Šta je novo?

775?

Benny Blanco

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2005
Poena
380
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel I7 10700k & Arctic Liquid Freezer II 280
Matična ploča
Asus TUF Z590 Plus
RAM
G.Skill 3200 32GB
GPU
Gigabyte gaming OC RTX 3070
Storage
samsung 980pro 1tb, WD 3TB
Zvuk
Motu M2, Dyens Ampino, Monitor Audio BX2
PSU
Silverstone Strider 750w
Kućište
CoolerMaster Stormtrooper
Monitor
DELL S2719DGF
Miš & tastatura
hyperX alloy FPS, Logitech G Pro
Mobilni telefon
S21+
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Treba da mi stignu danas, socket 775 ploca i intel procesor, a secam se da je bio neki miting kako je komplikovano nakaciti kuler, kada se socket pojavio, pa jel moze neko ko je to vec montirao da mi ukratko objasni.
Jel ima poneka zackoljica?

Poslednja izmena:
pa, malo je crazy i frka kada moraju one plastikice da se stisnu... reci ce ti se samo, treba snage ali sa merom,... neces nista uraditi ploci ali ipak oprezno stiskaj... zadnju ces najteze postaviti, odnosno bice najnapetija pa zato neka ti ta plastikica bude na najzgodnijem mestu, najpristupacnijem...

toliko...
pretpostavljam da stavljas stock kulerm mada je i kod drugih slicno, dok neki imaju podloske ispod ploce... no to nema veze u ovom slucaju.

Jel ima istine u prici da ploce u proseku mogu da izdrze nekoliko (3-4) namestanja coolera (ovih box)?

Mislim danema ali nimalo, to su pricali pre (kao sto iza NV8800 statro treba trafo iz ulice da seprikaci)

pa sve zavisi, moze da NE izdrzi i samo jedno stavljanje :D

Uspesno sam , ugradio procesor c2d 6400 nije bilo problema ako se radi lagano i cita uputstvo, malo je bilo frke sa montiranjem coolera, ali sam zapeo mega i zbudzio valjda kako treba.
Jedino sam se razocarao u plocu Asrock 775 dual-vsta znaci nema sanse da zadrzim agp x800xt jer ne moze ni driver da se instalira. Znaci neka agp via ati nekompatibilnost.
Probao razlicite biose i , razne verzije 4-1 drivera i mrka kapa.
Uzeo sam privremeno 7600gt pci-e koja je sporija od ovga atija, i to dosta u COD2 ne moze da izvuce ni stabilnih 60 FPS- u dx9 modu a ati je bio zakucan na 90 fpsa a po 3d markovima su tu negde ali u igrama je sporij i do 30 posto.
Znaci upzorenje ko ima ati agp a oce da ustedi.

Kad se malo ispraksujesh i nije teshko montirati nov cooler na 775.
Samo treba istovremeno ubosti prvo nozice po jednoj a onda i po drugoj dijagonali.
too bad for x800xt :(

Na sajtu asrocka imas listu podrzanih gpu-a... na zalost nema x800xl i sl. kartica, bedak!

Poslednja izmena:
Nije valjda to 100% sigurno za ovu ploču i AGP x800xt. Ja baš planirao tu varijantu za moj AIW. A na sajtu piše "775Dual-VSTA - Supported PCI Express VGA Card List for PCI Express Graphics Slot". Odavde bi se zaključilo da problemi postoje sa pci-e kartama :trust: ali sudeći po Benny-evom iskustvu :S:

Treba da mi stignu danas, socket 775 ploca i intel procesor, a secam se da je bio neki miting kako je komplikovano nakaciti kuler, kada se socket pojavio, pa jel moze neko ko je to vec montirao da mi ukratko objasni.
Jel ima poneka zackoljica?

Jedan savet!!! Pri ugradni kulera(posebno na tom socketu) obavezno poturiti ispod ploce nesto mekano,idealan je onaj celofan sa vazdusnim komoricama(ono sto svi volimo da puckamo),i onda bez brige-odmereno jako.

Nazad
Vrh Dno