Šta je novo?

9600pro 3D problem

MurDock

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
Pre nekog vremena graficka je pocela da baguje u 3D aplikacijama. U 2D ne pravi nikakve probleme vec samo u 3D znaci jedva da se nesto nazire od artifekta. Probao sam da joj smanjim clockove ali ni to ne pomaze... Zanimljivo je da ponekad na sekund kao da uspeva da se izbori sa svim tim silnim artifektima i prikaze normalno sliku. Ponavljam da u 2D nema nikakvih problema osim par linija koje se pojavljuju dok se Win ucitava. Kad se Win ucita 2D je u potpunosti normalan. Da li da je bacam ili postoji neko resenje?

Kako izgledaju artefakti?

Pogledaj da se kuler na kartici nije napunio prljavstine, produvaj malo pa probaj.

Ako imas u biosu opciju AGP4X ukljichu tako. Ne pitaj zasto, samo probaj.

meni to mirise na neisprvnost !!!
kazes da baguje pomalo i u 2d dok se ucitava Win ?!?
ako si isprobao sve akrobacije sa driverima, probaj je i u drugoj masini! ako se isto ponasa ....

Cooler je ispravan naravno... Bila je i coolviva ali sam je skinuo... Clockove sam smanjivao ali ne pomaze... Zanimljivo je da vise ne postoji x8 vec samo x4. A da i te sumnjive linije pri ucitavanju win-a... I meni smrdi na crkotinu... :d

Probaj obavezno na drugoj maticnoj mada sve lici da je neki kondezator oslabio.

Danas sam je probao na drugoj masini i isto... Ma ko je **be odsuzila je svoje korektno... Thanx anyway...

Ne mogu da verujem sta se meni desava... Sinoc sam pokusao da malo nasviram novu graficku Connect x800GTO i na nekih 420MHz za GPU pukne ATI TrayTools i na monitoru mi se pojave linije... Zanimljivo je da mi i jedna i druga kartica pisti pri startovanju neke 3D aplikacije. Mislim da cu da batalim komp i da pocnem da se bavim poljoprivredom... :wall:

Poslednja izmena:
ToxiC je napisao(la):
a kakvo ti je napajanje?

Delta Electronic (Made for Chieftec) 300W... Na staroj masini (Abit NF7 + Mobile Barton 2500+@ 2200MHz) je radilo kao sat, dok na novoj (DFI InfinityNF4x + Sempron 2800+@ 2400MHz) nemam pojma posto ocitavanja temperature i voltaza ne rade bas najbolje (ustvari nikako). 😡

pa neznam sta da ti kazem, da probas na drugom napajanju !

i ja mislim da ti je napajanje malo slabije za masinu.probaj sa nekim od bar 400 w non_kun_fu

stoske je napisao(la):
i ja mislim da ti je napajanje malo slabije za masinu.probaj sa nekim od bar 400 w non_kun_fu

Nije mi logicno da ova masina zahteva jace napajanje...
-Procesor radi na 1.45V za razliku od Bartona koji je radio clockovan na 1.65V-1.7V
-Chipset radi na 1.5V a NF2 1.7V.
-Memorija je sada na 2.6V a bila je na 3.0V
Plus, izbacio sam 2 ventilatora i CDRW i SB Live...
Prikljuchak za dodatno napajanje je takodje iskoriscen tako da sumnjam da nema dovoljno struje.

Nazad
Vrh Dno