Šta je novo?

Hardver 9070xt vs 5070ti kupovina

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

cimi

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D & Arctic Liquid Freezer III 360 RGB
Matična ploča
X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Asrock Radeon RX 9070XT Steel Legend
Storage
1TB SSD Samsung 990 Pro & 500gb SSD Samsung 980 & 500gb SSD Samsung 970 EVO
Zvuk
Microlab FC330 2.1 & HyperX Cloud 3 Wireless
PSU
Corsair RM1000x Shift 1000W ATX 3.1
Kućište
NZXT H7 Flow RGB white
Monitor
AOC Q27G3XMN/BK 27"
Miš & tastatura
HyperX Alloy Orgins & Logitech PRO X Superlight
Mobilni telefon
Galaxy Z Flip6
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima,
lomim se izmedju ova dva izbora, gledam testove na netu ali nigde ne mogu nadjem sa frame generation/upscaling tako da ne mogu da se odlucim.
Vucem na 9070xt, jer je jeftinija i uzeo bih Asrock Steel Legend belu posto mi cela konfiguracija bela(znam glup razlog) ali kad sam vec pukao pare aj da sklopim sve belu, mada nije presudno.
Najvice igram cs2 kompetitvino i tu ne bih ni ukljucivao nikakv FG itd zbog latencije, ali posto graficku kupujem na 3-5 godina znaci mi za buduce naslove taj boost koji se dobija.
E sad da li FSR moze da prati DLSS 4 u tom polju (opet mozda lupam ne razumem se dobro)...Ali za 3+ godina ce mi znaciti taj boost u igrama da mi bar bude igrivo pa kakav god bude latencija u Far Cry 11 nekom buducem :)
Nisam fanboy ni za crvene zelene itd, samo bih prosto voleo kupim sto pre i da konacno mogu igram Stalker 2 na full sve i da budem miran za neki buduci period.Vucem 70% ka 9070xt samo me zanima da li taj FSR moze da isto boost fps kao DLSS 4 bar priblizno?
Hvala unapred na odgovorima, stvarno sam se vise pogubio, a hteo bih sto pre uzmem, nego ovo trenutno stanje nema ni jedan cist odgovor i resenje.

To ne moze niko da ti predvidi. Cinjenica je da je 5070 Ti jaca ali ne onoliko koliko je skuplja, kao i to da ako u buducnosti za neku igru RX 9070 XT ne bude bila dovolja nece ni 5070 Ti biti, i to je sve sto mozemo da ti kazemo na tu temu.

ako ti treba sto pre da uzmes, onda kupi ono sto ima na stanju, jer je sve rasprodato

kada bude ponovo na stanju, bice skuplje, pa opet sledeci krug i tako dok im ne kazemo e sada je dosta

nazalost, consumerism :)

Reseno uzeta Asrock Radeon RX 9070XT Steel Legend taman je i bela da upotpunim celo kuciste da bude sve bele boje.
Pa nista nije zapisano u kamenu, menjacemo kako vreme ide.
Ovo mi top ispalo 108.000 domaca garancija 2 god, nemam nigde jeftinije za sad, a da cekam nemam vremena vise.

Uzeta graficka sve reseno :)

20250308_000836.jpg

Da ne otvaram novu temu, a ovu sam iscitao kao i mnoge druge, dugo pratim forum.
Imam slicnu dilemu a nisam imao priliku da probam neku od ove 2 karte kako rade sa igrom S.T.A.L.K.E.R. 2. Treba da se igra na 13900k masini sa 32gb memorije, tu je M2 4tb ako nesto znaci, 1440p.
5070 Ti 880e
9070 XT 750e
Raytracking mora da radi... Probao sam sa i bez, u ovoj igri i rt ima smisla. Koliko sam imao prilke da vidim i ove upscaling tehnike dobro rade a povecavaju broj frejmova.

Istrazivao sam testove i nista nisam zakljucio pa reko da pitam. Mozda uzemem i 5080 posto vidim da je cena pala na 1200e. Ako neko ima licnog iskustva bilo bi dobro da napise, ako nema zahvalan sam na svakom misljenju. Ako je ipak 5080 bolje resenje sacekacu jos malo posto nije hitno, ima fore do leta.

Kad bi izbacili neku 5080 Ti sa malo vise VRAM-a pa da se i porazmislimo da damo vise od 1000e za graficku(koja se mozda istopi sama od sebe). Ovako, neka hvala.

Вероватно сте чули да Асус ТУФ биос кросфлеш са ХТ на нон-ХТ ради,
И да даје перформансе приближне скупљој картици.
Тако да је могуће остварити значајну уштеду (за кориснике којима није потребна КУДА акцелерација за профи намену).

Вероватно сте чули да Асус ТУФ биос кросфлеш са ХТ на нон-ХТ ради,
И да даје перформансе приближне скупљој картици.
Тако да је могуће остварити значајну уштеду (за кориснике којима није потребна КУДА акцелерација за профи намену).
Ja sam cuo za Asus Prime, ali ako radi i na Asus TUF to je ekstra. Ona bi trebalo da je bolja kartica od Prime, zar ne?

Принцип је исти, што би реко Ђерђ Балаш, панонски ...

Vrh Dno