Šta je novo?

7 pin S-video ili HDTV Output (YPbPr) - sta sa njim?

mpkosa

Slavan
Učlanjen(a)
18.03.2009
Poena
304
Pazario sam tv LG 42PQ3000 povezao ga na IPTV i slika je fenomenalna (u odnosu na obicnu kablovku). Sa racunarom sam ga povezao preko S-video kabla posto su mi oba DVI zauzeta sa monitorima.
E sad sta me bunni: na grafickoj kartici (asus 8800gt) taj S-video je oznacen i vode ga kao HDTV Output (YPbPr) i nije klasican s sa 4 pina vec ima valjda 7. Uz karticu sam dobio i kabl koji je sa jedne strane “S” a sa druge strane 3 zenska cinca (YPbPr).

Posto na TV-u imam hrpu konektora koji je najkvalitetniji nacin za povezivanje?

Evo sta ima od konektora:

AV In 1
S-Video In 1
HDMI In 1 (HDMI 1.3, side HDMI not support SIMPLIK)
USB 2.0 JPEG/MP3
CI slot
RF In 1
Full Scart 1(TV out)
Half Scart 1(MNT/DTV Out)
Component in (Y,Pb,Pr) + Audio 1 (480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080p)
Digital Audio Out (Coaxial/ Optical) 1(Optical)
HDMI/HDCP Input Ver. 1.3 2(480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080p)- 1 Port PC Mode- SIMPLINK
RGB In (D-sub 15pin) - PC
PC Audio Input
RS-232C (Control / SVC)

Hvala unapred

Uf, pa zar nije S video 480i ili tako nesto? Mnogo je to loše za nove standarde...

pusti ga na HDMI, ako ti je TV u drugoj sobi, otkači drugi monitor i utrpaj tv, pa posle vrati! Kad se smoris, kupi novu grafu!

Uf, pa zar nije S video 480i ili tako nesto? Mnogo je to loše za nove standarde...

pusti ga na HDMI, ako ti je TV u drugoj sobi, otkači drugi monitor i utrpaj tv, pa posle vrati! Kad se smoris, kupi novu grafu!

znam da je tako najbolje, al su mi monitori neophodni zbog posla tako da ta solucija odpada.

Buni me ovaj ulaz na tv-u Component in (Y,Pb,Pr) + Audio 1 (480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080p)
moracu da probam da ga tako povezem i vidim kakva je razlika izmelju obicnog Svidea i ovog.

Najkvalitetnije povezivanje je preko HDMI kabla,pa komponentnog,zatim s video pa AV.TJ u prevodu HD rezoluciju možeš dobiti samo preko prva dva kabla.

Najkvalitetnije povezivanje je preko HDMI kabla,pa komponentnog,zatim s video pa AV.TJ u prevodu HD rezoluciju možeš dobiti samo preko prva dva kabla.

da rezimiramo: HD rezoluciju mogu da dobijem preko ovog mog HDTV Output (YPbPr)

iz kompjutera:
radeon_4870_dvi.jpg

cablesvideo7pin.JPG

U tv na Component in (Y,Pb,Pr)
component.jpg

da li sam u pravu?

Neću da kažem da ne možeš, ali to niko ne radi.

Kupi ovaj kabal i to je to.

dvi-hdmi-cable.jpg

dvi - hdmi

hvala na predlogu, znam da je to naj bolja kombinacija, ali naveo sam gore da su mi oba mesta zauzeta sa monitorima. *** :wall:

Izvinjavam se što ne čitam :).

Ako grafička na taj izlaz u sredini može da izbaci signal za komponentne kablove, onda ćeš imati HD. Baš tako kao što si u slikama naveo.

To je pravi odgovor! Hvala Bane.
Posle posla idem da kupim samo kvalitetne cinc kablove i to je to.
Hvala svima jos jednom!

Ako je veća dužina uzmi kablove sa širmom

Sve preko metra uzmi širmovan kabal

Kupljeni kablovi (2m), povezano i sad je sve OK. u Nvidia control panelu mi je odma prepoznao HDTV out i pitao za rezoluciju koju zelim (1080i HDTV, 720p HDTV, ...). Postavljeno na 1080i i slika je fenomenalna! :banana:

Da to je to,još dobar film i pivo i grickalice....

Nazad
Vrh Dno