Šta je novo?

8800GT 512MB vs. 8800GT 1024MB

lukasspro777

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2007
Poena
309
Da li neko mozhe da mi pomogne oko izbora.Dvoumim se izmedju 2 gore navedene karte.Da li 1024MB donosi neki skok u performansama ili je to samo da bi uzeli vishe para ? Shta je bolje da uzmem-Gainward-ovu sa 1024MB ili XFX sa 512MB??

Razlika u performansama je 1-2% u vecini slucajeva negde cak ni toliko a sa 256bitnom magistralom tesko da moze da se iskoristi toliko memorije, ako nije velika razlika u ceni(sto sumnjam kakda je u pitanju Gainward) kupi njega,a ako je 15e ili vise kupi ovu drugu(sve dok nije referentna karta u pitanju)...Od takvih bezi, ima na dosta mesta da se nadju kartice sa boljim kulerima i cenama oko 200e...

Poslednja izmena:
Izvini, a shta fali referentnim karticama?

Izvini, a shta fali referentnim karticama?
Pa dosta se vise greju od onih koje imaju DUAL SLOT kulere,a taj kuler zna da bude i bucan, a posto sad imas dosta varijanti koje su jeftine a imaju bolje hladjenje (zalman) ili neki drugi svoj kuler ne vidim zasto bi kupio referentnu kartu...Meni su na mom Palitu temperature u IDLE oko 40C a posle Loada U recimo Crysisu 52C Sa ventilatorom na 33%,koja referentna kartica ima te temperature? A ima isto par Varijanti Gigabyte kartica sa Zalman kulerom kostaju oko 195e

Poslednja izmena:
A ima isto par Varijanti Gigabyte kartica sa Zalman kulerom kostaju oko 195e

Ove varijante ima da nadglasaju bilo koji referentni kuler jer uvek rade na 100% brzine i ne moze da se podeshava brzina ventilatora. A i pishte im zavojnice :d
Inache referentnim karticama nishta ne fali iako se malo vishe greju, moj komshija je qpio Asusovu ref josh kad se pojavila i radi mu bez greshke.

Poslednja izmena:
shto se tiche tog gigabyta... Nema hladnjake na memoriji... Svima koje nisu referentne, pishte zavojnice... A i teshko da moze da se nadje neka za manje od 200e a inno3d je 188e... za 20e moze da se uzme opasan cooler za grafichku tako da ispada o5 jeftinije...

Moja preporuka ti je ta od 1GB,ja sam skoro uzeo ovu od 512MB ali sam se zeznuo jer sam trebao da jacu.I ova od 512 radi odlicno,ali je uvek visak megabajta dobrosao.Pre nego sto sam kupio ovu karticu gledao sam razne testove o razlici 512 vs 1GB i na svim testovima su bile iste,ali su mi likovi iz jednog kompjuterskog servisa rekli da je bolje uzeti 1GB jer ona je sada ista ali ce u novijim igricama dolaziti do izrazaja.
Znaci 1GB!!!!!!!

Poslednja izmena:
Moja preporuka ti je ta od 1GB,ja sam skoro uzeo ovu od 512MB ali sam se zeznuo jer sam trebao da jacu.I ova od 512 radi odlicno,ali je uvek visak megabajta dobrosao.Pre nego sto sam kupio ovu karticu gledao sam razne testove o razlici 512 vs 1GB i na svim testovima su bile iste,ali su mi likovi iz jednog kompjuterskog servisa rekli da je bolje uzeti 1GB jer ona je sada ista ali ce u novijim igricama dolaziti do izrazaja.
Znaci 1GB!!!!!!!
E blago tebi covece, pa jel mislis da su ti oni rekli tako zato sto hoce da prodaju takvu karticu ili zato sto ce stvarno da znaci? Ponavljam ona NE MOZE da iskoristi toliku memoriju zbog "nedovoljno siroke" magistrale od 256bita, zato su razlike minimalne tj. nebitne a razlika u ceni zna do bude i vise od 20e. A kasnije ce se vec pojaviti drugi dosta brzi cipovi i ovoj kartici bice vreme za penziju...

E blago tebi covece, pa jel mislis da su ti oni rekli tako zato sto hoce da prodaju takvu karticu ili zato sto ce stvarno da znaci? Ponavljam ona NE MOZE da iskoristi toliku memoriju zbog "nedovoljno siroke" magistrale od 256bita, zato su razlike minimalne tj. nebitne a razlika u ceni zna do bude i vise od 20e. A kasnije ce se vec pojaviti drugi dosta brzi cipovi i ovoj kartici bice vreme za penziju...

Slazem se!!! Kada dodju igre kojima treba 1Gb memorije tada ce ova grafichka biti neupotrebljiva!

Nemoj da se vredjamo,ja sam gledao nekoliko testova za ovu graficku pre nego sto sam je kupio i na svim je bila za par poena gore ili dole sa onom od 1GB.Znaci trenutno su iste,ali ko zna sta ce biti kasnije.Kao sto rekoh vise megabajta nije na odmet.Kako mozete da me ubedjujete da je 512 bolja od 1024!!!!!
A ovo sto kaze Uki,da ne moze da iskoristi toliku memoriju zbog "nedovoljno siroke" magistrale od 256bita,to se vec ne razumem.

Nazad
Vrh Dno