Šta je novo?

7950GX2 - neformalni update testa

• Začetnik teme Začetnik teme byMaX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Instalirao sam prvi put GeForce 7950GX2 na ne-SLI ploču (sistem je upisan u -moja mašina-). Instalacija prolazi normalno, kao da se radi o single-GPU karti i nigde nema ni pomena o SLI modu, aktivaciji istog ili bilo šta slično. Onda pogledam koje su ploče podržane, jer ako nisu, karta radi u Single GPU modu, što je žešći smor, naravno. Bilo mi je malo sumnjivo to što su podržane neke Radeon Xpress ploče, dosta intelovih starijih čipsetova, a 975X nije. Uglavnom, kada sam proverio koliko kolege dobijaju na Conroe platformi (nForce 5 Intel Edition), provrteo sam 3D mark i video da karta zapravo radi u SLI modu (rezultati to veoma lako otkrivaju 🙂) iako se to nigde ne pominje. Tek sam na kraju iščeprkao neki post na MSI forumu gde par njih tvrdi da MSI 975X ploča sa prethodnim, stariji verzijama biosa nije "podržavala" 7950GX2 (tj. radi u single GPU režimu), a sada od verzije 7.15b sve radi kako treba.

u narednom testu neke jake GeForce kartice (G80, recimo), provrtećemo opet i GX2 na ovoj mašini, naravno...

pozdrav!

Aj posalji karticu da vidim jel radi na bad axe :d

Da si u BG-u, mogli bi da probamo. 🙂 Nema potrebe da neko odgovara u ovom tredu, samo sam hteo za forumashe da dam dodatni info. Karta će u 95% slučajeva raditi u SLI modu i na tzv. unsupported pločama...

Salim se max. Hvala tebi sto si napisao ovo. Nekima ce verovatno znaciti; doduse dok jos malo padnu cene kartice.

dok padnu cene,tad ce vec izaci dx10 kartice

kad smo vec dotakli tu temu jel bi radile te dual GPU kartice na konkretno DFI NF4X Infinity S754? Posledji bios ima opciju "Enable SLI" pa me zanima jel neko probao to

Radi sigurno i na toj NForce 3 ploči. Jeste retkost da NF3 ploče imaju PCI-E (samo prva serija, kad se A64 pojavio je imala PCI-E), ali u spisku podržanih ploča ima nekoliko nForce 3 modela, pa ne vidim zašto kod te ne bi radilo. Ako nameravaš da uzmeš GX2, možemo da se organizujemo da probaš...

Radi sigurno i na toj NForce 3 ploči. Jeste retkost da NF3 ploče imaju PCI-E (samo prva serija, kad se A64 pojavio je imala PCI-E), ali u spisku podržanih ploča ima nekoliko nForce 3 modela, pa ne vidim zašto kod te ne bi radilo. Ako nameravaš da uzmeš GX2, možemo da se organizujemo da probaš...

Nije u pitanju nf3 ploca, nego nf4!

koja je cena za "obicne smrtnike" te kartice?

550e pa naviše...

Kartica ima na sebi dodatni cip koji enableuje SLI deleci dostupne PCI Express linije iz PCI Express x16 slota ravnopravno na oba GPU-a.

Jedini problem moze biti u Quad SLI rezimu kada je neophodan odgovarajuci NForce cipset.

Nije tačno da je samo to problem, o tome i pričam. Postoji određen broj regularnih Intel i ATI Xpress ploča sa kojima 7950GX2 radi u Single GPU režimu. Bez obzira na dodatni čip na donjem PCB-u, kod nekih ploča kartica jednostavno ne uspeva da rasporedi PCI-E linije, i onda predpostavljam da sve odlaze na jedan deo kartice... U tome je i poenta ovog posta.

Nije tačno da je samo to problem, o tome i pričam. Postoji određen broj regularnih Intel i ATI Xpress ploča sa kojima 7950GX2 radi u Single GPU režimu. Bez obzira na dodatni čip na donjem PCB-u, kod nekih ploča kartica jednostavno ne uspeva da rasporedi PCI-E linije, i onda predpostavljam da sve odlaze na jedan deo kartice... U tome je i poenta ovog posta.

Pa nisam ni rekao da radi na svima plocama, nego sam samo pojasnio zasto radi na tim plocama na kojima radi, a koje pri tome nemaju na sebi nForce SLi cipset.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno