Šta je novo?

8800 Ultra 2. Maja

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da,preko 20%,monstum od graficke,ali je i cena!
Ali ovo samo potvrdjuje koliko ce nVidia da izvlaci iz G80 arhitekture samo dizanjem clockova.
Uostalom G70 arhitektura je trajala oko 18 meseci a nije bila neki upgrade u odnosu na nv40.
Kad predstave varijantu u 65nm mogu se ocekivati clockovi od preko 2GHz za SP-ove.Pa meni je procesor do skoro radio na manje! 🙂

LPDX9.jpg

LPDX10.jpg

Au, ***, ako je ovo tačno, ovo može da igra samo mali krug ljudi sa kartama koje su jače od 7900GTX-a. Suludo je zahtevno.

🙂 ili ultra za 557e ili gtx i besplatni riva tuner 🙂 Nekako mi ovo drugo zvuci povoljnije 😛

Pa pazi nije bas tako-ULTRA ima dosta vece clockove za shader i memoriju.Dodaj na to bolji( ilepsi 🙂 ) kuler i bolji oc.
To i dalje ne opravdava 100 evra vecu cenu,ali samo kazem da razlike(iako male) postoje.A i sada je ipak bolja situacija kada je cena znatno pala.

...hladjenje je isto, ono je samo sminka, otvarali smo karte, isti hladnjak, isti ventilator. Jedino sto je kod ultre verovatno sam GPU birani primerak pa se bolje klokuju i manje greju.

Konkretnije :

8800 Ultra
cooler.jpg

8800 GTX
evga-naked.jpg

Pa vidis da je ventilator malo pomeren 😛
Meni se mnogo vise svidja izgled ULTRA-e zato sto cooler prekriva sve.
Inace nVidia kaze da cak i malo manje trosi...

Negde se pominje i "optimizovaniji" PCB (shta god to znacilo)...Meni deluje identicno 🙂 A shto se tice coolera koji prekriva sve, kupish EVGA e-GeForce 8800GTX KO ACS3 i to ti je to 🙂

card1.jpg

PCB je identičan ali je kuler lakši, a kartice su hladnije... ne znam, možda rade na nižem naponu.

@Typhoon.X: Ja kapiram da su na ULTRA-i preuzeli ACS3 sistem.Mnogo bolje izgledaju obe varijante - i ULTRA i ACS3.

Poslednja izmena:
Slazem se da bolje izgleda, samo recimo ja ne bi mogao da stavim ni ultru ni ACS3 u mashinu, i da koristim SATA kontroler poshto bi tacno nalegla preko svih portova 🙂 Ovaj default GTS/GTX cooler mi je taman dovoljno kratak...

A shto se tice Ultre... kontam samo da su birani primerci u pitanju, i mozda kako je Max rekao, da im je smanjen napon, mada to zadnje iskreno sumnjam...

Stvari kod mene stoje otprilike ovako :

Prilozi

• prod_7ddc2f66f0651a8f49b8b6af97bc16b6 copy.jpg
    prod_7ddc2f66f0651a8f49b8b6af97bc16b6 copy.jpg
    100.1 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Slazem se da bolje izgleda, samo recimo ja ne bi mogao da stavim ni ultru ni ACS3 u mashinu, i da koristim SATA kontroler poshto bi tacno nalegla preko svih portova 🙂 Ovaj default GTS/GTX cooler mi je taman dovoljno kratak...

A shto se tice Ultre... kontam samo da su birani primerci u pitanju, i mozda kako je Max rekao, da im je smanjen napon, mada to zadnje iskreno sumnjam...

Stvari kod mene stoje otprilike ovako :

Koliko ja znam, na ultri je podignut napon sa 1.3 na 1.35, da bi se dobili visi klokovi ...

Tako i ovde kazu...

To attain these frequencies, the GPU voltage goes from 1.3v to 1.35v. However despite this, Nvidia promises a lower power consumption thanks to a new stepping as the G80 is in its A03 version. Previous GeForce 8800s used the A02.

Nazad
Vrh Dno