Šta je novo?

9600xt gaming problem

slawisha

Slavan
Učlanjen(a)
28.03.2005
Poena
319
Imam sledecu konfiguraciju:

Barton2600+ overklokovan do 3200+
ploca msi kt600delta
pqi 768MB pc400 cl2.5
zvucna audigy2 value
ss2 rev2.3
club3d radeon9600xt ne overklokovan default 500MHz,675MHz
kuciste ATX Middle Tower 350W

Imam problem pri igranju zahtevnijih igara(MOH pacific assault-sa njom najvise,FarCry-redje) ne po pitanju performansi sa kojima sam zadovoljan vec po pitanju stabilnosti.Posle 10-15 minuta igranja ili se racunar restartuje ili se srusi u windows i vecinom se to desava prilikom ucitavanja nivoa a ne u toku igranja sa porukom:

svchost.exe error,onda ati2evxx error memory couldn't be read

prilikom igranja manje zahtevnih igara(pro evolution soccer4,fifa,nba) nemam problema.

Instalirao sam sve moguce drajvere za ati ali sve je isto.Trenutno drzim5.7.Takodje sam reinstalirao i directx i igre ali i dalje nista,izvrsio sam test memorije sve je bilo ok,takodje sam spustao cas iste na 3 i ponovo isto.
Dali noko ima pojma u cemu bi mogao biti problem?Da li je napajanje dovoljno ili mi je potrebno jace?Da li je problem u PQI-ju?

Hvala

Kako stojis sa temperaturom procesora u ove letnje dane?

Gremlini. Ima ih, šta ćeš. Ako hoćeš da budeš siguran da ti igre 100 % rade onda kupi konzolu, u protivnom su ovakva čudesa moguća. Probaj da patch-uješ igre koje prave probleme. Probaj da dodaš ili oduzmeš service pack. Izvadi audio kartu i probaj sa integrušom na ploči. Probaj sa Omega drajverima za grafičku, ako već nisi. To su ti neke ideje.

Iskusio sam ozbiljne probleme se 5.6 drajverima na R9550. Bilo je i nekih sitnijih sa 5.5. 5.7 se nisam ni usudio da proba(va)m. Dakle, ja sumnjam na - drajvere. Vrati se naverziju 5.4 ili stariju. Proveri da li je VPU Recover uključen. FastWrite, AGP množilac u BIOS-u... Kreni sa drajverima pa ako ne bude rezultata čačkaj dalje...

"Ozbiljan problem" - VPU prestane da komunicira sa drajverima i dolazi do zakucavanja. VPU recover pokuša da ga "vrati u život" (to mu je i namena je li?) ali "izbaci" ekran pun brljotina. Miš ne reaguje, WinAMP zakuca, drugim rečima ceo sistem se "zamrzne". Hard Restart jedino pomaže. To se dešava bilo da je VPU OC-ovan ili ne. Probao DNA i SoftMod drajvere. Nisam Omega i oficijelne Cat. ali verujem da bi se i sa njim slično (isto) dešavalo. Još mnogo nevolja može da te snađe a više info-a možeš potražiti po stranm forumuma...

A je li normalno da temperatura graficke karte dojde do 104C

Poslednja izmena:
Naravno da nije normalno. Čime si očitao tako visoku temperaturu?
Pažljivo pipni prstom kuler na grafičkoj, vidi da li je vreo. Za svaki slučaj, lizni prvo malo prst da se ne opečeš.
Radeon 9600 XT bez OC-a se vrlo malo greje, evo moj je u ovom trenutku hladan kao led. Čak i da ti je stao ventilator na kartici, ne verujem da bi mogao dostići takve temperature ni posle više sati igranja. Osim toga, još ranije bi dobio artefakte ili bi ti se mašina zakucala.

znas sta da probas,kod mene je upalilo,flash biosa ploce.
kupio sam fx 5900ge i igram igru i posle par minuta ili blue ili se skroz restatruje.
flashovao sam bios ploce(preporuka ortaka iz informatike)i sada je sve odlicno.

NIje me bilo jedno vreme pa nisam odgovorio.Temparaturu na 9600xt sam izmerio sa ATI TRAY TOOL pomocu osd-a.Pri temperaturi od 104C pocinje da se cuje beeper(beep-ovi na svakih 5 sec) dok se temperatura ne spusti ispod 104( uglavnom je izmedju 95 i 99).Inace cooler radi a kartica radi po defaultu koji drzim na 500MHz jezgro i 675MHz memorija.Da li postoji neki bolji alat za merenje temperature.

Nazad
Vrh Dno