Šta je novo?

7600GS passive > active

Slaven

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
***, nemam ideju za ime teme, pa mi to pade napamet, mod moze renameovati kako hoce!

Kako nisam uspio naci onaj Titan od 5 eura, sto sam pisao o njemu, pa sam si napravio svoju neku verizju, 'dodatno' VGA coolera. Koristio sam komad od brave (za kucna vrata), i jedan ventilator, 8ca, mada mogu stati i 2, al' nisam htio da rizikujem zbog tezine, mada 90% da moze drzati i 2 venta.

Kako imam pasivni 7600gs, ovaj sam stavio gdje bi terbalo da bude neka pci kartica, i odvalci topao vazduh sa pasivca (moze se okrenuti i da duva na njega). Taj komad brave sam morao fleskaricom odjseci nekih 5 milimetara na kraju koji se kaci na kuciste, jer drukcije nije moglo.

Efikasnost?

pa spustilo mi je temp graficke za nekih 12-14 stepeni u idle, za ful load nisam mjerio.

prva slika je verzija sa 2 venta, slikano sa telefonom pa je losiji kvalitet.
slika 2 prikazuje pricvsievanj venta

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    50.3 KB · Pregleda: 100
  • 2.jpg
    2.jpg
    118.8 KB · Pregleda: 97
  • 3.jpg
    3.jpg
    200.4 KB · Pregleda: 125
  • 4.jpg
    4.jpg
    210.3 KB · Pregleda: 88
Malo ti taj ventilator naopako? Mozda bi trebalo da ga okrenes da duva na gore umesto na dole. Nije potrebna velika intervencija, samo ga prikaci na ono mesto gde je bio prvi ventilator (naravno, okreni ga drugacije)...

vidis da je mod izbrisao slike, vidis da je ostoja ih vidio.

A od sutra nisam tu, a neda mi se radit nista danas, sinoc do 5 sam radio ovo, kasnije cu dodati i drugi vent, pa vidijeti kako ce funkcionisati.

Potjerao sam grafu na 514/488 , al davala je artifakte u 3dmarku, i nisam uspio preci 5k, sto je bio cilj ovog kulera :smash:

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    50.3 KB · Pregleda: 54
  • 2.jpg
    2.jpg
    118.8 KB · Pregleda: 50
  • 3.jpg
    3.jpg
    200.4 KB · Pregleda: 75
  • 4.jpg
    4.jpg
    210.3 KB · Pregleda: 81
Ruzno ali efikasno. dobro je.
I sredi onu sumu kablova u kucistu.

Poslednja izmena:
ma da je ruzno, jest :) , a sto se tice tih kablova, borba mi je snjima, pokusavao sam u par navrata, ako sutra ne odem na jahorinu, pozabavicu se malo detaljnije, pokusacu okrenuti ventilator, da vidim da li moze ici i ispod 47 stepeni.

Sad jedno pitanje?

Kako nisam uspio dici maximalne klokove grafickoj, a temp je pala za 12-14 stepeni, da li joj mogu dici voltazu softwerski, bez ikakvog volt moda, i da li bi to imalo kakvog ucinka?

Soft mod ne moze da se odradi na 7xxx seriji. Mora da se lemi ili skraba olovkom.
A sto nece dalje i pored boljeg hladjenja ima 1M razloga; los kvalitet izrade, nedovoljno napajanje, ddr2 itd.

okrenuo sam vent, u suprotnom pravcu, i sad je temp jos manja, nekih 44-45 stepeni, a u jednom trenutku je bilo i 39 (tad je kuciste bilo izvan stola, a ne kao sto je po defaultu, 'zaglavljeno' u sto), tako da je spustilo nekih 18-19 stepeni, al mozda bi moglo i nize, u sobi mi je skroz vrucina, valjda ce kasnije ici i nize

Vrh Dno