mige je napisao(la):ako planiras 2 kartice onda Ati definitivno !
"i tata bi sine"moze na 975x
Spacemaster je napisao(la):Gigabyte GAG1975X,trenutno je najbolja ploca za overclock intel pentium D 9xx procesora,posedujem istu i mogu samo da kazem da je ovom plocom sve receno kada je skup doticnih procesora u pitanju.Intel 975X cipset(koji ce podrzavati conroe jezgro ,kad izadje),klokuje se ko luda (varijacija napona za CPU svedena na neprimetnu,ali tek posle flesovanja F4 biosa).Podrzava Crosfire,a 99% da ce da podrzava i SLI cim izadje DDR2 kompatabilno AMD jezgro.
A,ako si mislio na intel platforu,mozda nisam dobro informisan,sto cisto sumkljam,koji je to intel cipset koji podrzava 2x16X mod. :wave:Rax13 je napisao(la):Vec postoji chipset koji podrzava SLI u 2X16X.
Spacemaster je napisao(la):A,ako si mislio na intel platforu,mozda nisam dobro informisan,sto cisto sumkljam,koji je to intel cipset koji podrzava 2x16X mod. :wave:
Ako pazljivo procitas pricao sam o intelovom cip setu,a ne nVidijinom cipsetu.Opste poznata stvar je kad je overklok u pitanju,da se treba drzati stare logige,nVidija za AMD,i intel za intel.Gore pomenuta asusova ploca postoji u varijanti i za intel,sto znaci 2X16X,kao i mnoge druge(ali FSB im ne ide dalje od 260 u najboljem slucaju 270)Sem toga nVidia ploce sa 2x16X su jedine koje podrzavaju intel pentium D9XX.Ali opet ponavljam,nVidiji nije u interesu jos da izbacuje drajvere za SLI na 975X,iz cistog razloga koji sam gore pomenuo(da se ne ponavljam).Tako da moja prepruka za 975X ploce za pomenuti intel pentium D ostaje...Rax13 je napisao(la):Postoji nvidia nforce4 sli 16x i za Intel. A to da li ce NV omoguciti SLI na x975, mozemo samo da nagadjamo...
Napokon da je neko razumeo i ovo sve sto sam naskrabao.Moj tip je da ce oko jula-avgusta izaci kompatabilni drajveri za 975X,zivi bili pa videli. :bottle:atti je napisao(la):Preporuka za 975X ploce ...svakako.Ima logike u ovome sto govori Spacemaster.Ako moze ATI da izbaci drivere koji podrzavaju crossfire na 975x zasto to ne bi uradila i NV sa svojim sli resenjem pogotovu sto ne ugrozava svoju poziciju u 2 x 16x koje nforce intel edition podrzava (sigurno ce biti brze od 2x8).
Intel 965X cipset namenjen je za rad sa conroe jezgrom i nigde nisam primetio na plocama koje su bile na cebitu,da bar jedna od tih ploca podrzava 2 x 8X,a kamoli 2 x 16X,tako da ta konstatacija verujem nece da bude presudni faktor.Stvarno smo odmaki...!atti je napisao(la):Moguce, a mozda cekaju i promociju 965x pa da ubace podrsku i za njega.
DARK SIDE je napisao(la):"i tata bi sine"ali sam asus p5wd2-e video samo na kratko u Pakomu i vishe je nema.Cena je za delux vers.bila 260eu.
ps.ma kakav SLi-ko ovde na forumu ima SLI?
Inache 920 se bolje klokuje od 930-ice.Pitaj Audiofreak-a![]()
Fanovi koji su na toj ploci sluze za hladjenje cipseta i naponske jedinice.Tako da mi nije jasno o cemu pricas brate moj,elem na mojoj ploci je mnogo bolje(vodeno) hladjenje u poredjenju sa tim zalmanom 7700cu.DARK SIDE je napisao(la):Shteta shto na tu Gigabyte 975 plochu ne ide moj Zalman 7700cu.Ona ima one njene Fan-ove...
A ti si taj!!!!Nema je zato sto sam je ja uzeo za neke testove.
Ako si zainteresovan, javicu ti kada budem trebao da je vratim. A ako si jako zainteresovan, mogu da ti je i rezervisem.
Pozdrav
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari