Šta je novo?

8RDA+ ili KD7-E

BeastMaster

Čuven
Učlanjen(a)
24.03.2002
Poena
650
Ovako, stavi te se u situaciju da posedujete obe ploče, znači i 8RDA+ i KD7-E, e sad mene zanima koju bi ste vi radije zadržali za sebe i zašto? Znači nije pitanje koju bi ste kupili jer ih već (kao) imate, već koju bi ste prodali a koju zadržali:)?
Glupo zar ne:)?
pozdrav:wave;

a kad bi prodavao jednu ili dugu, kolike bi im cene bile? vidim ne prodajes, ali cisto da znam ako neko bude prodavao :) ozbiljno, daj cenu i za jednu i za drugu pa cu da ti kazem jesam li zainteresovan i odmah ti reci koju da zadrzis :)

BeastMaster je napisao(la):
Ovako, stavi te se u situaciju da posedujete obe ploče, znači i 8RDA+ i KD7-E, e sad mene zanima koju bi ste vi radije zadržali za sebe i zašto? Znači nije pitanje koju bi ste kupili jer ih već (kao) imate, već koju bi ste prodali a koju zadržali:)?

Za koju god da se odlucis, neces pogresiti. Ja licno bih ipak zadrzao abita jer sam se jednostavno navikao (da ne kazem navukao :) ) na proizvode pomenute kompanije...

Miroslav je napisao(la):
a kad bi prodavao jednu ili dugu, kolike bi im cene bile? vidim ne prodajes, ali cisto da znam ako neko bude prodavao :) ozbiljno, daj cenu i za jednu i za drugu pa cu da ti kazem jesam li zainteresovan i odmah ti reci koju da zadrzis :)
pa nisam još razmišljao o ceni, jednu ću prodati u svakom slučaju (čim se odlučimctp; ) inače rda je star 5-6 dana a KD7E nikad nije ni proban:) ali ću videti u nedelju ponedeljak da i njega probam. Čisto me je interesovalo mišljenje i eventualno mala pomoć u odluci, ali OBJEKTIVNA :wave;

čisto da kažem da za ovih par dana koliko koristim epox nisam imao ama baš ni jedan jedini problem, sve radi potpuno stabilno na 11x200MHz sa kingstonovom 333 memorijom!

Re: Re: 8RDA+ ili KD7-E

omnik je napisao(la):
Za koju god da se odlucis, neces pogresiti. Ja licno bih ipak zadrzao abita jer sam se jednostavno navikao (da ne kazem navukao :) ) na proizvode pomenute kompanije...
Iako sam i ja oduvek imao ABIT-a u masini, u ovom slucaju bih se odlucio za EPoX-a...

BeastMasteru, ako ti dune da prodajes 8RDA+, baci mi PM.

Evo sta bi ja uradio, prodao bih Epoxa bez razmisljanja. Zasto? Zato sto je nedoradjen proizvod, do neke nove revizije. Abit je pak napravio odlicnu plocu Za nekoga je mana sto na njoj nema nista integrisano, a za nekoga je to vrlina. U svakom slucaju i ona ce bez problema da ti radi na 205MHz-a stabilno.

Aca je napisao(la):
Evo sta bi ja uradio, prodao bih Epoxa bez razmisljanja.
E, ovo si dobro rekao... "bez razmisljanja". To bi bilo delo iz afekta :D
Aca je napisao(la):
Abit je pak napravio odlicnu plocu. Za nekoga je mana sto na njoj nema nista integrisano, a za nekoga je to vrlina.
U ovom slucaju, to je apsolutno vrlina (uvek i bila).

Aca je napisao(la):
Evo sta bi ja uradio, prodao bih Epoxa bez razmisljanja. Zasto? Zato sto je nedoradjen proizvod, do neke nove revizije. Abit je pak napravio odlicnu plocu Za nekoga je mana sto na njoj nema nista integrisano, a za nekoga je to vrlina. U svakom slucaju i ona ce bez problema da ti radi na 205MHz-a stabilno.
ma muči me to što KD7-E još nisam stigo da probam, a imaću vremena tek posle nedelje, a opet epox mi za sada radi savršeno dobro(D)

Re: Re: Re: 8RDA+ ili KD7-E

ma muči me to što KD7-E još nisam stigo da probam, a imaću vremena tek posle nedelje, a opet epox mi za sada radi savršeno dobro(D)

Kakve ti probleme imas u zivotu,to je strasno...:)

Inace, gde si pazario Abita?

Da bi dual rezim na NF-2 radio preko 200MHz, treba da imas jako, jako kvalitetnu memoriju (uz modovanje napona chipseta preko 1.5V naravno). Ako ne planiras da se upustis u modovanje i otvoris za neke npr. LL Corsaire, sumnjam da ce ti razlika u ceni opravdati koriscenje 8RDA+ u smislu performansi.

Re: Re: Re: Re: 8RDA+ ili KD7-E

Zorro je napisao(la):
Kakve ti probleme imas u zivotu,to je strasno...:)

Inace, gde si pazario Abita?
ako nisi imao sličnih muka pa ti onda ne znaš šta su muke:D
ma vratili mi KD7-E umesto KX-a sa reklamacije kad mi je dotični kx crko

Moram priznati da nisam probao KD7-E, ali s obzirom da ti je dopao "normalan" primerak Epoxa, a ne neki od "onih", plus (po meni) ipak za nijansu bolji chipset, mnogo dobar 5.1. zvuk i ostalo, mislim da bi ipak zadrzao Epoxa.

Re: Re: Re: Re: Re: 8RDA+ ili KD7-E

ako nisi imao sličnih muka pa ti onda ne znaš šta su muke:D
ma vratili mi KD7-E umesto KX-a sa reklamacije kad mi je dotični kx crko

Priznali ti garanciju?
:d

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 8RDA+ ili KD7-E

yep:) I umesto kx-a vratili KD7-E:)

Nisi jedini !!! Meni je KX7 riknuo i dobio sam KD7-E uz doplatu. Do sada sam uvek koristio Abita ali sada sam poceo da sumnjam u kvalitet ploca koje se pojavljuju kod nas. Ne bi bilo lose da ostanes na Epoxu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 8RDA+ ili KD7-E

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Nisi jedini !!! Meni je KX7 riknuo i dobio sam KD7-E uz doplatu. Do sada sam uvek koristio Abita ali sada sam poceo da sumnjam u kvalitet ploca koje se pojavljuju kod nas. Ne bi bilo lose da ostanes na Epoxu.
pa s obzirom da sam vać našao kupca za KD7-E a ovaj epox radi prefektno, prodaću ja kd7e.
P.S. meni nisu tražili doplatu:)

Resenje je prosto uzmes, stavis npr. Epox-a u masinu pa malo meris 3mark, malo sandru, malo Quake pa OC-jes pa polse nedelju dana stavis Abita pa isto to i onda ce ti se samo reci koju da ostavis tj. koja ide na prodaju.

Misko je napisao(la):
Resenje je prosto uzmes, stavis npr. Epox-a u masinu pa malo meris 3mark, malo sandru, malo Quake pa OC-jes pa polse nedelju dana stavis Abita pa isto to i onda ce ti se samo reci koju da ostavis tj. koja ide na prodaju.
pazi imao sam kx-a skoro dva meseca (a onda je crko:)) i mogu ti reći da mi celokupan sistem primetno brže radi na epoxu, veći je i memorijski protok, a i 3dmark rezultat na istim setovanjima kao na kx-u....E sad ne znam da li se nešto promenilo kod kd7e u odnosu na kx-a al nešto ne verujem osim napona i usb 2.0.

pazi imao sam kx-a skoro dva meseca (a onda je crko:)) i mogu ti reći da mi celokupan sistem primetno brže radi na epoxu, veći je i memorijski protok, a i 3dmark rezultat na istim setovanjima kao na kx-u....E sad ne znam da li se nešto promenilo kod kd7e u odnosu na kx-a al nešto ne verujem osim napona i usb 2.0.
Taj veci memorijski protok bi morao da se odrazi na 3DMark,ili Epox bas ne saradjuje sa AGP kao Abit:D :D :D

IMAM JA KONSTRUKTIVAN PREDLOG !!!

Za BeastMastera:
Prodaj ti lepo Caru tog Epox-a,da nas ne smara vise i da kupi plocu pre nego sto potrosi sve pare:D :D .

simpson H je napisao(la):
Taj veci memorijski protok bi morao da se odrazi na 3DMark,ili Epox bas ne saradjuje sa AGP kao Abit:D :D :D
izvinjavam se, nisam se lepo izrazio, na epoxu je veći 3dmark rezultat nago na kx-u kad radi na istim setovanjima kao i epox:) zaboravio sam malopre da stavim jedan zarez i par reči:D

Re: IMAM JA KONSTRUKTIVAN PREDLOG !!!

simpson H je napisao(la):
Za BeastMastera:
Prodaj ti lepo Caru tog Epox-a,da nas ne smara vise i da kupi plocu pre nego sto potrosi sve pare:D :D .
Da, bre! Beast, poslusaj ti lepo simpsona...

... ili cu da mu kazem da te banuje!!! :D:D:D

Re: Re: IMAM JA KONSTRUKTIVAN PREDLOG !!!

CAR je napisao(la):
Da, bre! Beast, poslusaj ti lepo simpsona...

... ili cu da mu kazem da te banuje!!! :D:D:D
jeste da imam meko srce al sad ti je ne dam iz inata :hump: :p

Re: Re: Re: IMAM JA KONSTRUKTIVAN PREDLOG !!!

jeste da imam meko srce al sad ti je ne dam iz inata :hump: :p
E, sa' cu da ga zovem! Ima da budes piskan sa bencha!!! :D:D:D

Prvo ako ti radi dobro(stabilno) nemas sta da razmisljas.Drugo , vec sam postovao slicno malopre ne secam se gde , elem ovde dosta ljudi blati Epox-a ali tvrdim da je ploca mnogo bolja od Abita barem za AMD proc. za Intel ne znam.Svi ali svi koji imaju Abita su pisali da imaju probleme tj. tripove ili su crkli.Vise od god. dana sam na Epox plocama i nikada nisam imao slicnih problema , istina mislio sam da je specificno izbirljiva za mem. ali sam video da je i Abit KT333 skoro isti takav.Svi najaci rezultati za AMD su postignuti na Epox plocama na AMD cipsetu i sada na NF2 dok je prvi XP2800+ testiran bas na 8k3A+ i zato jednostavno ne znam kako moze da se prica da li je ili nije jer je sve jasno ako malo surfujes-te a surfujes.Sto se tice MOD-a ovo je prvi Epox na kom to mora da se radi i to ne njihovom greskom ali opet svi su to radili i na KX333 pa nikad nije povedena prica da je ******(pored svih problema) a da na Epoxima ne treba pa da je bolji.Nikad nisam "birao"primerak ploce i nikad problem , naprotiv samo reci hvale.Eto toliko od mene , a moj savet ti je na pocetku posta bez obzira na brand ploce.

Ja sam na Chaintechu 7NJS sa jednom memorijom imao za 130 3D Markova manje nego na KX7-333.

drfedja je napisao(la):
Ja sam na Chaintechu 7NJS sa jednom memorijom imao za 130 3D Markova manje nego na KX7-333.
a ja na epoxu takođe sa jednom memorijom oko 200 poena više nego na kx-u, a mem protok na 200 mhz je oko 3035-6 mb u sekundi na setovanjima 6 3 3 i cas 2.5, a taj protok na kx-u (ne sa mojom memorijom jer ona nije htela ni na 200 na kx-u) sam ostvario tek na 206Mhz.

Nazad
Vrh Dno