Šta je novo?

7800GTX cooler mod

BigJoe

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2005
Poena
380
Evo imao sam peh sa napajanjem, pa sam pri promeni istog resio da malo modujem hladjenje na grafickoj. Skinuo sam onaj limcic sto usmerava vazduh sa fena niz rebra i naravno fen. Nabudzi sam CM Silen osmicu (~1500-1800rpm). Fabricki fen se vrti na ~2500rpm i nije bucan, ali mi se ova osmica cini efikasnije.

Dobio sam karticu koja se bolje ponasa sto se tice OC-a u svakodnevnim uslovima. E sad mozda je to i do novog napajanja, nisam siguran, ali je svakako hladjenje ispalo dobro.

Klokovi su 513/1350 i tada je GPU ispod 80C maltretiran 3Dmark 03 (jedno pet prolaza na red), F.E.A.R. Combat...

Nesto mi se riva cudno ponasa pa nisu moguci skokovi od po 1MHz za GPU, kada podesim 500 on ide 513 (u HW mopnitoru). Tako da nisam mogao da je proban detaljno :)

Evo i slika:.

Jedna mala sugestija:
Uzmi malo duze shrafove pa lepo to zashrafi ;)
Bice i lepshe i funkcionalnije
a mogao bi da stavish i neku transparentnu osmicu sa diodama ;)

Poslednja izmena:
U sta da usrafim? Ne gadjaju se rupe. Ovako je najlakse za nabudziti i skinuti. A provina osmica sa diodama bi mnogo ruzno izgledala ovako zalepljena. Dosla bi do izrazaja samo izolirka :wave:
Sad mi je mnogo vaznije da dela :smash: :d

Poz

EDIT:
Evo probana je i u Call of Juarez-u i radi perfektno sa ovako OC-ovanim GPU-om :)

Poslednja izmena:
Mogao si da napises, koliki su ti klokovi bili pre ovog moda.Cisto da se vidi, koliki je dobitak?!

koliko sam ja skapirao, ovim modom je dobio samo bolje temperature, za sada.
klokovi su mu isti

NE. Pre nije mogla da predje 500 za GPU nikako. Inace default je 430/1200. Sad mozda je i do napajanja, posto je LC bio dosta slabiji, ali mislim da udela ima i hladjenje.

Posle sinocnjeg visecasovnog igranja dosao sam do zakljucka da memorija ne moze da izdrzi 1350 na duge staze. Jednostavno se cipovi sa zadnje strane PCB-a previse zagreju (inace su hladjeni samo jednom metalnom plocicom, koja drzi telo kulera) i pocnu povremeno da se poajvljuju neke anomalije na slici. To je reseno spustanjem memorije na 1300.

Mada sam siguran da bi jedan fen sa strane koji duva niz taj metal resio problem i gurao 1350 :wave:

Dobar mod komshija, stavi sa strane ventilator da duva takodje, pomoci ce za par stepeni i dodace stabilnost, i jos jedna stvar, imas li dobar exaust fan za sve to ?

To je ranije bio najcesci mod na 6600GT karticama. :)

Vratih fabricko resenje i dodjoh do zakljucka :d
Ovaj mod nema svrhe, jer su temperature jako slicne i kartica radi na istih 513/1300 i sa fabrickim hladjenjem :)

Izgleda da LC jednostavno nije mogao da nahrani GPU sa dovoljno struje, te da se OC potencijal povecao samo promenom napajanja :wave:

isto to i mene, znaci, zeza...LC...

vec vidim kako mi odlaze novci...
koliko ampera ima na 12v rail-ima ?

vec vidim kako mi odlaze novci...
koliko ampera ima na 12v rail-ima ?

Ako bi mi malo objasnio kako da dodjem do te informacije, rado bih ti rekao.... ;)
Uglavnom pozajmljeno je drugaru za X2 4800+ na DFI u SLI varijanti sa 7900GTO, no problem at all....
Al' aj reci mi kako to da saznam, please :wave:

hvala na info, ostace mi pare u dzepu jos neko vreme.
nVidia kaze za 7600GT da im treba 16A na 12V grani.
+ je moj cpu OC + ram je OC + vga je OC + 4 x HDD = treba mi nesto jace

600W za 50€ - WooHoo!!!

P.S. To mu izadje po 12W za svaki evro... povoljno, nema sta...

Vrh Dno