Šta je novo?

7650 ili 6100 hitno !

floydian

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2001
Poena
619
Mogu da uzmem jedan od ova dva telefona po istoj ceni... 250€ ... Oba su stara oko 1-2 meseca, stim sto bi na 6100 morala da se menja tastatura posto su se brojevi izbrisali ( !? bas cudno za phone te klase )

Help ?

Sta je tu cudno, pa Nokia je to bre! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

U svakom slucaju bolje uzmi SE T610 i ne misli, ili ako si se bas odlucio za ovo drugo, onda zavisi za sta ti je telefon potreban. Da postoje samo ta dva telefona na svetu celom, izabrao bih 7650, jer mislim da je nekako celokupniji, ako je to uopste moguce reci za Nokiu. :zid:

nokia 7650, imao ga, proklinjem dan kada sam ga prodao..

floydian je napisao(la):
stim sto bi na 6100 morala da se menja tastatura posto su se brojevi izbrisali ( !? bas cudno za phone te klase )

Nemoguce pa max je rekao da je taj telefon, kvalitetnije uradjen (bas je mislio na plastiku) od recimo 7210 (ponosni vlasnik :D), maxo sta je sad ovo :D?

Nema sanse, garantujem da se kod mene tastatura nece - ne izlizati, nego ni poceti da se izlizuje ni na jednom kvadratnom milimetru tastature... A ako neko misli da ga ne koristim, samo da kazem da sam potrosio 1000 dinara kredita na sms za poslednjih par dana ;)

ps. se t68i je vidljivo losijeg kvaliteta (plastika i sve) cak i od 7210... To bi i oni koji se kunu u SE morali da priznaju. Za T610 ne znam, video sam ga na blic... i znam da mi se dizajn ne svidja... Meni je nokia 6100 i 7250 za sada vrhunac dizajna, ono sto ja trazim od telefona!

Ajde mi malo pomozite, kada se vec pominju i 7210, i 6100...
Juce sam prodao svoj telefon, i sada sam u dilemi koji da uzmem. U najuzem izboru su mi 6100 i 6610, mada malo prednjaci 6610, najvise zbog radija. Ono sto mene interesuje u cemu su glavne (softverske) razlike izmedju ova dva telefona. Znam da je 6100 noviji, i manji, ali 6610 nudi fm radio. Sta vi mislite?!

Uzimaj 6610! Imam ga i prezadovoljan sam... To je isti telefon ko 7210 ali ima mnogo bolje fizicke osobine... Tastatura je mnogo bolja, dizajn je ukusniji (ozbiljniji). U svakom slucaju, bolja je kupovina od 7210.

Kazi mi, molim te kako se cuju polifone melodije kod 6610, i koliko traje baterija, pri "normalnom" koriscenju?!

Pri normalnom koriscenju 4,5 dana. Ako ga ne pipnes 10 ladno!
Cuju se super... Pri max vol setovanju nikada nema distorzije, kao kod nekih drugih telefona. Dovoljno je jako da ga cujes i u najglasnijoj galami/zurci...

byMaX je napisao(la):
ps. se t68i je vidljivo losijeg kvaliteta (plastika i sve) cak i od 7210... To bi i oni koji se kunu u SE morali da priznaju. Za T610 ne znam, video sam ga na blic... i znam da mi se dizajn ne svidja... Meni je nokia 6100 i 7250 za sada vrhunac dizajna, ono sto ja trazim od telefona!

Imenjace, nisam pricao o t68i, vec o t610. A on je po svojim karakteristikama daleko ispred bilo koje Nokia-e. Ekran 128 x 160 sa 65k boja, BT, IR, GPRS, kamera, J2ME, Mophun, polifone melodije sa 32 instrumenta, MMS, SMS, EMS, chat, email... sve to spakovano u savrseno alu kuciste... Jel treba da nastavim? :twisted:

Mislim nebo i zemlja... ,)

sve to imas u "nokii" 7650!

nemas mophun,cini mi se..

Mislim da je smesno porediti ciglu (114x56x26 mm, 154g, zatvoren), sa t610 (102 x 44 x 19 mm, 95g), t610 ima ekran sa 65k boja (Nokia 4096 boja), podrzava mophun, WAP standard je 2.0 (Nokia 1.2.1), polifone melodije su bolje, a ako nista drugo elegantnije izgleda... 8)

svetozar je napisao(la):
Kazi mi, molim te kako se cuju polifone melodije kod 6610, i koliko traje baterija, pri "normalnom" koriscenju?!

Cini mi se da je 6610/7210 malo bucniji od 6100... Isto tako, video sam neke 6100 sa maskama i tasterima koji nemaju veze sa ovim koje ja imam - to je kao da poredite carnexovu pechenicu sa njeguskim prsutom ;)

drjackyll je napisao(la):
...

Imenjace, nisam pricao o t68i, vec o t610. A on je po svojim karakteristikama daleko ispred bilo koje Nokia-e. Ekran 128 x 160 sa 65k boja, BT, IR, GPRS, kamera, J2ME, Mophun, polifone melodije sa 32 instrumenta, MMS, SMS, EMS, chat, email... sve to spakovano u savrseno alu kuciste... Jel treba da nastavim? :twisted:

Mislim nebo i zemlja... ,)

Ma naravno, slazem se... T610 bi bio kick ass da nije softvera koji me uzasno nervira (ne verujem da se bitno razlikuje od T68 po koncepciji), i dizajna iz 1985. Funkcije i odmerena cena su aduti, nema sta!

byMaX je napisao(la):
...

Ma naravno, slazem se... T610 bi bio kick ass da nije softvera koji me uzasno nervira (ne verujem da se bitno razlikuje od T68 po koncepciji), i dizajna iz 1985. Funkcije i odmerena cena su aduti, nema sta!

Da, vidis, dizajn i software su subjektivna stvar... Po tome se ljudi razlikuju. Evo i ja cu da priznam da Nokia ume ponekad da napravi dobar telefon. :oops:
Za mene je 7110 i dalje njihov najbolji telefon. :smack:

Pozdrav!

6610 ili 6100 neces pogresiti. Dizajnom to su telefoni za ozbiljne ljude (za koje Nokia malo manje mari jer imaju samo tri telefona normalnog izgleda6510/6100/6610) Znaci ni za 5 godina niko nece reci da izgleda kic.

Za 7250 super telefon kad ga upoznas i vidis funkcije neces mariti za velicinu i tezinu.Ali jedina stvar zbog koje ga nevolim preporucivati je suvise otvoreno socivo,znaci padne ti telefon ili ga stavis u dzep sa klucevima i okrznes socivo u trenu!zbog toga smatram da telefone sa UGRADJENOM kamerom i nije bas logicno kupiti obzirom da je to jako mobilna sprava i garantujem da je svakome ko ima mbilni telefon isti ispao bar 10 puta

...

najbolji Nokia telefon je 6210 ! U vreme kada je izasao, ni blizu mu ravnog nije bilo... ja isti koristim od njegovog pojavljivanja na trzistu pa do danas... (znaci, dugo..dugo..) i sad za vikend cu da predjem na neki bolji... 7250i ili t610

bruyoni je napisao(la):
Ali jedina stvar zbog koje ga nevolim preporucivati je suvise otvoreno socivo,znaci padne ti telefon ili ga stavis u dzep sa klucevima i okrznes socivo u trenu!zbog toga smatram da telefone sa UGRADJENOM kamerom i nije bas logicno kupiti obzirom da je to jako mobilna sprava i garantujem da je svakome ko ima mbilni telefon isti ispao bar 10 puta

Pa zato imas telefone gde kamera ima poklopac koji se otvara...konkretno jako dobro uradjeno na Sagemu X-6. Pozdrav

ZoNi je napisao(la):
6100 je odlican telefon... (a SE 610 je izrazito ruzan, ali veoma solidan tel)

Znam da je stvarno pitanje ukusa ali i ja sam smatrao da je ekstremno ruzan sve dok ga nisam kupio a sada stvarno mislim da je telefon SKORO savrshen. Jednostavnost na nivou. Imam chak i 2 ortaka koji su po nekim ART fakultetima (grafichki dizajn i josh neshto) i koji su se odushevili kada su ga uzeli u ruku i rekli da je telefon remek delo autora!
Ali kao shto rekoh o ukusima ne vredi raspravljati (ali o neukusima je veoma zanimljivo :d)

Ipak, sto se tice izgleda, 6610 mi je najlepsi :D Svako svog konja hvali :d

byMaX je napisao(la):

Upravu si potpuno sto se tice kvaliteta plastike na S.E.,moj rodjeni brat ima T68i 7 meseci i negde letos mu poceli da se gule brojevi na tastaturi(prilicno naglo) a sada ono "Sonyericsson"mu vise i nepise(ni na prenjoj strani ni pozadi) a svi tasteri osim YES i NO su potpuno oguljeni.
Jes bogami da ga on koristi(potrosi kredit na poruke za par dana)ali mislim da to nije razlog jer sam vidjao i druge S.E. modele kojima je oguljena tastatura.Mnogi ce pomisliti da ovo pisem jer "mrzim"S.E. ali nikako pre bi uzeo T610 od bilo koje Nokie u toj klasi(gledam da nagovorim burazera da menja taj T68i za T610) :hump:

nIce Cream je napisao(la):
Ipak, sto se tice izgleda, 6610 mi je najlepsi :D Svako svog konja hvali :d

A shta da radi neko ko relativno chesto menja konje :d

ICE je napisao(la):
...

Pa zato imas telefone gde kamera ima poklopac koji se otvara...konkretno jako dobro uradjeno na Sagemu X-6. Pozdrav

Da ali opet kamerica je ugradjena u telefon sto znaci da imas jos +10 delova koji moguda se pokvare,slome,okrznu itd... Jeste da te kamerice i sociva nisu top of the class ali ipak je to precizna mehanika. A kad uzmes u obzir da je u pitanju MOBILNI telefon opet nekako ispada da su bolje varijante MC kamerica na SE-telefonima i Nokia fun Cam (valjda se tako zove) koje se kace na telefon ako trebaju i mogu se kupiti kao dodatna oprema.

Da sam na tvom mestu izabrao bih 6100 !
jel znas zasto.Zato sto nokia 7650 ima malu ali stvarno malu memoriju(veoma cudno za model sa kamerom)
:S Ovo znam iz cistog iskustva jer sam imao pomenuti model !!!!!

7650 ima 4MB sto uopste nije tako malo, sem ako mozda planiras da sve sto uslikas sa njim na njemu i skladistis (sto je naravno bezumno). U VGA rezoluciji (640x480), slike su oko 45Kb, a u portret modu ne prelaze par Kb. Moj cale je npr. fanatik i ubacuje u njega sve moguce i nemoguce brojeve telefona i adrese (>1000), obozava da prijateljima dodeli sliku da ih vidi kada ga pozovu, ima natrpanog mail-a i sve zajedno tel. nije ni pola pun.

drjackyll je napisao(la):
Mislim da je smesno porediti ciglu (114x56x26 mm, 154g, zatvoren), sa t610 (102 x 44 x 19 mm, 95g), t610 ima ekran sa 65k boja (Nokia 4096 boja), podrzava mophun, WAP standard je 2.0 (Nokia 1.2.1), polifone melodije su bolje, a ako nista drugo elegantnije izgleda... 8)

Ne mogu da verujem da poredite babe i zabe. Napljuvaste 7650 a to je telefon koji je za klasu bolji od svih koje ste naveli. Ljudi, pa to je smartphone, znaci ima operativni sistem Symbian 6. Cik probajte na te telefone tipa t610 da dodate nove programe i sl. Nokia 7650, isto kao i 3650 je skoro pa racunar. Na njemu mozete citati word i PDF fajlove, surfovati inetrnetom i gledati html strane, snimati video i milion drugih stvari. Samo je potrebno napuniti telefon odgovarajucim softverom i vozi. Jedino je ogranicen sa 4MB memorije, ali je to reseno na 3650 koji ima mogucnost prosirenja memorije

Nazad
Vrh Dno