Šta je novo?

8800GT to 8800GTX

goranagf

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5950x / Dark Rock Pro
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC
RAM
Corsair Vengeance 4x16GB 3200Mhz
GPU
ASUS GeForce RTX 4070 DUAL OC
Storage
Samsung 980Pro/Kingston A2000/2x WD Red Plus
PSU
Phantex Revolt Pro 850W
Kućište
Ms Titan II Pro
Monitor
3x Dell P2317h
Miš & tastatura
Logitech MX Keys S / MX Master 3s
Mobilni telefon
Samsung S20 Fe
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle, nasao sam u oglasima 8800GTX koju mogu dobiti u zamjenu za svoju 8800GT uz neku doplatu. Zanima me koliko se ispalti preci na 8800GTX i koliko bih trebao doplatiti, posto mi je pordavac predlozio da ja ponudim...
:wave:

Mislim da uopste nije vredno cimanja, a ako bi doplatio onda mozda nekih 5-10e, ali opet mislim da ti se uopste ne isplati.

Ne menjaj nista, ostani na 8800GT.
Ima vise razloga: veca potrosnja, vece zagrevanje, nedostatak HD dekodera kod 8800GTX (ima zastarelu i danas prakticno neupotrebljivu verziju). Razlike u performansama ne nadoknadjuju navedene mane.

Poslednja izmena:
Hvala svima! :wave:
Ostajem na istom...

Ajde kad sam vec otvorio temu, da jos nesto pitam::)
Nebih se ni interesovao za drugu garficku (jer me ova za sada u potpunosti zadovoljava) jeste, sto mi se ova pocela previse grijati, u ovom trenutku, dok nista ne radim, temp. je 67°C. Razumnijem sve, jeste vrucina, ali ne pamtim da je isla do ~70°C u "leru", a da ne pricam da je kuciste jako dobro provjetreno, dvije 12-ke na bocnoj strani duvaju direktno u nju + dvije 12-ke, jedna na prednjoj strani, druga na zadnjoj strani kucista. Redovno cistim kuciste i samu kartu.
Sta mi predlazete, cime da je ohladim, a da nije previse skupo? Stara je karta skoro 2god. ali polako zakazuje single slot kuler, nebih je mjenjao, ali nebih volio ni da mi rikne...

Ajde kad sam vec otvorio temu, da jos nesto pitam::)
Nebih se ni interesovao za drugu garficku (jer me ova za sada u potpunosti zadovoljava) jeste, sto mi se ova pocela previse grijati, u ovom trenutku, dok nista ne radim, temp. je 67°C. Razumnijem sve, jeste vrucina, ali ne pamtim da je isla do ~70°C u "leru", a da ne pricam da je kuciste jako dobro provjetreno, dvije 12-ke na bocnoj strani duvaju direktno u nju + dvije 12-ke, jedna na prednjoj strani, druga na zadnjoj strani kucista. Redovno cistim kuciste i samu kartu.
Sta mi predlazete, cime da je ohladim, a da nije previse skupo? Stara je karta skoro 2god. ali polako zakazuje single slot kuler, nebih je mjenjao, ali nebih volio ni da mi rikne...
Ako si vest sa srafcigerom, mozes skinuti hladnjak s njega ocistiti onu zvaku koja naleze na Gpu i Ram i staviti neku kvalitetniju pastu. Takodje mozes podmazati i ventilator ako je to izvodljivo.
Posle ovakve operacije karta ce ti sigurno biti hladnija i tisa.

Poslednja izmena:
Ako si vest sa srafcigerom, mozes skinuti hladnjak s njega ocistiti onu zvaku koja naleze na Gpu i Ram i staviti neku kvalitetniju pastu. Takodje mozes podmazati i ventilator ako je to izvodljivo.
Posle ovakve operacije karta ce ti sigurno biti hladnija i tisa.

Imam obicaj bar 2-3 puta godisnje skinuti kuler i detaljno ga "izduvati" (mimo onoga sto svaki mjesec dana otvaram kuciste i izduvam koliko mogu), to sam radio prije nekih mjesec dana, ocistio ga i zamjenio "zvaku":d a kuler nisam podmazivao, jer, koliko vidim i cujem, radi bez ikakvih problema, niti stvara buku koju unace proizvode "suvi" lezaji na kuleru...
Hvala na savjetu!
Koliko je moguce da termo pasta utice na temperaturu, zadnji put sam stavio Thermaltake pastu koju sam dobio uz kuler za CPU (Tt V1)?

Dakle, nasao sam u oglasima 8800GTX koju mogu dobiti u zamjenu za svoju 8800GT uz neku doplatu. Zanima me koliko se ispalti preci na 8800GTX i koliko bih trebao doplatiti, posto mi je pordavac predlozio da ja ponudim...
:wave:

Bas tu kombinaciju sam ja uradio pre jedno godinu ipo - dve, uz doplatu od 20 evra. I mnogo sam dobio:
- Gigabyte 8800 GT sam zamenio za Asus 8800 GTX
- 512 MB ddr3 -> 768 MB ddr3
- 256 bit -> 384 bit
- Dao sam relativno malu karticu, dobio sam dual slot monstruma, prosto te strahopostovanje uhvati dok gledas - drzis skoro kilo graficke
- Intenzivno zadovoljstvo sto sam konacno lepo uposlio moje napajanje, gledajuci oba 6-opinska konektora na GTX-u popunjena
- Satisfakciju znajuci da mi je sad u kucistu graficka koja je ortaka od koga sam je kupio kostala bezmalo 50.000 dinara, dok sam ovu jadnu 8800 GT tada prodao za pisljivih 70-ak evra

Sve u svemu, ne menjaj nista. :laugh: :D

Vrh Dno