Šta je novo?

7900GS Napajanje?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Da li je CM eXtreme Power 380w dovoljan za ovu karticu, ili treba jace. Znam da je bolje jace, ali da li pomenuto napajanje moze da namiri 7900GS. Citao sam, i video na par mesta na netu da bi trebalo da bude dovoljno, pogotovo sto kartica manje trosi u full load-u 🙂

obi_van je napisao(la):
pogotovo sto kartica manje trosi u full load-u 🙂
?!? Manje od cega?
Trebalo bi da radi ali to ce stvarno biti knap pod uslovom da nemas previse uredjaja i potrosaca.

Ma eno čovek tera 8800gtx na sličnom napajanju (bila negde tema na forumu). Lično mislim da bi trebalo da radi bez problema.

trebalo bi da radi, stim sto bi OC potencijal verovatno bio manji, plus ako je CPU overklokovan
moj cimer je furao 6600gt za kinezom od 350w i to oc-ovan na 530-1150, plus oc CPU

Ja teram moju 7900gt sa jos slabijim napajanjem - chieftec 360w + brdo coolera (7 komada ) i nemam nikakvih problema.

KIBLA`s je napisao(la):
trebalo bi da radi, stim sto bi OC potencijal verovatno bio manji, plus ako je CPU overklokovan
moj cimer je furao 6600gt za kinezom od 350w i to oc-ovan na 530-1150, plus oc CPU
To je glup primer jer sam ja sa istom kartom i u nebesa clockovan procesor sa 6 ventilatora i ko zna cime jos terao na 300w.
E sad, ovo sto kaze Sikili je vec nesto. U principu proizvodjaci navedu neke besne cifre kao minimum ali sigurno radi i na 35% slabijem.

Ja teram moju 7900gt sa jos slabijim napajanjem - chieftec 360w + brdo coolera (7 komada ) i nemam nikakvih problema.

Ok, to je do sada najbolje poredjenje, znaci trebalo bi da sljaka kako treba, hvala na odgovorima :wave:

To je glup primer jer sam ja sa istom kartom i u nebesa clockovan procesor sa 6 ventilatora i ko zna cime jos terao na 300w.
E sad, ovo sto kaze Sikili je vec nesto. U principu proizvodjaci navedu neke besne cifre kao minimum ali sigurno radi i na 35% slabijem.
zato sam i rekao verovatno
ali znam kada sam ja presao na chieftec da je masina radila dosta stabilnije na visim klokovima nego sa starim napajanjem

Moj 7900 GTO je radio 3 meseca na Antecu od 350W bez problema, ali sam ga ipak zamenio da mu ne mislim 😉

To su prave informacije! Onda nema razloga da sumnjamo da ce ono Obi-ju da radi...

360W takodje. 7900GS na 650/1700, overklokovan CPU, 2GB rama, Audigy, modem, DVD-RW, 2xHDD i naravno da radi.

Poslednja izmena:
ja dobih da mi mashina vuce
4.gif
0.gif
9.gif
w.gif

Poslednja izmena:
Meni 278W, i to sam stavio jaci CPU nego sto imam, jer u spisku nemaju Orleans 3000 AM2...

Poledaj moju masinu iz potpisa. Radi ki sat.
Mada zbog, eventualnog, prelaska na 8800GTS imam nnameru da zavaljam ovo i kupim
Lc 6550G .

Ja da imam Big Tower kućište i takvu "zverku" (8800...) kupio bih još 1 Frontier-a samo za nju! 😉
Možete da pričate šta hoćete ali smem da se kladim da su 2 Frontier-a jača od LC6550 a više nego duplo su jeftinija...

Ja da imam Big Tower kućište i takvu "zverku" (8800...) kupio bih još 1 Frontier-a samo za nju! 😉
Možete da pričate šta hoćete ali smem da se kladim da su 2 Frontier-a jača od LC6550 a više nego duplo su jeftinija...
A ja bi kupio redovno napajanje od 550W za Sli i reako laku noc toj temi barem naredne 2 godine 😉

Nazad
Vrh Dno