Šta je novo?

Kućna multimedija 75/77'' OLED/Miniled - помоћ

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

NSale

Cenjen
Učlanjen(a)
19.04.2014
Poena
160
Поздрав свима,

Планирам да купим нов телевизор за дневну собу и треба ми савет.
ТВ ће бити у дневној соби где има доста природне светлости, али не директне сунчеве светлости него кроз завесе. Главна намена би била за гледање кабловске телевизије најчешће, YouTube, и садржај са Plex media сервера. Понекад, али врло ретко ће се користити за играње Sony PlayStation‑а, али то није приоритет.
Можда битна ствар, тв нам некада ради по цео дан и то на једном каналу, тако да би или узели МиниЛЕД или пуштали неки видео на јутубу или са Plex-a, без статичног текста да избегнем опасност од burn-in-а на ОЛЕД-у.

Оно што тражим је дијагонала од 75″ или 77″, а модели који су ми тренутно у ужем избору су:
Sony Bravia 7 - прегршт добрих ревјуа на нету, светао, нема бојазни око burn-in-a, познато Сонијево processing and upscaling, са друге стране висока цена
TCL C8K - МиниЛЕД, одличан тв судећи по ревјуима, нижа цена од Сонија, са друге стране лошији processing and upscaling у односу на Сони и не знам какав је квалитет панела и тв-а на дуге стазе (има другар неки лошији модел и почела роза боја да исијава по ивицама екрана после годину дана)
LG C5 - нови ОЛЕД тв и све оно добро што иде уз то, уз Сони најбољи processing and upscaling, цена мања нега Бравиа 7 у тој дијагонали на КП, негативно burn-in
LG G4 - прошлогодишњи најбољи ОЛЕД модел LG-a, осветљење јако и за осветљену собу, топ ОЛЕД панел, негативно burn-in
Наравно гледао сам и QN90D, S90D, S90F, LG C4, LG B5, али ова 4 сам издвојио мада није ''урезано у камену''.

Буџет за куповину би био између 2 и 2,5 хиљаде евра (може и мање, мислим да је ТЦЛ око 1800е) и куповао бих преко КП-а.

Занимају ме Ваши предлози, савети и искуства.

Хвала унапред и велики поздрав!

Nazad
Vrh Dno