Šta je novo?

7600gt i tv out

Zavisi kakav priključak imaš na TV-u, S-Video, Skart ili činčeve, znači kupiš kabli koji na jednom kraju ima S-video ( izlaz iz kartice je takav ) a na drugom kraju u zavisnosti od TV-a
Ako taj S-video izlaz na grafičkoj ima više od 4 pina, onda treba da u kablu koji kupiš, na kraju koji ubadaš u grafičku, polomiš onaj plastični deo ( da bi mogao da "udje" ) i to će raditi 99.9 % ( menjao sam 3 - 4 grafičke sa S-video izlazom i na svim je radio TV izlaz sa istim kablom ( SCART u TV-u )

znači kupiš kabli koji na jednom kraju ima S-video ( izlaz iz kartice je takav ) a na drugom kraju u zavisnosti od TV-a
Ako taj S-video izlaz na grafičkoj ima više od 4 pina, onda treba da u kablu koji kupiš, na kraju koji ubadaš u grafičku, polomiš onaj plastični deo ( da bi mogao da "udje" ) i to će raditi 99.9 % ( menjao sam 3 - 4 grafičke sa S-video izlazom i na svim je radio TV izlaz sa istim kablom ( SCART u TV-u )
Nema potrebe za svim tim akrobacijama i lomljenjem. Imas onaj kablic koji ide uz karticu i koji taj multipinski izlaz pretvara u tri komponentna izlaza sa cincevima (kao na slici). Jedan od ta tri izlaza igra ulogu kompozitnog izlaza...

Nema potrebe za svim tim akrobacijama i lomljenjem. Imas onaj kablic koji ide uz karticu i koji taj multipinski izlaz pretvara u tri komponentna izlaza sa cincevima (kao na slici). Jedan od ta tri izlaza igra ulogu kompozitnog izlaza...

Da, slazem se i ja sa ovim. Uglavnom je plavi kablic onaj pravi.

Pa sad, meni treba neko ko zna da li je plavi kablic, nebi da pokvarim graf ako ubodem pogresni ili mogu da probam bez posledica ? 🙂

Na tv imam onaj zuti ulaz nije scart.

Slobodno bodi u plavi neces nista pokvariti. Posto na TV-u imas taj "zuti" composite ulaz, onda samo u plavi jedan kraj chinch kabla, a u TV u zuti drugi i to je to. Moja preporuka da dok to povezujes komp i TV budu iskljuceni.

Uspeo sam da povezem i radi sve ok, slika na tv je super, ali imam drugi problem, slika na monitoru mi treperi kad je povezano kao da tv pravi neke smetnje, cim izvadim kabl iz tv-a vrati se u normalu, zna li neko u cemu li je ovde problem ?

Monitor je samsung 940n povezan preko crt porta.

Poslednja izmena:
Kako ti je podesen TV izlaz? Clone ili Dual view? Probaj da to promenis.
Mada, ne bi trebalo da utice na treperenje. Jel ti se menja rezolucija i refresh menja kada zabodes TV? Ako si u prilici, probaj sa jos nekim uredjajem koji ima video ulaz.

Nazad
Vrh Dno