Šta je novo?

754 ploca, procesor, memorija i kartica

Nagy

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
319
Planiram da kupim MB+CPU+Memoriju. E, sada pliz savet. Treba mi hardware koji zadovoljava sledece:

1. Ploca - 1. da je stabilna na laganom overclocku (sto vise to bolje, naravno ali OC nije toliko prioritet). 2. Da ima PASIVNI kuler za cip 3. Da ima 2 ili 3 god. garancije

2. CPU - Sempron 2800+ - na cega da obratim paznju. Procitah ovde da se treba gledati neki broj ...ali ne znam zasto i koji broj/slova na samom procesoru. Dali BOX cooler moze da hladi overclockovani CPU - zeleo bih da OC-jem samo toliko koliko moze da ga hladi BOX cooler ali ne znam koliko je to.

3. Memorija - Koja je best buy uzimajuci u obzir OC - uzeo bih 2x512 MB.

4. Koja kartica je best buy za 45-50 EUR (ne igram se previse ali ipak...)

Predlozi? Saveti? Sugestije?

1. DFI
2. OK
3. Kingmax Hardcore
4. Za 80 evra imas 6200 128-bit, za oko 100 imas 6600

Evo su samo "RAW" informacije, sacekaj da ti se neko javi sa tacnim detaljima ;)

Poz...

Skoro ni jedan nForce4 nema pasivno hladjenje... Moze da se namontira, nije nikakav problem, provereno radi... Ako Chaintech moze na nF4 Ultra da stavlja pasivan, mogu i ja... Mora da radi...

Nisi se izjasnio da li hoces PCI-E ili AGP, medjutim kupovina AGP-a u ovom trenutku bi bilo cisto zakopavanje...

Znaci:

1. EPoX 8NPAJ, DFI nF4X Infinity, Abit NV8, ASUS K8N4-E, sve su tu negde po ceni, uzmi onu koju mozes da nadjes

2. Sempron 2800+

3. Kingmax Hardcore DDR500, problem je sto ih nema u 1GB varijanti, tako da ces, iako ti dva modula nista ne znace jer nemas Dual Channel, morati ici na 2x512MB

4. Nesto do 50e za PCI-E? X300TD, mozda neki 6200... Gledaj da su 128-bit, nekako se uklopi, X300TD je u sustini ista stvar kao i X550/X600 samo sa manjim klokovima i pasivnim hladjenjem, idealna varijanta ako se ne igras a treba ti tisina...

Hvala na savetu. Dali ukoliko promenim cooler garancija prestaje da vazi? nace, sada imam integrusu, tj. nemam karticu pa razmisljam i o PCI-e. Dali sa tom karticom moze da se igra recimo far cry ili NFS na nizim rezolucijama? Igranje mi nije prioritet ali ajde sad...

Pa gledaj da ne bude X300SE ili HM (Hyper Memory), onu TD sam naveo kao primer jer ASUS tako oznacava svoje X300 kartice sa 128-bitnom magistralom.

Budi 100% siguran pre kupovine, makar 5 dana visio na netu i trazio sve sto mozes da nadjes :)

Ako nigde ne uspes da nadjes X300, lepo se stisni za jos 20 eura i uzmi X550 (GE)... Ona je sigurno sa 128-bit i 128 (256) MB...

Ako ti ne treba previse pci slotova imas asrock k8nf4g integrisana grafika u rangu tih od 40-50 e + pci expres 16x lepo se klokuje narocito sa ovim http://lewa86.pop.e-wro.pl/K8NMOD.zip biosom, ima pasivno hladjen cipset koji se uopste ne greje ni na 300+ htt provereno stabilno radi i kosta 60-tak e. Ima samo 2 mem slota ali to nije mana posto a64 ne radi dobro sa mnogo modula jedino ako ti nije dovoljno 2 pci 1 pcie 1x 1 pcie 16x i jedan amr ili tako nesto za modem. Kasnije kupi cestitu grafiku ako ti bude trebala .
Ako ti ovo ne pije vodu onda uzmi dfi nf4x imam i nju i skroz je korektna osim sto moras budziti cooler sad ili kad prozvrci za koji mesec (najbolje bakarni titan za graficku posto pasivni smetaju a i ne mogu da ohlade dovoljno).
Epox je mozda jednako dobar ali bi ga zaobisao posle kamare crknutih 8rda... asus izgleda ne valja a abit je cini mi se malo skuplji.

Gigabyte K8NE ima pasivan hladnjak.

Inace ako hoces integrisanu plocu primerak asrock-a k8nf4g koji sam
jednom prilikom uzeo radi sasvim ok i bez problema sa 6600 pci-e ,
integrisana grafika je dosta slaba ali mozes da je kupis pa posle dokupis
nesto bolje.

1.Asus K8N4-E, nema pasivni hladnjak ali se i ne čuje, ako hoićeš pasivni hladnjak onda Gigabyte GA-K8NE, a garancija od 2-3 godine ti je nebuloza, jer posle godine dana ne postoje te ploče pa dobiješ drugu koju moraš da platiš koliko i košta!
2.Sempron 2800+ ali pazi da na kutiji stoji crno 64!
3.Kingston
4.Asus RX300Se, ali dodaj za RX 550 128Mb 128bit!

OK. Hvala. Kako mislis crno? Ima neke razlike meju sempronima 2800+? Ja sam googlao i nista nisam pronasao? Ima lineki kod da obratim paznju na to?

Nagy je napisao(la):
OK. Hvala. Kako mislis crno? Ima neke razlike meju sempronima 2800+? Ja sam googlao i nista nisam pronasao? Ima lineki kod da obratim paznju na to?
Oni koji nemaju crnu okruglu etiketu sa brojem 64 na njoj nisu 64-bitni procesori! To ako kupuješ u kutiji procesor važi!

Nazad
Vrh Dno