Šta je novo?

7aja2 ?

dalek

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
630
Odlucio sam da uzmem 7AJA2 plocu i Duron na 850 Mhz, sa kazu vasa iskustva , da li je OK ta kombinacija?
Takodje sam cuo da u poslednje vreme ne isporucuju dodatni konektor za 6 kanala za ovu plocu. Da li je moguce u tom slucaju negde ga nabaviti, cini mi se da je mozda on univerzalan tj. vise razlicitig ploca koje imaju integrisan 5+1 zvuk koriste isti konektor....(kao sto je nekada bio kabal za USB portove na starim plocama)

Ok je kombinacija. Ali vidi, za nekih 30+80 dem više možeš uzeti KT266A ploču i neki morgan/athlon...pa ti sad vidi( ah prokletstvo!!!...i dodatak za ddr memoriju). Konektor možeš da nabaviš posebno, a možda ti se zalomi pa ga dobiješ i uz ploču. Ja sam nabavio 5 tih ploča i uz 3 sam dobio taj dodatni konektor.

dalek je napisao(la):
Odlucio sam da uzmem 7AJA2 plocu i Duron na 850 Mhz, sa kazu vasa iskustva , da li je OK ta kombinacija?
Takodje sam cuo da u poslednje vreme ne isporucuju dodatni konektor za 6 kanala za ovu plocu. Da li je moguce u tom slucaju negde ga nabaviti, cini mi se da je mozda on univerzalan tj. vise razlicitig ploca koje imaju integrisan 5+1 zvuk koriste isti konektor....(kao sto je nekada bio kabal za USB portove na starim plocama)

Duroni koji su stizali na nase trziste u poslednjih mesec dana, a to se odnosi na 800 i 850, su tesko djubre, i izgleda da su to remarkovani procesori, koji rade na cak 1,8 V (default je 1,5 V) i mnooogo se greju, a kod nekih primeraka sistem je nestabilan. Savet. Kupi polovan 650, ustedeces pare, a 10x je bolji i moze mnogo da se klokne.

igor2 je napisao(la):
Ok je kombinacija. Ali vidi, za nekih 30+80 dem više možeš uzeti KT266A ploču i neki morgan/athlon...pa ti sad vidi( ah prokletstvo!!!...i dodatak za ddr memoriju). Konektor možeš da nabaviš posebno, a možda ti se zalomi pa ga dobiješ i uz ploču. Ja sam nabavio 5 tih ploča i uz 3 sam dobio taj dodatni konektor.

Gde mogu da se nabave dodatni konektori???

nestrpljivo ocekujem odgovor :)

Meni ta ploca radi savrseno ali iz treceg puta! Zapravo dva puta sam je menjao da bi dobio normalnu plocu, sto ce reci da je procenat skarta na nasem trzistu ogroman(to nije slucaj samo kod moje ploce nego kod ko zna koliko losih serija, ugradjivao sam ih mnooogo puta, dugo je ploca na trzistu), pa ako nisi zagrizeni Chaintech-ovac predji na nesto drugo. Sad imas dobrih, a jeftinih Asus ploca.

Re: Re: 7aja2 ?

notax je napisao(la):
Duroni koji su stizali na nase trziste u poslednjih mesec dana, a to se odnosi na 800 i 850, su tesko djubre, i izgleda da su to remarkovani procesori, koji rade na cak 1,8 V (default je 1,5 V) i mnooogo se greju, a kod nekih primeraka sistem je nestabilan. Savet. Kupi polovan 650, ustedeces pare, a 10x je bolji i moze mnogo da se klokne.

Sta da uzmem, mozda Thunderbird na 900 Mhz? Da li moze neko jos da potvrdi da je sa Duronima takvo stanje?

Misa® je napisao(la):
Meni ta ploca radi savrseno ali iz treceg puta! Zapravo dva puta sam je menjao da bi dobio normalnu plocu, sto ce reci da je procenat skarta na nasem trzistu ogroman(to nije slucaj samo kod moje ploce nego kod ko zna koliko losih serija, ugradjivao sam ih mnooogo puta, dugo je ploca na trzistu), pa ako nisi zagrizeni Chaintech-ovac predji na nesto drugo. Sad imas dobrih, a jeftinih Asus ploca.

Zamisli kombinaciju tog Chaitech-a i ovih remarkovanih 850 Durona. Majko mila. Pa, chovek bi za 15 dana batalio kompjutere i bacio se na nesto drugo. Savet za pocetnije. To se tice sve tehnike, a ne samo kompjutera. Kada vidite da neko za male pare prodaje neki uredjaj koji ima 1000 dzidza-bidza ugradjenih, sa 1000 dodataka i opcija, bezite od toga. Za 210 DM ploca sa KT133A i integrisanom 5.1 i ovo i ono, drz ne daj. Ne radi to kako treba i tacka.
Bolje kupi ABIT KT7E ili ASUS 133E, i ubodi posebnu zvucnu kartu PCI128 ili polovnu AWE64 (ASUS nema ISA, pa tako ostaje ABIT).
Ili se pruzi za malo bolju plocu kao ABIT KT7A (225 DM) i posebnu zvucnu.

Re: Re: Re: 7aja2 ?

dalek je napisao(la):
Sta da uzmem, mozda Thunderbird na 900 Mhz? Da li moze neko jos da potvrdi da je sa Duronima takvo stanje?

Ako imas pare kupi T-Bird, ako ne, juri polovan Duron 600 ili 650.

Au al ocrniste ploču, koja uopšte nije loša. 6 komada mi svakodnevno rade već 6 meseci i nikad probleme nisu pravile. Posebno što su tada ( pre 6 meseci) bile najjeftinije...
Za Salca---
Dodatni konektori...što se njih tiče ne znam gde mogu da se nabave. Ja sam ih dobio uz par ploča. Pogledaću sutra da li ih još imam pa ako hoćeš daću ti ih.

Ma AJA2 nije losa ploca, ali vredi dodati jos koji evro i kupiti KT7A...

Ma sad ste me bacili u razmisljanje, nije puno skuplja abit ploca a i nema integrisan zvuk sto mi takodje odgovara. nego nema nigde ni jedne ni druge...gde se to prodaje, svi imaju neke spiskove komponenti ali kad zoves nema trenutno bice sledece nedelje itd...da li su su najzad stigle te Chaintehc ploce sa carine?? ;))

AJA-ja....

Imam AJA2 plocu i prezadovoljan sam sa njom. Radi stabilno fsb 150 a 155 se ponekad zakuca (NCP, da je bolja memorija isterao bi vise...). Burazer ima ABIT KT7E koji NIKAKO nece na 150 sa NCP, tj. vrlo brzo 'poplavi' od ekrana......:). Sve ostale komponente su nam iste.

Jos par drugara ima AJA2 i nisu se zalili na probleme...

Zvuk je odlican, aplikacije koje podrzavaju 5.1 treba cuti, naravno nije to LIVE 5.1, ali koliko para toliko i muzike..... Svakako bolje od ac97 integrisanix.....:)

Dakle, ne oklevaj ako ti cena odgovara, slobodno uzimaj, o/c sposobnosti su odlicne......

Ajde igore2, bas mi treba konektor. Pomazi prijatelju, bicu ti zahvalan celog zivota :)
Aja2 nije losa ploca, ali tesko da je overklokerska. Malo je zamorno raditi sa jumperima, a sem toga nemoguce je podesavati clock megaherc po megaherc.
Ja je drzim na 145 fsb sa 128 ncp plus 256 meni nepoznate memorije i drzi se do dzadza. Nazalost sledeci korak je 150 mhz a tu memorije popustaju.
Ok fora je ugradjeni 5.1 zvuk, eto ustede od 70-80 dem.

Ako ti trebaju ti kablici za 5.1, javi mi se u Plato.Net-u (bivsa Industrija). Mi smo tamo uzimali AJA2 i mislim da se jos motaju tu i tamo ti dodaci posto nam nisu trebali. Potrazicu sutra, mislim da je bilo bar 10-ak komada, a verovatno i vise.

dalek je napisao(la):
Ma sad ste me bacili u razmisljanje, nije puno skuplja abit ploca a i nema integrisan zvuk sto mi takodje odgovara. nego nema nigde ni jedne ni druge...gde se to prodaje, svi imaju neke spiskove komponenti ali kad zoves nema trenutno bice sledece nedelje itd...da li su su najzad stigle te Chaintehc ploce sa carine?? ;))

Pa, ima ABIT KT7A kod Ace sa Benchmarka za 225 DM, kao sto sam i napisao. Zovi njega.

salac je napisao(la):
Ajde igore2, bas mi treba konektor. Pomazi prijatelju, bicu ti zahvalan celog zivota :)
Aja2 nije losa ploca, ali tesko da je overklokerska. Malo je zamorno raditi sa jumperima, a sem toga nemoguce je podesavati clock megaherc po megaherc.
Ja je drzim na 145 fsb sa 128 ncp plus 256 meni nepoznate memorije i drzi se do dzadza. Nazalost sledeci korak je 150 mhz a tu memorije popustaju.
Ok fora je ugradjeni 5.1 zvuk, eto ustede od 70-80 dem.

OK. Javi mi se na posao na 675478 do 17 sati i dogovoricemo se

notax je napisao(la):
Pa, ima ABIT KT7A kod Ace sa Benchmarka za 225 DM, kao sto sam i napisao. Zovi njega.
Pa dobro, daj mi broj telefona, da pozovem, ako je ta cena to je OK.
Uzgred, da li je po vasem misljenju dobra kupovina Duron na 1 GHz? Ovaj sa novim jezgrom bas je nahvaljen.??

Imam tu AJA2 plocu i Abitov KT7E i u performansama su jako blizu jedan drugom. Zvuk za mp3 i igrice je sasvim solidan, puno bolje nego AC97.
Preporucio sam vec nekolicini i svi su zadovoljni.

Ploca 7aja2 je sasvim OK, izgleda da neki ovde "napamet" ocrnjuju proizvode koji nisu trendy & fancy.

Pa cak i to oko njene brzine je diskutabilno. Konkretan primer:
sa Gainward MX400 Golden Sample karticom, na toj ploci, i Duronom 650@847, u 3dmark2001 default test-u, i dan danas imam najveci rezultat postovan na 3dmark site-u (3011). Kada to kazem, mislim na sve rezultate sa MX karticama, i sa Duron procesorima u rasponu od 840-860 mhz . I to bez ikakvih dodatnih perverzija, tweak-ovanja i/ili cackanja po BIOS-u. Samo OC na 250/250.

Dakle, nasao sam one dodatke za 5.1 zvuk za plocu. Vec sam juce udomio jedan, nadam se da je covek zadovoljan :)
Ako jos nekome treba, slobodno neka svrati do Plato.Net-a, tamo sam skoro uvek od 14-17h. Traziti Dandy-a/Bojana, neki dezurni me znaju ovako, a neki onako.

Hvala Dandiju iz RURa na ustupljenom 5.1 kablu, radi savrseno :) :) :) :)

Takodje tnx to igor koji je isto tako bio voljan da ustupi dodatak.

Strasni ste momci, nema sta.

Yep, Dandy, zadovoljan sam. Radi k`o Doxa...
Pozdrav

QL, bas mi je drago da su nekome posluzili :)
Bolje nego da skupljaju prasinu ovde u svakom slucaju.

Dandy je napisao(la):
QL, bas mi je drago da su nekome posluzili :)
Bolje nego da skupljaju prasinu ovde u svakom slucaju.
E pa red je da i ja dobijem jedan kablic, pokrenuo sam ovo pitanje pa ste se svi lepo usrecili ;) ozbiljno narucih 7aja2 i duron morgan ovih dana treba da stigne pa ako bude bez kablica bio bih vam zahvalan....

OK javi se ako treba dodatak.
A što si uzeo morgana? Njegov pun potencijal se vidi tek na kt266a čipsetu (valjda?). Mada je razlika u ceni između morgana 1000 i durona 959 oko 25 dem pa je i ok.

igor2 je napisao(la):
OK javi se ako treba dodatak.
A što si uzeo morgana? Njegov pun potencijal se vidi tek na kt266a čipsetu (valjda?). Mada je razlika u ceni između morgana 1000 i durona 959 oko 25 dem pa je i ok.

Mislim da se njegova prednost vidi u nekim multimedijalnim aplikacijama (i u onima koje su optimizovane za SSE instrukcije), a i ima temeperaturnu zastitu. Plocu jos nisam nasao, nema ih...ako neko zna gde mogu da nadjem 7aja2 ili abit kt7a ili nesto slicno, neka mi se javi 064/1169335

Ja sam pre neki dan kupi 7AJA2 pa me ineresuje oko bi otkljucao Duron 650 (spojio L1 mostove) koji imam dali bi tada radili Dip svicevi za promenu mnozioca procesora posto je na testu na benchmarku kazano da ti Dip svicevi nerade na njihovoj verziji ploce?

Kupi sam je pre neki dan verovatno ima jos njegov tel 063/242434

Ne bi trebalo da imas problema sa DIP switch-evima, resili su taj problem u novijim revizijama. Ja sam plocu uzeo pre tri meseca, i rade...

rade......

DIP switchevi kako treba sa biosom od aprila 2001 pa nadalje....ranije je bio neki problem....ploca je koliko vidim i dalje jeftina i trazena, jer nudi za pare maksimum! Za o/c se pokazala mamara....ja zaista ne znam kako ljudi vrse o/c sa ASUSom.....:D

Nazad
Vrh Dno