Šta je novo?

7600GS, TFT, promena rezolucije i osvežavanje - problem

Scorpio76

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
619
Pozdrav,

Pojavio se jedan zanimljiv problem,
igricu vampire the masquerade bloodlines sam namestio da ide u 1024x768 i igrao je.
Zatim sam u windowsu video da mi stoji plug and play monitor.

Uzmem samsungov cd i instaliram drivere za 913N i u windowsu se sada pojave osvežavanja od 60-75Hz kao moguća za odabrati (i pre mi je stajalo na 1280x1024 60Hz)

Startujem igricu (ona promeni rezoluciju još kod učitavanja) i pojavi se message box od monitora "optimal resolution is 1280x1024 60Hz" i red ispod "?" I nakon par sekundi nestane slika. Ako ugasim i upalim monitor ponovo je kratko slika zatim ta poruka i onda nestane slika.
Izgleda mi kao da igrica namesti 1024x768 na 85Hz

Ako vratim windows plug and play monitor (ms drivere) onda ide bez problema (nema message box-a)
Kao da mu dozvoljava da stavi na 85Hz (naravno da monitor ne radi na toliko)

Da li je neko imao sličan problem?

Kako da nateram da igrica radi u 1024x768 na 60-75Hz a u opcijama od igre nema frekvencija?

Hvala

Ja sam svojevremeno imao problem na CRT-u kada je igra nameštala 60Hz umesto 85Hz.
Probaj
start -> run -> dxdiag -> More Help -> override -> za Override Value unesi željenu vrednost.
Javi dal' radi.

uneo sam 60 i radi :), ne izbacuje onu poruku monitor.

cheers

imam jedan problem , instalirao sam warcraft III reign chaos igru i pokrenem je pojavi se ton ali nema slike kao da je igra podesena na nekoj rezoluciji koju moj monitor ne podrzava medjutim ja ne mogu u igrici da podesim rezoluciju posto nema slike.molm vas ako mozete da mi pomognete bio bih vam zahvalan

pozdrav,

za početak preporučujem da popuniš podatke u "Moja mašina" da bismo videli šta imaš od konfiguracije.
Takođe napiši koji OS koristiš. Što više podataka, veća verovatnoća da će neko predložiti u kom pravcu da rešavaš problem

:wave:

Nazad
Vrh Dno