Šta je novo?

800MB CD i Teac CD-W54 (4x4x32x)

Blade Runner

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
665
NERO mi prijavljuje 703MB za disk koji bi trebalo da je 800MB, da li je ovo OK? Pretpostavljam da treba u opcijama uključiti overburning na 99 min.
Kada sve ovako postavim NERO prijavljuje grešku prilikom pokušaja rezanja (Unable to start DiscAtOnce) pa me interesuje da li i koliko ste uspeli da narežete najviše sa ovim recorderom na 800MB medijima ?

Pozdrav!

Taj recorder bi po papirima trebalo da reze komotno do 89:59min, preko toga nece moci. E sad to je ono sto sam video negde na internetu. NIsam probao dok je bio kod mene posto u to vreme nije bilo cd-ova od 90min.

re

imam isti rezac
u nero-u
sam podesio "red" crticu na 90 min

naravno nero prijavljuje kapacitet diska oko 703 mb
potvrdi overburn kada program zatrazi
o radi
kapacitet tih medija je oko 800 mb
toliko sam ja uspeo da narezem (796-800)

naravno mogu i podaci
a moze i audio

Evo probao sam simulaciju na 790MB, prošlo je bez problema mada mi je na 800MB izbacivao grešku.

Da li je neko probao ove diskove sa Norton Ghost-om, odnosno da li je moguće da Ghost snima i u rasponu 700-800MB pošto su mi ovi CD-i idealni za pravljenje ghostova ?

e gde moze da se skine sa neta Ghost a da nije u paketu sa ostalim Nortonovim alatkama ??FX

Blade Runner je napisao(la):
Da li je neko probao ove diskove sa Norton Ghost-om, odnosno da li je moguće da Ghost snima i u rasponu 700-800MB pošto su mi ovi CD-i idealni za pravljenje ghostova ?

Pa isprobaj, "zrtvuj" jedan disk :).
Inace ja sam snimao samo muzicke (audio) diskove na te od 90Minuta sa istim rezacem i radi.
Za data diskove nikako da nadjem nesto sto mi treba da snimim, sad si mi dao ideju...:)

Pozdrav...

ma nije mi do diska, strah me da laser ne počne da piše po karoseriji ;)

sorry za spam:)

Ja sa diskovima od 90 minuta imam prilicno losa iskustva sto sa snimanja DATA tice tj. inicijalizacija, vreme pristupa i sl je stvarno ocajno. Ne, nisam koristio sinteticke testove, vec sam snimao filmove na njih i gledao ih ili bolje reci pokusavao. Neki CD uredjaji nece ni da ih procitaju, a od 6 uredjaja, na koliko sam ga probao (snimljeno 704MB tj. minimalni oveburn), samo na jednom radi iole pristojno....na svim ostalim, zavija, skace....

Za audio su zakon.....nisam imao nikakvih problema na kome god sam CDu probao....hmmm.....nisam probao na kompijuterskoj komponenti da pustim audio.....a i ko bi to radio;)

Re: sorry za spam:)

PJ je napisao(la):
Neki CD uredjaji nece ni da ih procitaju, a od 6 uredjaja, na koliko sam ga probao (snimljeno 704MB tj. minimalni oveburn), samo na jednom radi iole pristojno....na svim ostalim, zavija, skace....
Samo TEAC moze, prakticno da cita te od oko 90 min. Probao sam da ih stavljam u Peeoneer DVD -106s i 105s, oni mogu da procitaju, posle par minuta ispustanja uzasnih zvukova, kao da ga neko kolje.
Tako se cuju na njima samo ti 90 min. CD-i.
Ostali citaci, ako nisu Teac, uglavnom ne mogu da ih citaju, pa ni ne vrede za neku siru upotrebu.

Imam isti rezac, i narezah dva audio diska, oko 88 minuta. Jedan malcice zeza na stubu, tj nekad radi a nekad preskace na prvoj (?!?) pesmi. Sto se tice data diskova, nista sem divxa ne rezem na nn tako da nisam probao.

Ko je lud da ghost reze na nn disk, to je ko macka u dzaku :(

Re: Re: sorry za spam:)

A+ je napisao(la):
Samo TEAC moze, prakticno da cita te od oko 90 min. Probao sam da ih stavljam u Peeoneer DVD -106s i 105s, oni mogu da procitaju, posle par minuta ispustanja uzasnih zvukova, kao da ga neko kolje.
Tako se cuju na njima samo ti 90 min. CD-i.
Ostali citaci, ako nisu Teac, uglavnom ne mogu da ih citaju, pa ni ne vrede za neku siru upotrebu.

???
LG rezac mi je dosada bez problema citao (i pisao) apsolutno svaki 90 min disk koji sam u njega stavio, i razne noname i SmartBuy, a sto ne vazi za TEAC 24x rezac (koji neke nije hteo da cita, a preko 800MB nece da pise), a dok je TEAC 40 cdrom citao sve pomenute diskove, TEAC 24x cdrom nije, kao ni 32x itd.

Ljudi, stavrno nisam u toku, ali nigde nisam video te diskove od 800 pa me zanimagde da ih pazarim

Re: Re: Re: sorry za spam:)

Vince Carter je napisao(la):
???
LG rezac mi je dosada bez problema citao (i pisao) apsolutno svaki 90 min disk koji sam u njega stavio, i razne noname i SmartBuy, a sto ne vazi za TEAC 24x rezac (koji neke nije hteo da cita, a preko 800MB nece da pise), a dok je TEAC 40 cdrom citao sve pomenute diskove, TEAC 24x cdrom nije, kao ni 32x itd.
Priznajem, nisam ih ni probao na TEAC ispod 40x, trenutno ih nemam nigde. Inace, cak i Philips pisac cita bez problema te velike diskove, tako da mi se cini da ih i ostali pisaci citaju bez problema, LG pisac nazalost? nisam nikada ni video.
Pozdrav.

Evo upravo narezah 89m55s Audio CD omiljenih mi Dire Straits-a, izgleda da je sve OK, probaću sutra na nekim mini linijama da vidim kako radi. ;)

Gladiac, probaj ovde http://www.glsoft.co.yu/

gladiac je napisao(la):
Ljudi, stavrno nisam u toku, ali nigde nisam video te diskove od 800 pa me zanimagde da ih pazarim

Imas ih kod 1000000x :))) pominjanog Slobodana, 432-043

Nazad
Vrh Dno