Šta je novo?

9600gso Oc

Igrao sam se danas sa mojim sveze kupljenim Palit Sonicom 384MB. Fabricki klokovi 600/1500/800. 3dMark06, lepo prolazi do 680/1700/950. Kad sam podigao na 700/1750/1000 komp zakocio odmah pri prvom testu. Tako da sam vratio core i shadere na 680/1700 a memoriju nastavio da dizem. 3dMark prolazi bez problema do 1050 i kad sam podigao na 1100, prva dva testa je prosao sa tom frekvencijom, a onda se a za druga dva brzina svih komponenti opala (verovatno preventivno :D) Temperatura, prema RiviTuneru, nijedanput nije presla 50 (~34 idle). Posle restarta, sam pokusao jos jedanput da pokrenem sa 680/1700/1050 medjutim, brzina (ovaj put samo memorije) opet opada. Sacu jos jedanput da pokrenem test sa 680/1700/1000 da vidim sta se desava...

Poslednja izmena:
Bolje ti pusti "Scan for Artifacts" na AtiTool-u jedno 45 min., pa ako prodje bez problema onda su to stabilni klokovi.

jao oc ove karte je nochna mora- nema artifakta-samo odjednom stane komp...
probao sam par puta i smorio se...ne znash kad je stabilna dok ne zakochi i ono:" u *** preterao sam"
opet ATI TOOL za nVidia-u? neshto nisam siguran u takve kombinacije...

Poslednja izmena:
jao oc ove karte je nochna mora- nema artifakta-samo odjednom stane komp...
probao sam par puta i smorio se...ne znash kad je stabilna dok ne zakochi i ono:" u *** preterao sam"
opet ATI TOOL za nVidia-u? neshto nisam siguran u takve kombinacije...

Riva Tuner koristi za klokovanje, a Ati Tool za proveru stabilnosti tj. dal' se pojavljuju artefakti.

Za pocetak probaj 650/1700/1000.

Riva Tuner koristi za klokovanje, a Ati Tool za proveru stabilnosti tj. dal' se pojavljuju artefakti.

Za pocetak probaj 650/1700/1000.

ma znam shta i kako.. nego 1000 za memoriju? sa 800 odma 1000? da nije previshe?
core je chini mi se bio stabilan na oko 700 (690)...
koristim GPU caps viewer, ati tool za artifakte? shta vide se? ili ih on kao prijavi?

probao 650\1000-artefakti, pa 650\900-artefakti, sad 700\800 10 min stabilno
any sugestions?
EDIT: 35 min stabilno na 700\800, memorija mi nije bash raspolozhena... :(

Poslednja izmena:
probao 650\1000-artefakti, pa 650\900-artefakti, sad 700\800 10 min stabilno
any sugestions?
EDIT: 35 min stabilno na 700\800, memorija mi nije bash raspolozhena... :(

Nista cudno, probao sam dva primerka Palit 9600GSO i nijedan nije hteo preko 650 za gpu, a ni memorija nije bila nesto bog zna sta raspolozena.

ko shto rekoh-nochna mora...
ati artifact tester (ati tool) nakon 50 min sam ga iskljuchio, nije prijavljivao artefakte.
3DMARK03 zapuca nakon 10-ak sekundi, 3DMARK06 zapuca pred kraj prvog testa.
ljudi shta se deshava??
skinuo sam patcheve i fix- ma nishta i dalje puca, na default prolazi ceo set testova...
nije mi jasno

ko shto rekoh-nochna mora...
ati artifact tester (ati tool) nakon 50 min sam ga iskljuchio, nije prijavljivao artefakte.
3DMARK03 zapuca nakon 10-ak sekundi, 3DMARK06 zapuca pred kraj prvog testa.
ljudi shta se deshava??
skinuo sam patcheve i fix- ma nishta i dalje puca, na default prolazi ceo set testova...
nije mi jasno

Mozda ti je napajanje na granici preopterecenja. Zato ti radi AtiTool, ali kada malo povuce i procesor kod 3DMarka, napajanje posustane...

upravo tako.

napajanje je 99% uzrok zakivanja kompa, bez pojave artfxa.

Inace, atitool se po uputstvu koristi tako sto se prvo sve stavi na default.
Prvo se testira max gpu, potom se vrati na default,
i tek onda testita max mem /za one koji ne znaju /.

Iz rive je kod nvidie najbolje dizati klokove, a u atitoolu testirati,
naravno, uz cheqiranu opciju 'link clox' , atitool ume da zabrljavi ukoliko se shader podesava posebno. dakle njega ispitujete na kraju svega.

RISE!!! RISE Thread, RISEEE :-devil-:

ok, 'vako"
-napajanje nije problem...
-karta stabilna na 700\shaderi ne znam\951 (to 1 onako simbolichno)
-3DMARK06 vishe puta, Ati tool skoro sat vremena_nikakvi problemi...
ali onda je pochelo, napichio sam je 750\1000, shto je bilo previshe, 3dmark stao, restart>driver pukao>reinstal drivera>shipak>nestabilna na bilo kojoj freq sem defaulta :wall:
na 700\951 napajanja bilo na 12.25v\5.12 itd... mereno unimerom ;) everest i plocha senzori lazhu ko zec pred klanje
i na kraju pitanje... dal iko zna koji K je ovoj grafi?
sad sam na visti SP1

Prilozi

• test 4 ( 700MHz Core, 951MHz Memory).jpg
    test 4 ( 700MHz Core, 951MHz Memory).jpg
    172.8 KB · Pregleda: 52
imao sam takav problem sa 3850 GPu na 850Mhz radi GTA IV koliko hoces bilo koja druga igrica zakuca odma ako graficka nije ne diflotu kada sam podigao novi sistem sve su radile na 850 kasnije sam je Volt modvao i sada radi na 945 bez problema :)

RISE!!! RISE Thread, RISEEE :-devil-:

ok, 'vako"
-napajanje nije problem...
-karta stabilna na 700\shaderi ne znam\951 (to 1 onako simbolichno)
-3DMARK06 vishe puta, Ati tool skoro sat vremena_nikakvi problemi...
ali onda je pochelo, napichio sam je 750\1000, shto je bilo previshe, 3dmark stao, restart>driver pukao>reinstal drivera>shipak>nestabilna na bilo kojoj freq sem defaulta :wall:
na 700\951 napajanja bilo na 12.25v\5.12 itd... mereno unimerom ;) everest i plocha senzori lazhu ko zec pred klanje
i na kraju pitanje... dal iko zna koji K je ovoj grafi?
sad sam na visti SP1

Malo ti je 11000 u 3Dmark06 sa kartom od 60e?

:d nije malo, ali hochu da je iscedim... bar sam hteo
nego, nije to u pitanju, vech to da sad nijedna freq sem def neche d'radi.

Vrh Dno