Šta je novo?

7600gs -> 7600gt, delimicno

emaniac

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
379
razmisljam o ovome sto je rekao Hajime u 'Gainward BLISS 7600GS' :
Hajime je napisao(la):
Ja bi uzeo bios od GT i uporedio sa GS, najvise bi me zanimale latence memorije, prepostavljam da su slicne posto na istim klokovima koliko sam video daju slicne rezultate, i nema da se plasis da ces da sprzis kartu Bojsa.

ideja nije za bacanje. imam club3d 7600gs i bios od club3d 7600gt-a
u nibitoru mu malo opustim latence i spustim klokove i fleshnem gs-a a napone ne diram.
mem chipovi kod mene na gs-u su 2ns. koji su tajminzi kod club3d gt-a?
da li ce to da radi i jel' neko to vec radio sa ovim ili slicnim karticama?

Poslednja izmena:
Mani club3d gt ni na defoult nije radio kako treba. Artifakti na sve strane :S:

Proday je napisao(la):
Mani club3d gt ni na defoult nije radio kako treba. Artifakti na sve strane :S:
Mozda tvoj ,moj radi ko blesav:-devil-:

i moj...
zna li neko tajminge za gt-a?

ok, moja greska - 2.8ns
pitanje svejedno stoji...

Pa onda ti se odgovor sam namece. Hoces da stavis BIOS sa kartice koja ima 1.4ns DDR3 na karticu koja ima 2.8ns DDR2. Osim mrtve kartice, sta jos planiras da dobijes time?

emaniac je napisao(la):
u nibitoru mu malo opustim latence i spustim klokove i fleshnem gs-a a napone ne diram.

znaci, club3d 7600GT ima mem na 1.4ns ?

Mnogo je velika razlika.
Da bar ima DDR3 pa da malo opustis ali ovako moras skoro sve da menjas tako da ti se ni ne isplati.

Koja je vajda od svega ako ne utiče na voltaže? Tajminge i klok je moguće menjati iz windows-a na živo, bez rizika po garanciju i neki veći problem sa karticom.

da, ali napone na 7600gs seriji nije moguce menjati iz biosa.
ako bi uzeli bios sa vec fabricki visim naponima (7600GT) i smanjili sve ostalo?

onda bi se javilo pitanje hladjenja
onda bi se javilo pitanje naponske sekcije
onda bi se javilo pitanje korisnosti napucanog core-a sa memorijom na 700 MHz. itd
Ako si vec toliko zapeo menjaj to za neku 7600GS sa DDR3 memorijom pa budzi. Mada mlatis praznu slamu, bolje ispitaj i regulisi one smesne skorove sto imas :d

edit: a sta ako nibitor ne prikazuje sve tajminge? Ako ostane neki sa DDR3 a ti ga iskusno uflesujes na DDR2? Sve ovo pod pretpostavkom da je uopste moguce tako zonglirati sa biosima medju razlicitim tipovima memorija ;)

Poslednja izmena:
hladjenje ne bi bilo problem
naponska sekcija - ne verujem da bi se nesto desilo za 0.2V razlike
napucan core? ko je pominjao napucan core?
te smesne skorove nemam JA vec club3d karta u mojoj masini
...

Ajde ovako posto moja karta ima mogucnosti da bez ikakvih promena radi sa biosom od GT-a, ako nekog ne mrzi da mi posalje bios od svog Gainward 7600GT, pa da probam...

bojsa, iako prodje, vodi racuna da ce ti NAPONI BITI VISI, sto je isti rezultat kao da si radio VMOD. a zbog toga ti je krepao i prvi bliss.
ako budes flesovao gt bios, ne bi bilo lose da prvo skines pencil vmod, jer ce se u suprotnom naponi gt-a i vmod sabrati, pa ces dobiti MNOOGO volti !

Poslednja izmena:
Racunao sam na to, sto naravno vazi ako mi se zaista budu podigli naponi...

Poslednja izmena:
E pa nemam pojma je li kod mene stvarno, jesi siguran da ti ga nisam vratio?
Trazio sam ga kada si mi prosli put rekao i nisam nasao mada je moguce da sam ga negde zagubio posto mi soba izgleda kao da je atomska bomba pala :)

Zar ti nisi to dao nekom ortaku, koji je dao nama Heroes III :D

Brate nemam pojma evo razmisljam ali mislim da jesam dao nekom ortaku samo nemam pojma kome, a jesam li mu vratio heroes 3?
U svakom slucaju evo sada skidam Milenium pa cu da ga narezem sutra ako se ne setim kome sam dao.

Ajde posto znas da on ima mogucnost da se udje u dos bez problema, a ne mogu drugacije posto nemam flopi :lupko:
Pa, ajde sutra dodji do mene da flashujemo bios :D

Cucemo se sutra.
I donosim Milenium 100%
Dacu ti i jedan flopi ako hoces imam viska :D

Mrzim flopije, tako da ....
samo ti donesi milenijum i da osurimo po oc-u nakon sto promenimo bios LOL

Bas sam sada gledao tajminge na biosu za GT i cini mi se da su opusteniji u odnosu na moju, sto bi mozda moglo da dovede do boljeg oc-a memorije...a to bi bilo skroz gotivno...:D

bojsa je napisao(la):
Bas sam sada gledao tajminge na biosu za GT i cini mi se da su opusteniji u odnosu na moju, sto bi mozda moglo da dovede do boljeg oc-a memorije...a to bi bilo skroz gotivno...:D

Kakav si ti car :D... Kad ces bre da se smiris :d :d :d

Kad napravim 600/1600 za 24/7 skrasicu se i necu vise da je pipnem do sledeceg upgrade-a....:D

bojsa je napisao(la):
Kad napravim 600/1600 za 24/7 skrasicu se i necu vise da je pipnem do sledeceg upgrade-a....:D

a ako ipak ne moze toliko, a ono BAR 18k u '03 :-devil-:

Ne brini se nista skinuo sam milenium jos sinoc :)
I citao berserka do 3 opet nista od spavanja.

emaniac je napisao(la):
a ako ipak ne moze toliko, a ono BAR 18k u '03 :-devil-:
Moze i to svejedno...:-devil-:

hajime je napisao(la):
Ne brini se nista skinuo sam milenium jos sinoc
I citao berserka do 3 opet nista od spavanja.

Onda te zovem cim se vrnem sa posla....
btw. onaj bios sto si mi ga dao, je'l znas od kog gainward gt-a je posto ima bliss golden sample koji ima 1.2ns memaru, pa da ne zaje**mo nesto...

Poslednja izmena:
Vrh Dno