Šta je novo?

7900 GTO, skidanje zvake

mayo

Čuven
Učlanjen(a)
21.07.2000
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X, bequiet! Dark Rock Pro 4
Matična ploča
MSI MAG B550 Tomahawk
RAM
2 x 8 GB DDR4 3600MHz HyperX HX436C17PB4A/8
GPU
MSI 3080 Gaming Trio Z 10GB
Storage
Samsung 970 Evo 500 GB
Zvuk
PreSonus Eris 4.5 BT
PSU
Seasonic Focus GX750
Kućište
bequiet! Silentbase 801
Monitor
LG 27GL850-B
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li je neko skidao zvaku (bolje reci, krpice sa termalnom pastom) sa memorijskih cipova i stavljao normalnu pastu? Da li je primetan neki dobitak u hladjenju? Ne znam da li sam dobro osmotrio situaciju, ali imam utisak da ako skinem zvaku i stavim ljudsku pastu i vratim hladnjak, rizikujem da hladnjak ne prijanja dobro na cipove. Ako je i neko uradio ovo, da li je primetan dobitak u O/C-u?

Kolko se secam, ta karta je hladna ko spricer i na gtx clocku,+ se necuje fan , ne vidim poentu toga, sto jel ti se pregreva?

i sta uopste dobijas klokom, ako je igra neigriva na default-u, koliko mislis da treba da se klokuje da bude igriva? Mislim da nije vredno drndanja :)
karta jeste hladna i necujna ali nedovoljno snazna da tera moh:a kako treba (medium ovo ono)

Jeste necujna, ja je klokujem na 675/800 bez artefakta. Mislio sam da je kloknem jos malo, ako mi bolje hladjenje to dozvoli.
Ji, igram Moh:a na (tacnije igrao sam je, posle bednih 6h zadovoljstva) na najvisim setovanjima. Naravno, ne ukljucujem vsync, af ni aa (nikada nisam ni ukljucivao bez obzira koju graficku imam), i to na 1280x1024 leti. Naravno i Bioshock sam zavrsio na tim podesavanjima, takodje u vrlo glatkim uslovima. Ipak, karta daje oko 11800 poena u 05 i oko 6500 u 06, tako da jos uvek mislim da nije zrela za penziju.

Poslednja izmena:
Skinesh shtapicem za ushi, poshto je sloj poprilicno veliki i obicna vata nece pomoci... Posle samo nanesesh vrlo mali sloj paste i eto reshenja....

Pozz

Znam kako da skinem zvaku, moje pitanje je bilo usmereno na to da li ce hladnjaci fino nalegati na mem cipove.

Ne mora da znaci, to zavisi od primerka... Moje iskustvo je da hladnjaci na nVidia-i nisu bas najidealniji, pa moze da se desi da na neki mem chip moras dosta paste posle da naneses.

Ako menjas pastu, menjaj na coreu, ali na memoriji ostavi onu gazu/zvaku ;)

Ma i tako ce covek zalmana da kupi. Eno sad je cena 2600 din, da nekazem odlicna ;)

Ma kog djavola da skidas tu zvaku , nije stvarno sto se memorija greje ali , kako sam ja citao ova karta je pod jedan downklokovani GTX ali i votaza za mem je manja pa zato nece vise ja sam uspeo da izvucem 1670 za mem bez artefakta ali drzim na 1600

Poslednja izmena:
zokocx je napisao(la):
Ma kog djavola da skidas tu zvaku , nije stvarno sto se memorija greje ali , kako sam ja citao ova karta je pod jedan downklokovani GTX ali i votaza za mem je manja pa zato nece vise ja sam uspeo da izvucem 1670 za mem bez artefakta ali drzim na 1600

GTO samo drugaciju memoriju u odnosu na GTX. Mem radi na manjim clockovima i na manjim voltazama ali sa extra zategnutim tajminzima. GPU clockovi su identicni kao i sam izgled karte. A i permormanse :d

Proday je napisao(la):
Ma i tako ce covek zalmana da kupi. Eno sad je cena 2600 din, da nekazem odlicna ;)
Cemu Zalman na karti sa onakvim hladnjakom? :p Em je ogroman, em hladi kao djavo, em je necujan apsolutno. Ja sam mog Zalmana prodao kad sam uzeo GTO pre godinu dana.

Poslednja izmena:
Zaista ne vidim svrhu kupovine Zalman-a za 7900GTO/GTX. Fabricki cooler je odlican!

Poslednja izmena:
a tisina ?

Fabricki na GTO je u normalnim uslovima necujan, tj cuje se kad prislonis uvo na njega

u ovoj temi sve fanovi 7900GTO :D

He, snimi "moja masina" sve sam GTO

Pa naravno :D
Zasto menjati nesto sto odlicno radi, tiho je da ne moz' biti tishe a uz to opako izgleda :D

ma mozes da skines tu pastu sa bilo cime...mani krpice i stapice za usi..samo nemoj da zapnes ko sivonja i s****s cip...naravno da pazis da ne ostane esto od amterijala posle sa kojim si brisao i to je to...ja sam recimo zvaku sa procesora skidao papirom za bulju...i lepo se skinulo...mada sam imao 7900 gs do pre par meseci i znam da se ne greju puno...a i ta tvoja ti nece dati nesto extra sa overklokom..u svakom slucaju srecno :)

Nazad
Vrh Dno