Šta je novo?

710N drajver

• Začetnik teme Začetnik teme face
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
Ne znam ni sam zasto, ali sam stavio drajver sa cd-a koji sam dobio uz monitor. Ukratko, ne valja, hocu da ga se otarasim al ne mogu. Ne znam sta nisam probao. Od remove driver-a, reinstaliranja drajvera za graficku, svega zivog i nikako da se otarasim. Sve sto hocu je da ga vratim na plug and play monitor. Help. :wall:

jel si povezan sa dvi ili dsub?
inace opusti se, to nije drajver to je samo .inf i ne moze da ne valja jer samo daje informaciju dokle moze da se ide sa rezolucijom i RR...

710N nema DVI...

Pogledaj u WINDOWS\Inf folderu (hidden) sve infove koji se zovu oem*.inf, u kome se pominje Samsung 710N - njega obrisi. Takodje, pogledaj i u WINDOWS\Inf\Other

Hvala, uspeo sam drukcije. Preko update driver i dalje mu rekao da sam imam drajvere, te izabrao izmedju ponudjenih medju kojima je bio i plug and play monitor i to je to. Problem je bio sto mi je nudio sa samsung drajverom osvezavanje do 72hz a treba 75, a ni ja nisam mogao da verujem al 3hz sam primetio i smetalo mi je. A kad sam de-stilirao hide unsupported refresh rates, onda mi je pravio neke probleme sa bf2 itd. da ne duzim. Sad je sve ok. Hvala.

Ja imam taj monitor i uopšte ne primećujem razliku između 60 i 75 Hz, ali ti primećuješ razliku od samo 3 Hz? Čudno...

Cekajte, kako 75 Hz?! Meni radi na 72 max sa drajverima sa instalacionog cda.Kako to da podesim? Sta da instaliram?U winowsu mi pokazuje da je maximalna vrednost 72 Hz-a...

Poslednja izmena:
Ja sam sa 713N imao isti problem, 72Hz maximum kad instaliram drajvere za monitor sa CD-a. Trenutno vozim Plug and Play Monitor drajvere na 75Hz... WTF??

Zat o 3hz zaista ne znam kako, ali primetio sam razliku nisam budala. A izmedju 60 i 75 je razlika kao dupe i glava, na 60 hz je mutno uzas.

Da vratis na plug and play idi na update driver za monitor, pa posle samo uzmi da sam trazis drajver (dakle ne sa cd, hdd) i dace ti izbor izmedju plug and play i samsung 710n bla bla bla, i izaberi plug and play.

Ili krace samo destiliraj ono hide unsopported refresh rates, izaberi 75hz i vozi.

E, hvala, radi, mada nema neke razlike, ali dobro...

Evo, ja opet izmenjah sve frekvencije osvežavanja čisto da još jednom proverim, i stvarno nema nikakve razlike među njima. Možda postoji neki problem do tvog monitora ili grafičke karte.
LCD monitor sasvim drugačije prikazuje sliku nego CRT, kod njega osvežavanje nije ista stvar kao kod CRT-a. Mnogi misle da povećanjem RR mogu da ubrzaju odziv piksela ekrana i smanje blur, ali to je nemoguće.

Na ovom monitoru sam izmenjao 3 grafike (2nvidia i 1 ati) i 2 mashine, i uvek primetim bruka razliku izmedju 60 i 75hz. Ne znam ovo mi se cini kao da mi neko kaze da ljudsko oko ne vidi vise od 24 fps i ubedjuje da igra leti sa 30 fps.

Ljudsko oko i ne vidi više od 20-tak slika u sekundi, a 30 fps i jeste sasvim dovoljno za igranje, ukoliko je u pitanju konstantnih 30 fps. Međutim, ako je 30 fps prosek, to znači da će framerate ponekad padati ispod 15 fps, pa ćeš videti seckanje.
Vidiš, i ja imam jednog prijatelja koji je tvrdio da može golim okom da razlikuje 30 fps i 60 fps. Dovedem ga kući, pokrenem Halo na mojoj mašini koja u njemu ladno izvlači 60-tak fps. Vidiš, Halo ima mogućnost da se framerate ograniči na 30 fps, ali ga možeš pustiti da ide i preko toga. Lik nije bio u stanju da odredi kada je ograničenje od 30 fps aktivno, a kada nije. Toliko o tome.
Pošto si isti monitor koristio na različitim kartama i uvek imao isti problem, mora da je nešto do njega. Vidi na kutiji gde je proizveden, bilo je puno kukanja na modele iz Slovačke, upravo zbog mućenja slike. Moj je iz Slovačke i dosta je dobar.

Kutiju sam bacio, jos odavno, sacuvao sam samo garanciju i racun. Necu da se raspravljam o stvarima koje licno vidim. Ajd da je ovde tema o necemu sto niko od nas nije video. Za monitor potpisujem, ako mislis da je falican, neka, ja licno mislim da nije, vec da razlika postoji. Sto se tice fps-a, takodje potpisujem, probao sam milion puta, bf2 ponajvise jer manje vise samo to o igram i 30fps za FPS (kako glupo zvuci) je malo, makar meni (naravno mislim na donji fps).

Nazad
Vrh Dno