Šta je novo?

7VA problem

Blade

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
619
Pre neki dan sam uzeo Gigabyte 7VA, Xp1700+ Tbred i Samsung PC2700. Iznenadilo me da u biosu nema opcija za promenu mnozioca jer bi svakako dobro dosla ako su ovi proc otkljucani. Ali me je najvise iznenadilo da sistem nece da se digne sa Top performance setovanjima. A memorija radi na cas2 samo u 3-6-3 2T (ddr333) cim namestim 2-5-2 ili 1T ne pali ni monitor.

Muzzy je imao 7VAXP i ona je, cini mi se, imala promenu mnozioca... A sto se tice top performace to retko radi sa bilo kojom memorijom, jer stavi neka suluda setovanja koja retko koja memorija moze da izdrzi.

Sto se tice tog Samsunga 2700, da li si siguran da je original ? Mada i da jeste, on je deklerisan na 333 3-6-3 (ako gresim ispravite me).

Za promenu mnozioca imas svicere sa leve strane procesora, a meni na 7 VAX radi Top perfomanse sa svim setovanjima memorije, a dizao sam Kingstone 333 do 375 na cas 2 bez problema, preko sam stavljao na cas Auto, a setovanje na Ultra i ide. Posto sam otkljucao XP i podigao napon za 5%, ladno se digo na 166 Mhz....Meni se ploca svidja i nije me razocarala ni u jednom trenutku. Malo je nezgodno sto preko svicera ne moze vise od 12.5 mnozilac, ali dobro tu je FSB, pa moze da se dize dalje.
Probaj mem u drugi slot.

E kod mene nema nikakvih svicera sa leve a boga mi ni sa jedne strane procesora (nema ni u uputstvu). Izgleda da je razlika izm. 7VA i 7VAX(P) VELIKA. Sa ovom plocom tesko da cu napraviti neki o/c osim ako ne proradi na 11*166 a moracu da probam i neku drugu memoriju jer ova ne "mrda".

Nazad
Vrh Dno