Šta je novo?

8500 LE, BSPlayer i titlovi

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Trenutni status: Radeon 8500 LE 128 MB, Catalyst 2.8 poslednji pre 3.1, BS Player 085. Build 492. Clone mode znaci ne extended. Ukljucen Theater mod u Overlay tabu. TV out spojen preko kompozitnog kabla. Rezolucija desktopa 1024 x 768 , 85 Hz. Interesuje me samo clone zbog theater moda i mogucnosti da radim nesto dok se na TV-u gleda film.

1.Monitor primarni, TV sekundarni.
Nema titla na TV-u, ima na monitoru. Kada Cursor se vidi samo na monitoru. Odatle upravljam BSplayerom. Medjutim kada pocne overlay, tada se slika i na monitoru i TV-u pomeri malo (u odnosu na ono sto se vidi kada se gleda samo desktop). Kada se BSPlayer minimizira na taskbar i/ili vraca u prozor opet dolazi do pomeranja slike. Na monitoru od desne ivice monitora oko 5 mm ulevo, a na TV-u od leve ivice TV-a isto oko 5 mm ali udesno. To smeta ako hocu da nesto radim dok na TV-u ide film.

2. TV primarni, monitor sekundarni.
Imam titl na TV-u, nemam na monitoru. Kada krene overlay monitor mi se ubaci u mod 31.5 kHz 60 Hz NN i zato slika na monitoru nije centrirana. Cursor se vidi samo na TV-u. Slika na TV-u tada odgovara onome sto se vidi kada se gleda desktop i kako se podesi u driverima TV properties - Adjustments.

Nije valjda jedino resenje da sam gasim monitor i da gledam samo na TV-u ?

A da probas extended?
Namjenjen je za ono sto zelis...
Udri seach i naci ces odgovor.

Re: Re: 8500 LE, BSPlayer i titlovi

NBM je napisao(la):
A da probas extended?
Namjenjen je za ono sto zelis...
Udri seach i naci ces odgovor.

Ma nije valjda ?. A cemu onda sluzi theater mode koji uopste nije dostupan u extended modu ?

Re: Re: Re: 8500 LE, BSPlayer i titlovi

Procitaj prvo postove na ovu temu a onda uzmi za pravo da budes cinican. Zelja je bila da ti se pomogne i uputi na more postova na ovu temu ATi-TV-out u kojima je sve receno. Izgleda da ti je search problem...
Imam ATi 8500 duzi period i probao sam svasta na temu TV-outa. To sto nema Theater moda u extended modu je sasvim normalna stvar jer kad malo bolje razmislis on sluzi da bi se u Clone modu rezolucija TV-outa smanjila na 640x480 u 60Hz (mislim da je tacnije 50Hz). Kako je u Extended modu moguce u startu mijenjati rezoluciju TV-outa to je Theater mod suvisam i nema apsolutno nikakve razlike u odnosu na slucaj kada je ukljucen u Clone modu. Odnosno 640x480 TV u Extended modu je na neki nacin isto sto i Clone sa ukljucenim Theater modom.
Ukoliko zelis da na TV-u saljes recimo film a da je racunar "slobodan" za druge stvari prava stvar je Extended mod. Inace ja sam uspijevao sa odredjenim plejerima i u clonu modu da dobijem ovo sto ti hoces ali je u principu najcesce problem...zavisi dosta do plejera.
Ako ne nadjes na ovu temu u bar 10-tak postova i u njima ne nadjes odgovor vodim na pice i spreman sam da ti pronadjem bar dva nakon kojih ces rjesiti tvoj problem...

Za NBM-a

"Za 7500-8500-9000-9500-9700 bi bilo potrebno:
Aktivirati drugi monitor/TV u drajverima. Desni klik na monitor 2 koji je disejblovan u Properties drajvera --> Enable i zadati zeljenu rezoluciju npr.640x480/60Hz TV-a (tj. drugog Monitora).
1. Monitor Primary, TV-out Secondary - Extended desktop
2. U ovom Extended modu ne postoji 'Theater mode' u drajverima
3. Instalirati i koristiti jednu od varijanti:
- DivXG400 + ffdshow
- BSplayer
4. Iz Hydravisiona poslati aplikaciju na drugi monitor tj. TV. Kada je instaliran Hydravision, dodelis u njemu shortcut "Snap App to Monitor" (npr. F1) na monitor 2, koji ce da salje bilo koju aplikaciju na extended desktop, a isto tako shortcut "Snap App to Monitor" da vraca na monitor 1 (npr.CTRL+F1). Zatim u startovanom plejeru kojim gledas film, stisnes dodeljeni shortcut (npr F1), i on posalje aplikaciju na Extended desktop. Sa CTRL+F1 je vracas na Monitor 1. Treba primjetiti da je sada moguce misem otici na Extended desktop (u zavisnosti na kojem je mjestu postavljen, a inace je po defaultu u vrhu sa desne strane Monitora 1), i dalje preuzeti kontrolu nad aplikacijom."

Probano ovo - sledeci rezultati:
1. Pre nego sto sam enablovao drugi monitor tj, TV pogledao sam properties za njega i pisalo je 640 x 480, 30 Hz interlaced. Od kada sam ga ukljucio dozvoljava samo od 800 x 600 pa navise i 60 Hz (ne pise vise interlaced). Vise nema mogucnosti za 640 x 480.

2. BSPlayer uvek otvara svoj overlay na monitoru. Nikad na TV-u. Kada ga posaljem na TV i kada se po ucitavanju avi file-a inicijalizuje overlay to je uvek na monitoru tj. na broj 1. Mogu ja pomocu hidre i njegove dijaloge da prebacim na TV, ali je overlay uvek na monitoru.

3. Media player (9.0) mogu da prebacima zajedno sa overalay na TV i da na monitoru napr. surfujem. Ali nema titlova. Nemam DivXG400, a sa ffdshow sam probao na drugom racunaru i on daje titlove ali unutar overlay prozora, isto kao i kad u BSPlayeru ukljucim draw subtitles to overlay window.

4. Radlight nisam probao, a od MDVD 1.2 sam odavno digao ruke jer sam njim nisam imao titlove ni u jednoj od dve kombinacije opisane na pocetku threda.

"Theater mode je opcija u drajverima (ne instalira se naknadno), samo postoji u Clone modu, dok je nema u Extended modu - tu je vec moguce rucno podesiti rezoluciju na 640x480 (sto nije moguce u Clone)."

E ovo sto si napisao nije vise moguce u extended modu kod mene, moze samo od 800 x 600 navise. Ima jedna cudna stvar. Kada je ukljucen extended mod, properties ima skalu za rezoluciju koja ide od 800 x 600 do 2048 X 1536, a za monitor ide do 1600 x 1200. Mozda zato sto TV XP vidi kao default monitor za koji nema driver pa pusta sve mogucnosti koje kartica daje. Prvi ekran, tj. monitor se identifikuje svojim imenom.

1. Ukoliko dozvoljava samo od 800 x 600 pa navise uradi sledece:
- desni klik na monitor 2 --> Enable
- zatim dok je aktivan monitor 2 tj. TV idi na -->Advanced-->Adapter-->List All Modes... pa promjeni rezulociju na 640x480 (32 bit) u 60 Hz.

2. BSPlayer ne koristim odnosno nisam uspio sa njim da saljem sliku na TV. Mada je bilo preporuka oko podesavanja ali ih nisam jos probao.

3. DivXG400 je neophodan (navodno je samo za BSPlayer suvisan) i ja ga koristim u kombinaciji sa ffdshow.

4. Koristim uglavnom kombinaciju PowerDVD+DivXG400+ffdshow. Pogledaj post o DivX playerima, naci ces dosta interesantnih...

NBM je napisao(la):
3. DivXG400 je neophodan (navodno je samo za BSPlayer suvisan) i ja ga koristim u kombinaciji sa ffdshow.

4. Koristim uglavnom kombinaciju PowerDVD+DivXG400+ffdshow. Pogledaj post o DivX playerima, naci ces dosta interesantnih...

Sa PowerDVD-om ni ja nemam problema sa titlovima, ni u clone modu ni u extended modu !!!. Mislio sam da se razumemo da trazim resenje za DivX ?.
Kakve veze imaju DivXG400 i ffdshow sa DVD-ovima ?
Sta znaci kombinacija ova dva ? Da li to znaci da su subtitles ukljuceni i u ffdshow a podize ih i DivXG400 isto ? Mozda ffdshow prikazuje titlove, a DivXG400 ih spusta u crni pojas ispod slike (use leftover space). ?
Koji player koristis za DivX ? Zasto za TV insistiras na rezoluciji 640 X 480, kada je ta rezolucija manja od rezolucije DVD-a (720 X 576), Valjda bi bilo normalno 800 X 600, a najbolje kada bi mogao u custom rezoluciju 768X576, kao sto to omogucuje TVTool na nvidia kartama ?

Ako ima bilo koga ko je naterao BSPlayer da prikaze sliku na TV-u u extended modu, i njegove titlove na TV-u u clone modu, kada je TV secondary, castim ga picem.

Na DivX iskljucivo mislim, tako da PowerDVD izmedju ostalih koristim za DivX.
DivXG400 i ffdshow nemaju nikakve veze sa DVD-om.
Sto se tice kombinacije nije ni meni najjasnija. Ubjedjen sam bio da je dovoljan samo DivXG400 koji lijepi titl na overlay, medjutim kod mene nece da radi bez ffdshow-a...a opet i ffdshow ima slicnih mogucnosti pa bi trebalo da i on moze da obavi istu stvar bez DivXG400-a. Znaci DivXG400 salje i lijepi titl na overlay i trebao bi da je nezavisan od ffdshow-a.
Ne insistiram na 640x480, vec Clone i Theater mod daju ovu rezoluciju a ja sam htio da ti pokazem da Theater mod nije nikakva napredna opcija vec rezolucija 640x480 koju mozes dobiti u Extended modu. Inace na mom TV-u 640x480 daje cistiju sliku od vecih...
Sto se tice playera nemam jos favorita, a za DivX koristim:
- MV2 Player (velike sanse da postane default player)
- RadLight
- PowerDVD
Potrazi post "Novi DivX Player", naci ces dosta playera pa sam isprobaj.

I ja sam bio skeptican ...

oko divx playera neko vreme...
jednostavno mislio sam da nema boljih od radlighta i BS-a....
za gledanje filmova na PC - verovatno i nema ...
ali zato za prikaz slike na TV - CRYSTAL je definitivno najbolji player koji sam video (ako se nekom svidi mozda ce ga koristiti za sve!!). Ono sto je meni bilo naj glavnije je - sto iscrtava sve u overlay-u!!!! znaci sve!! titl i ikonice i merenje duzine filma i , ma sve....
probajte obavezno!!!!
javite kako vam se svidja

Za NBM-a

NBM je napisao(la):
Sto se tice kombinacije nije ni meni najjasnija. Ubjedjen sam bio da je dovoljan samo DivXG400 koji lijepi titl na overlay, medjutim kod mene nece da radi bez ffdshow-a...a opet i ffdshow ima slicnih mogucnosti pa bi trebalo da i on moze da obavi istu stvar bez DivXG400-a. Znaci DivXG400 salje i lijepi titl na overlay i trebao bi da je nezavisan od ffdshow-a.

Evo ja sam resio ovako. Stavio DivXG400 i to sa media playerom 9.0 lepo radi. To znaci bez ffdshow (uopste ga nemam) imam titlove na TV-u extended modu kad je TV display 2. TV je setovan kao 1024 X 768 60 Hz. Hydravisionom media player bacim na TV a na monitoru mogu da surfujem ili kucam tekst. Radi i u clone modu.
Sa DVD-ovim gledanim sa PowerDVD 4.0 nikad nije bilo problema, tj. uvek sam imao titl na TV-u, cak i u clone modu. A da trazim druje playere za DivX, mrzi me da se zezam s tim vise.

Ja koristim BS Player i theater mode na R7500.... Sve sto treba da uradis je da ukljucis prikaz titlova u overlay-u, u BS Player-u to je u opcijama pod Subtitles. Monitor je postavljen kao primary, TV kao sekundarni, drajveri Catalist 3.2. U ranijim verzijama BS Player-a imao sam problema kada ukljucim titlove u overlay-u, sa poslednjom verzijom nema problema.

Nadam se da ce ovo pomoci....

rkoma je napisao(la):
Ja koristim BS Player i theater mode na R7500.... Sve sto treba da uradis je da ukljucis prikaz titlova u overlay-u, u BS Player-u to je u opcijama pod Subtitles. Monitor je postavljen kao primary, TV kao sekundarni, drajveri Catalist 3.2. U ranijim verzijama BS Player-a imao sam problema kada ukljucim titlove u overlay-u, sa poslednjom verzijom nema problema.

Znam za to. Samo ja hocu subtitiles, ne u overlay prozoru, nego u crnom pojasu ispod slike. Necu da gledam slova preko slike. A takodje hocu i da na TV-u imam DivX, a da mogu da nesto kucam na monitoru.

Borko je napisao(la):
Znam za to. Samo ja hocu subtitiles, ne u overlay prozoru, nego u crnom pojasu ispod slike. Necu da gledam slova preko slike. A takodje hocu i da na TV-u imam DivX, a da mogu da nesto kucam na monitoru.
Ovo mozes veoma lako da postignes sa ffdshow-om. Ukljuci resize, definisi aspect ratio koji ti odgovara, pa cekiraj 'process whole image'. Zatim ukljuci subtitles i cekiraj opet i za njih 'process whole image'.

Nazad
Vrh Dno