Šta je novo?

945p ili nforce4 SLI intel edition?

Aryon

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2004
Poena
319
Planiram da uzmem Pentium D 920, pa nisam siguran koji od ova 2 chipseta, posto su u slicnom cenovnom rangu. I ako neko moze da preporuci neki konkretni model, bio bih zahvalan. :)

Fanovi koji su na toj ploci sluze za hladjenje cipseta i naponske jedinice.Tako da mi nije jasno o cemu pricas brate moj,elem na mojoj ploci je mnogo bolje(vodeno) hladjenje u poredjenju sa tim zalmanom 7700cu.
Ma krupan je Zalman pa mu smeta taj sistem hladjenja na toj plochi...a za vodeno svaka cast.Ja sam ipak pristalica vazduha.Ipak ne vozim auto nego komp :p:D.Shalim se naravno....a imash garant i Presler 920 koji na kome si ostvario maksimum 4400mhz.Jel tako? ;)
Zanima me samo do koliko moze 920 ica bez dizanja napona.Kod mene je bash odlepio do 3800mzh(malo undervoltuje do 3700 i kusur po nekad-asus).A uspeo sam da nateram Kingston hyperx pc 7200 na 4.4.4.11(fabricki su 5.5.5.15).Radi na 900mhz.Mozda je plocha a mozda su ram moduli takvi i primerak cpu.Nije ni bitno,vazno je da sljaka dobro bez naduvavanja elektrolita na plochi.

Prilozi

• memory read.jpg
    memory read.jpg
    196.4 KB · Pregleda: 60
Bolje, bolje... (dok ja ne nabavim bolju plocu i cooler)
Pa i krajnje je vreme za npr.asus p5wd2-e i neki thermaltaker cooler(onaj soliter :D) ili zalman 7700cu.Mada mene ovaj odusevljava sto ide sa 2800 na 3800mhz bez dizanja napona,shto je za mene prosto neverovatno_Ono"bez dizanja napona" je meni bitno jer nisam ljubitelj takve rabote na duze staze a ovih 3800mhz i 1082mhz fsb-a je odlicno.Tako da razmisljam da uopshte ne prodajem ovu preslicu i idem na Conroe,nego sacekam 2007 i 4 jezgra pa tada uradim neki "change".
Videcu josh ali ce mi prvi put biti zao da prodajem CPU kad je u pitanju ovaj Presler 920 koji svakome dobronamerno preporuchujem(odnos;cena=kvalitet") .

DARK SIDE je napisao(la):
Ma krupan je Zalman pa mu smeta taj sistem hladjenja na toj plochi...a za vodeno svaka cast.Ja sam ipak pristalica vazduha.Ipak ne vozim auto nego komp :p:D.Shalim se naravno....a imash garant i Presler 920 koji na kome si ostvario maksimum 4400mhz.Jel tako? ;)
Zanima me samo do koliko moze 920 ica bez dizanja napona.Kod mene je bash odlepio do 3800mzh(malo undervoltuje do 3700 i kusur po nekad-asus).A uspeo sam da nateram Kingston hyperx pc 7200 na 4.4.4.11(fabricki su 5.5.5.15).Radi na 900mhz.Mozda je plocha a mozda su ram moduli takvi i primerak cpu.Nije ni bitno,vazno je da sljaka dobro bez naduvavanja elektrolita na plochi.
Ma moze da se uglavi,vec pola sata trazim dimenzije tog zalmana,i na kraju kad sam dosao do podataka,merenjem lenjirom ostaje mi po 1cm sa svake strane,(a merio sam ugao,visinu,razmak)sto govori da se bez problema moze da uglavi.uzgled ide 920-ica i do 4.6GHZ,za svaki dan krajnje respektivnih 3.72GHZ(sa naponom od 1.3V,sam na toj frekvenciji provrteo S&M,12h primea,nekolo desetina sati igranja,ali ne od jednom),a sto se tice memorije moja radi na667MHz,za razliku od neih koji imaju,memoriju od 10000000MHz,sala :d

Prilozi

• p.jpg
    p.jpg
    74.9 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Slichna situacija i kod mene....malko sam brzi :D :p
Samo josh ovaj Audio da uskochi na novu shasiju pa da vidimo shta moze onaj njegov "obrijani",upsss...oshmirglani :p 930.
Shalu na stranu,zaista ce me zanimati na koliko ide 930-ica bez dizanja napona.Imam neko predubedjenje da ne moze 1000mhz iznad nominalne brzine......

Prilozi

• cpuz.jpg
    cpuz.jpg
    61.6 KB · Pregleda: 38
Sve je to ok,ali ide li tvoj primerak vise od 4GHz,ja sam moj treao i preko 4.5GHz,ali cim predjem granicu,od 3.85GHz,sisten jedino moze da ide 1:1,ali to moja memorija ne moze,a da bi presao granicu od 3.85GHz,moram da spustim mnozilac na 1.5,i to je jedini mnozilac koji rad ok kad se predje magicna granica od 3.85GHz,nemam pojma da li te to do ploce ili do memorije...........Evo ti jednog skora na 1.4V.

Prilozi

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    79.7 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Meni memorija radi na 4.4.4.11 na 900mhz pa mi je to i dovoljno,obzirom da je fabrichka 5.5.5.15.Nisam zeleo da probam druga podesavanja.Cpu bez dizanja napona 3800mhz.Shta ce mi vishe..............Inache ova memorija ide do 950mhz a preko toga mora da se proba...nisam zeleo obzirom mi je reper "Fear" koji vozim na maksimumu bez seckanja a na loshijoj grafulji(6600).Sve u svemu,jako sam zadovoljan.
PS.ja sam na 955 chip setu dok 975 ima malo bolje reshenje kad je memorija u pitanju....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno