Šta je novo?

8600GT...napajanje?

alexv

Slavan
Učlanjen(a)
17.04.2007
Poena
304
planiram da kupim graficku 8600GT,planiram da je malo overklokujem,koje napajanje bi mi trebalo,planiram da dam do 50e za napajanje.

Imam ATX od 350W,dali ce mi biti dovoljno,verovatno mi nece biti dovoljno

Negde sam procitao da lik sa chieftec 350W gura 8800GTS opusteno tako da ako je to tvoje neko kvalitetnije bice ok

Mislim da bi mogao da uzmes Trust napajanje 420W, tri godine garancije. Negde je oko 30 evra. Meni se to cini kao fini kompromis (zato sam ga svojevremeno i ja uzeo za svoju konfiguraciju).

Meni je chif 360 opusteno gurao 7900gto, a kao po netu je bilo minimum 500w za tako nesto.

CoolerMaster od 380w koji po defaultu dolazi uz CM kucista, opusteno je gurao nekog sli MSI-a c2d 6600 i 8800GTS-a.

Poslednja izmena:
ostatak:
MB:MSI K9N NEO-F

Proc:AMD Athlon64 3200+

RAM:DDR2 Twinmos 512 667mhz

HDD:WD 80GB ATA 8MB

jesi vec kupio ostatak kompa ili ne nisi rekao koje je to atx350w:wave:

Poslednja izmena:
Bilo koje brendirano samo ne no name napajanje od oko 420-450 w bez problema ti gura i klokuje pomenutu karticu.:eyebrows:

da se razumemo, no name napajanja su (neka od):

codegen
neo
trust (ironija :p )
itc
it
a4tech
blueberry
...

ako sam nesto zaboravio (a jesam barem jos jedno, ne mogu da se setim sad imena) dopunite...

jnc? ili se to i ne racuna u napajanje :p

pa ATX350W p4 ready,neznam dali da menjam napajanje posto cu da kupujem te komponente

Nemoj se zezati 350w napajanja no name nije da gura takvu karticu, ako neces da se trosis previse a opet da imas brend uzmi DTK 400w za nekih 35e.

Uzmite svi u obzir jednu stvar: GTS ima eksterno napajanje, dok GT nema. GTS troši između 71 i 74W u full loadu, u odnosu na to koliko je nasvirana. PCI-E x16 može da isporuči 75W, u idealnim uslovima. Da ne bi rizikovali, dodali su i eksterni konektor. 8600GT vuče oko 56 do 58W, ali ako se klokuje može se približiti ciframa od 68W. Stabilnost tada ne zavisi samo od kvaliteta primerka memorije i GPU-a na kartici, već mnogo više od ploče i napajanja. Kapiram da bi na nekoj svinji od ploče i napajanju od 550 ili više W jedan 8600GT mogao znatno bolje da se klokuje nego na ploči od 70evra i napajanju od 350W.

da se razumemo, no name napajanja su (neka od):

codegen
neo
trust (ironija :p )
itc
it
a4tech
blueberry
...

ako sam nesto zaboravio (a jesam barem jos jedno, ne mogu da se setim sad imena) dopunite...

ANS, JNC, Frontier, PowerMax...
ALi, malo ga pretera sa Codegenom. Ono je bar za klasu bolje od ovih do sada navedenih. Doduše da budemo iskreni isto tako je za klasu slabije od Enera, Anteca, CM, OCZa...
Tu je negde sa LC Powerom, Spireom i sl. Neka srednja klasa, od 40ak do 70ak€ ;) .
Pozdrav.:wave:

ANS, JNC, Frontier, PowerMax...
ALi, malo ga pretera sa Codegenom. Ono je bar za klasu bolje od ovih do sada navedenih. Doduše da budemo iskreni isto tako je za klasu slabije od Enera, Anteca, CM, OCZa...
Tu je negde sa LC Powerom, Spireom i sl. Neka srednja klasa, od 40ak do 70ak€ ;) .
Bolje jeste od ANS, JNC, Frontier, ali nije za klasu slabije os Enera,OCZ-a vec 6 klasa slabije.:p
A nije bash tu negde sa LC Powerom, da jeste ne bi koshtala oko 15e (Codegen "400 W" je oko 15e).
Znaci nije ni srednja klasa, vec niza (ne najniza).

ma de bre 15e...kojih crnih 15e, 20e je kuciste sa tim napjanjem od 400W (to je neka "dilerska cena", ~30e je "na ruke" )

@moorhuhn: Hvala na dopuni, dosta sam iz zaboravio, prosto ne mogu da verujem da sam JNC zaboravio :wall:

Sto se kvaliteta codegen-a tice, vracaju se podjednako kao i ova ostala, bluebery je izuzetak, oni se vracaju u mrtvackim sanducima :D LOL U svakom slucaju ne bi mu poverio da mi napaja masinu. Napajanje se kupuje jednom u par godina, da ne kazem jednom u 5 godina, za razliku od ploca, CPU-a i ostalog...

@moorhuhn: Hvala na dopuni, dosta sam iz zaboravio, prosto ne mogu da verujem da sam JNC zaboravio :wall:...

JNC je keva.:D :D :D
PS. Totalno sam zaboravio na ta codegen što idu uz kućišta. Ona jesu low class. Prevashodno sam mislio na PSU od 480W, 500W i sl. Bilo je jedno vreme da se kupe i nisu bila loša za te pare. Mada da budem iskren nisam ih uzimao za sebe.:-devil-:

a MS Industrial?
meni je MS Industrial 400w imao bolje i stabilnije voltaze od Chiefteca 350w... razlog zasto sam ga izvadio iz kucista je nedostatak molexa i sto chief ima 24-pinski atx konektor.. ms industrial ima 4x hdd molexa dok chief ima 7x i 1x sata....
kupio sam ga tako sto ga je drugar izvadio iz nekog MS industrial kucista, jer nije bilo takvog u prodaji... ima 12mm fan sa donje strane i cak je plave boje:bottle:

Pa pazi nije bilo loše jedno vreme, alisu sada i tu počeli da fušerišu maximalno. Naročito sa onim dual fan serijama. Oni sa big fanom mogu nekako i da prođu. U svakom slučaju daleko su od bilo kakvog brenda...eto nešto bolji od onih fušera koje smo do sada nabrajali. ;)
PS. Chief uopšte nije toliki kvalitet koliko se kod nas misli.
Pozdrav. :wave:

Slazem se, MSindustrial je stepenicu iznad nabrojanih konfekcijskih napajanja, a sprat ispod svega sto bi trebalo da daje stuju ne "office" racunarima.

Nazad
Vrh Dno