko memorije koja je na dodir "pre-vrela" :)

Poz

P.S.Javljam rezultate pretrage, ako uopste nekoga zanima

zanima mene, pogotovo ako je jos neki univerzalac, znaci moze da se kaci na sve karte

BlueOrb TermalTake,glasan a hladi ko lud,kaci se na 99% karti.
ja sam ga koristio na rade7500 karti i GPU mi isao na 320 bez bugova na teksturama.

Tripko je napisao(la):
Izgleda da mi preostaje samo da se bacim na pretrazivanje neta u portazi za adekvatnim hladnjakom/coolerom. Istina je da kartica znachajno podize temp. u kucistu (Scorpio midi) i samo mi nije jasno zasto nisu stavili heatsink i na drugoj strani preko memorije koja je na dodir "pre-vrela" :)

Poz

P.S.Javljam rezultate pretrage, ako uopste nekoga zanima

tripko brate, ako ti se cuje kuler kao da se muci pri radu, onda je to neka krdza od kulera na karti . za to imam silikonsko ulje , kap-dve na sam lezaj i radice. ako nije , onda bedak. moraces da kopas po netu . pozdrav

losmi

Vrh Dno