Šta je novo?

9550ge i FarCry problem

virke

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2004
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 BOX
Matična ploča
MSI Tomahawk MAX B450
RAM
Kingston 2 x 8Gb @3200 XMP
GPU
Gigabyte Aorus Rx 580 4Gb
Storage
Kingston A2000 250GB, Seagate 1Tb ST1000DM010
Zvuk
Logitech X-530
PSU
Seasonic Focus GX 650w
Kućište
Antec Nine Hundred
Monitor
AOC 27G2U5/BK
Miš & tastatura
Red Dragon HARPE PRO K503A RGB+ A4 TECH T70 Terminator Bloody
Mobilni telefon
Xiaomi 11 Lite 5G NE
Pristup internetu
  1. Optički internet
Instaliram ja FarCry da vidim kako ce da radi sa Asus AR 9550 GE (igricu vec presao sa GF4 bez problema)kad posle par sati igranja igra se zabaguje pa moram da restartujem komp ili se pojave raznorazni kvadratici i linije raznih boja a ja opet na restart.To se desava u zadnjih par dana,kako napredujem u igrici sve cesce i cesce se baguje.Kartica radi na default vrednostima i sa driverima koji su dobijeni uz karticu ,mislim da su catalyst 4.x (3dMark03:2131).
Ajde reko da ne budem lenj pa instliram softmoded drivere oznake wxp-w2k-catalyst 8-111....(3dMark ih vidi kao 6.14.10.6517) i Ati Tool 0.022.Skor u 3dMarku je 2177 za default podesavanja.Krenem ja da igram FarCry ali problem nije resen.Udrugim igricama nema problema ni sa starim a ni sa novim driverima(ROME TOTAL WAR,BROTHERS IN ARMS,SWAT4...)
Kad sam vec instalirao druge drivere ajde da probam da oc-ujem graficku da vidim kako to funkcionise(prvi put u zivotu sam tako nesto radio).
max core:417(moglo je jos ali sam prekinuo testiranje,sta ja znam da ne bude....)
max memory:222(nece vise pa da je ....)
Spustim ja malo podesavanja i testiiram je na 360/210,2710 3dMarka.Pustim FarCry ali opet isto.
Ljudi pomagajte.
POZ!

virke je napisao(la):
Instaliram ja FarCry da vidim kako ce da radi sa Asus AR 9550 GE (igricu vec presao sa GF4 bez problema)kad posle par sati igranja igra se zabaguje pa moram da restartujem komp ili se pojave raznorazni kvadratici i linije raznih boja a ja opet na restart.To se desava u zadnjih par dana,kako napredujem u igrici sve cesce i cesce se baguje.Kartica radi na default vrednostima i sa driverima koji su dobijeni uz karticu ,mislim da su catalyst 4.x (3dMark03:2131).
Ajde reko da ne budem lenj pa instliram softmoded drivere oznake wxp-w2k-catalyst 8-111....(3dMark ih vidi kao 6.14.10.6517) i Ati Tool 0.022.Skor u 3dMarku je 2177 za default podesavanja.Krenem ja da igram FarCry ali problem nije resen.Udrugim igricama nema problema ni sa starim a ni sa novim driverima(ROME TOTAL WAR,BROTHERS IN ARMS,SWAT4...)
Kad sam vec instalirao druge drivere ajde da probam da oc-ujem graficku da vidim kako to funkcionise(prvi put u zivotu sam tako nesto radio).
max core:417(moglo je jos ali sam prekinuo testiranje,sta ja znam da ne bude....)
max memory:222(nece vise pa da je ....)
Spustim ja malo podesavanja i testiiram je na 360/210,2710 3dMarka.Pustim FarCry ali opet isto.
Ljudi pomagajte.
POZ!
A da ti stavis zakrpu za taj FC???

Zakrpu?Ne kontam zbog cega.Kao sto sam vec rekao na GF4 je sve radilo ok.Moze li neki link ka toj zakrpi.Koliko Mb ima ta zakrpa posto sam na Dial-upu?

Koristio sam malo search i nasao link ka patchu ali nema sanse ja to da skinem tako da cu najverovatnije odustati od igrice.
Ja sam se istripovao da je problem do kartice,da se pregrejava ili je mozda pred crkavanje.

radi potpuno normalno bez patcha na 9550 ge kod mene... patch sam skihuo, ali on je za verziju na dvd-u, ili onu na 5cd-ova... ova od 3 cd-a neće da se patchuje, verovatno je u pitanju neka prerelease verzija koja je procurela pre zvaničnog izlaska... :D

Ja da potvrdim da radi jos na 2 masine sa Asus 9550GE. Na obe masine su najnoviji omega drajveri, dok igra nije patchovana (3cd verzija).

Igra dolazi na 3 cd-a.Instalirao sam patch ali nista ne pomaze,cak mi se cini da se vise baguje.Okreni obrni nece.Do nivoa Regulator radila bez problema a od tog nivoa pocinje da se baguje.Ma nemam pojma.Odustao sam od igrice.

:wave: I kod mene sve radi kako treba tj. bez ikakvih problema na Asus AtiRadeon 9550 GE sa originalnim drajverima koji su stigli uz njega, u to vreme jel., i sve je radilo ko podmazano na mojoj vec matoroj masini !!! :crash:

Poslednja izmena:
Ma ne vredi!Odustao sam od ponovnog igranja Far Cry-ja!!!

Nazad
Vrh Dno