Šta je novo?

8rda3+

Hate

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Imam 8rda3+ PRO plocu i Barton 2500+ procesor. Kada mi temperatura predje 55 C, tj. dostigne 56 C aktivira se nekakav thermal protection, tj kada procesor nije clockovan znatno uspori, a kada jeste onda zakoci. U biosu ne postoji nikakva opcija za ovo. U cemu je fazon?

Pa trebalo bi da postoji opcija u biosu,ides na pc health, tamo gde gledas napone tu bi trebalo da postoji opcija za to...
Mozda ti je ukljucena zastita protiv pregrevanja procesora.
Ili mozda imas instaliran program za pracenje temperature kod kojeg ti je ukljucena ista zastita...
Toliko od mene,a ako negde gresim neka me neko ispravi.
Pozdrav ;)

Poslednja izmena:
Problem je sto u bios-u nema takve opcije, a nije nikakav program instaliran, koristim goli windows.

Potrazi CPU thermal throttling i iskljuci ga.
Poz

Poslednja izmena:
Nazalost nema te opcije nigde u bios-u. Ne kapiram, ukljuceno a nema ga...

Dj_losmi je napisao(la):
Pa trebalo bi da postoji opcija u biosu,ides na pc health, tamo gde gledas napone tu bi trebalo da postoji opcija za to...
Pozdrav ;)

Pa imas istu plocu kao i Hate. Zasto onda kazes: "Pa trebalo bi da postoji opcija u biosu"? Il' je ima il' je nema?
Ja imam 8RDA3I i nema te opcije u PC Health-u.

Mali offtopic:
Objasni mi molim te, sta ti znaci u potpisu u vezi memorije:"...PC2700(333)@400MHz...? Jel ti FSB: DRAM nije 1:1 tj. memorija radi na 133MHz (266MHz) ?
Ili si probao memoriju na 400MHz (npr. na drugom kompjuteru) pa stavio:"Memorija mi radi na 266MHz, a moze i na 400MHz" :p

@Hate
Mozda ti je u biosu podesen "CPU Warning Temperature" na 55C!? Ovo mi jedino pada na pamet.
I cim ga "hladis" kada su mu tolike temperature? Malocas je moj Sempron 2400+ "vrtio" Prime95 (oko 2 sata) @220X10 i temperatura nije presla 40C. Doduse, u sobi mi je malo "frishko" :d
:wave:

Poslednja izmena:
Hladim ga sa Jet7 coolerom. Nije mi u biosu postavljena ni takva opcija. Kada mi je kuciste polozeno, sve je ok (tj temperatura ne prelazi 55 C), jer onda topao vazduh moze slobodno da se penje navise. Da li bi stanje bilo bolje kada bih nabavio Jet7+ ?

Ja se sjećam tih opcija još od svoje 8RDA3I, mora imati ... znam da sam to sve isključio. Thermal throttling nije podržan za XP procesore, ali ima nešto na bazi kontrole temperature u biosu.

Poslednja izmena:
Da, al to sam sve iskljucio.. Resio sam problem :) Otisao sam u Imtel i kupio najbolju termalnu pastu koju imaju. Dosao kuci, sastrugo staru zakorelu i ubacio novu. Sada mi temp ne prelazi 51 C ni pri max opterecenju, znaci skinuo sam oko 10 C! Nisam mogao da verujem koliko pasta u stvari pomaze !!!

Hate je napisao(la):
Hladim ga sa Jet7 coolerom. Nije mi u biosu postavljena ni takva opcija. Kada mi je kuciste polozeno, sve je ok (tj temperatura ne prelazi 55 C), jer onda topao vazduh moze slobodno da se penje navise. Da li bi stanje bilo bolje kada bih nabavio Jet7+ ?

Koje kuciste imas? Imas li barem vent koji izbacuje topli vazduh? Ako je kuciste lose provjetreno, probaj skinuti bocnu stranicu i tako jos koji stepen C.
:wave:

Kuciste ima 1 vent koji izbacuje topao vazduh kod procesora, jedan vent koji ubacuje vazduh ispod graficke, 1 veliki vent koji izbacuje vazduh preko napajanja i kuciste mi je vec otvoreno :)

Nazad
Vrh Dno