Šta je novo?

7950 problem!

Vuk_

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2007
Poena
380
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700 X + Antec A400i
Matična ploča
Gigabyte Aorus Elite B550
RAM
2X16 GB Kingston Fury
GPU
Manli GeForce RTX 3070
Storage
2TB Kingston SSD
PSU
Thermaltake Smart SE 730W
Monitor
27' LG IPS 1920X1080
Miš & tastatura
Razer Naga + Sandberg FireStorm
Laptop
Lenovo T460S
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 11 T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nova graficka, tek je danas pazario, Sapphire-ov model. Kako je ubacim u plocu, nista se ne desava, dakle, slika na monitoru se ne pojavljuje. Cooleri se vrte, dakle grafika prima struju, ali slike nema te nema. Izvadim je, vratim 6950 i sve funkcionise besprekorno. Stvrano mi na pamet ne pada sta bi moglo da bude problem...

BTW, juce sam pazario i Visheru koja se nalazi u potpisu i za nju sam morao da update-ujem bios ploce, tako da ni to nije problem.

Ni BIOS ne mozes da vidis?

Probaj na drugoj masini ako mozes, ako ni tu nema slike, vrati.

Možda ti nova kartica ne naleže dobro u pci-e slot, ponekad prvi deo pci-e konektora (gde je i napajanje) obično lepo uđe, a ''dupe'' ostane pomalo izdignuto pa kartica ima struje no ne daje sliku. Ili 6-pin power konektori od tvog napajanja nisu dovoljno čvrsto utaknuti u karticu.

Poslednja izmena:
Update: Probao karticu kod ortaka, najnormalnije se digao sistem. Odem kuci, iznevriran i rezigniran, pokusam ponovo da instaliram kartu kod sebe. Ponovim operaciju doslovno identicno i ovaj put, iz nekog neobjasnjivog razloga, sve se digne besprekorno. Obrisem stare drivere uz pomoc driver sweepera, instaliram nove, probam par igara, vidim da mi je frame rate skocio u proseku 10-15 FPS-a na visem nivou detalja nego kod 6950, sto je i vise nego zadovoljavajuce. :) Dakle, sve funkcionise besprekorno. Uopste mi nije jasno zbog cega slika uopste nije htela da se bootuje prvi put?! Mozda je kartica prvo morala da "izgubi nevinost" na ortakovoj ploci... :D

Ortak bolje bode od tebe :d

^ Nadam se da nisi bio dvosmislen. :d

Salu na stranu, ja sam "ubadao" i kod njega i kod mene, ali ovde prvu put nesto nije htelo. Mozda jedan 6-pinski konektor nije nabadao kako treba, kao sto kull rece. :)

Kada si je ubo slala ti je sliku na hdmi prvo ili disp umesto dvi i zato nisi video. :)

Nazad
Vrh Dno