- Učlanjen(a)
- 10.01.2001
- Poena
- 1,019
Instalirao sam prvi put GeForce 7950GX2 na ne-SLI ploču (sistem je upisan u -moja mašina-). Instalacija prolazi normalno, kao da se radi o single-GPU karti i nigde nema ni pomena o SLI modu, aktivaciji istog ili bilo šta slično. Onda pogledam koje su ploče podržane, jer ako nisu, karta radi u Single GPU modu, što je žešći smor, naravno. Bilo mi je malo sumnjivo to što su podržane neke Radeon Xpress ploče, dosta intelovih starijih čipsetova, a 975X nije. Uglavnom, kada sam proverio koliko kolege dobijaju na Conroe platformi (nForce 5 Intel Edition), provrteo sam 3D mark i video da karta zapravo radi u SLI modu (rezultati to veoma lako otkrivaju 🙂) iako se to nigde ne pominje. Tek sam na kraju iščeprkao neki post na MSI forumu gde par njih tvrdi da MSI 975X ploča sa prethodnim, stariji verzijama biosa nije "podržavala" 7950GX2 (tj. radi u single GPU režimu), a sada od verzije 7.15b sve radi kako treba.
u narednom testu neke jake GeForce kartice (G80, recimo), provrtećemo opet i GX2 na ovoj mašini, naravno...
pozdrav!
u narednom testu neke jake GeForce kartice (G80, recimo), provrtećemo opet i GX2 na ovoj mašini, naravno...
pozdrav!