Šta je novo?

6870 in snow leopard

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Imam full hackintosh kompatibilnu plocu, iz potpisa, i uzeo bih 6870. Zanima me da li radi pod snow leom, i ima li nekih problema. Uslov za kupovinu mi je da mogu da instaliram sistem bez pozajmljivanja drugih kartica za install, drndanja... :)

To je odgovor koji sam cekao :)

Evo da javim :p Sljaka extra. Out of the Box. Samo update na 10.6.8 i GraphicsEnabler=No :)

hmm, mozda bolje da probas ovako :)

stavis Yes na GraphicsEnabler, i stavis ovo:

<key>AtiConfig</key>
<string>Duckweed</string>

JER DVD player ce ti crashovati ako nemas ovo sto sam naveo, probaj pa ces videti :p neki prijavljuju da ne radi ni Steam i Geekbench(mada kod mene je radilo, samo dvd player nije)

za Gigabyte 6870 model koja ja imam framebuffer je Duckweed, ne znam koji si t9 uzeo, moguce da moras da postavis neki drugi, ima lista sa 6-7 njih i za koji je tacno model, probacu da nadjem na tonymacx86.

edit: evo ga ! http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=15&t=16152 sve o 6870 i koje framebuffere koriste :)

Poslednja izmena:
Hvala puno na info. Recimo Movist crashuje? Evo za sada cida DVD sa nekim divx-om sat vremena bez problema... Ja sam obrisao celu liniju koja spominje graphicsenabler zapravo, nisam dodao off...

Poslednja izmena:
pa trebao bi da stavis Yes :p GraphicsEnabler = Yes, mozda je po default yes ako nista ne stavis ;p

nisam imao probleme sa Movist-om u bilo kojoj shemi....

Pa kako onda kazes DVd player ce crashovati?! :p

nisam to rekao :S crashuje dvd layer bez tih izmena sto sam ti poslao, vidi link u prethodnom postu, imas tamo sve :p

Poslednja izmena:
Sve mi je radilo ok, ali desavalo mi se da kada se loaduje sistem, odmah posle sive jabuke zaglavi na svetlo plavi ekran i tu ostane. Pri resetu obavezno loaduje bez problema. Ne znam da liima veze sa ovim stringom koji si linkovao: <key>AtiConfig</key>
<string>Duckweed</string>
ali ubacio sam ga. Nadam se da ce resiti.

Nece. Svako prvo paljenje ujutru zaglavi na plavi ekran. Pri resetu obavezno prodje iz drugog puta. Ima li neko ideju?

DA li treba samo ovaj kext ubaciti, ili doadti i one stringove?

http://netkas.org/?p=798

Instalirao sam sa kext hepler ovaj atyinit, i sada mi ne prijavljuje kartu kao ni40, vec kao 6800 series. Da li treba i one stringove da ubacim sada?

Poslednja izmena:
probaj sa tim kextom, ali ne kapiram ti ne radi sa onom jednostavnom kombinacijom :S to bi trebalo da je jedna od najkompatibilnijih kartica :S

za vecinu kartica ti treba Chimera bootloader, GraphicsEnabler=Yes, i framebuffer Duckweed ili neki drugi, pise da je za Sapphire bas taj.

i sa tim bi trebalo da sljaka kartica. imas i kext za citanje temp sa kartice( u Multibeast-u), tako da bas radi u fullu.

cek, koje stringove? kad ubacis taj kext, trebao bi GraphicsEnalber= No da stavis, i onda probaj dal radi

pre ti je prijavljivao kartu kao ni40? o_O aaa ma cekaj bre, koji bootloader koristis? >.<

Poslednja izmena:
Nista nisam stavio za boot loader, samo 64bit apple boot screen. Iz multibeast-a sam izabrao easybeast posto sa dsdt od moje ploce zabada na sivi apple logo i onda nema vise ni -x, nista, jedino reinstall. A easybeast instalira Chimeru v1.4.1 r877. Evo sta mi sad pise za hardware overview:

Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro3,1
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 3.81 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 4
L2 Cache (per core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 4 GB
Processor Interconnect Speed: 4.8 GT/s
Boot ROM Version: MultiBeast.tonymacx86.com
SMC Version (system): 1.30f3
Serial Number (system): G88451235J4
Hardware UUID: 56445FA9-D340-5155-ACEF-89152CEDD6CD

Za grafiku:

Chipset Model: ATI Radeon HD 6800 Series
Type: GPU
Bus: PCIe
Slot: Slot-1
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 1024 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x6738
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-B7710C-176
EFI Driver Version: 01.00.318
Displays:
SyncMaster:
Resolution: 1680 x 1050 @ 60 Hz
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Display Serial Number: H9XQB40105
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Rotation: Supported
Display Connector:
Status: No Display Connected
Display Connector:
Display Connector:

Ali opet problem pri paljenju. Zakucava na svetlo plavu pozadinu tik pre nego sto pokaze desktop. Reset i ulazi normalno? Sta predlazete?? :(
P>S Skinuo sam najnoviji multibeast i tamo ima samo za ati 48xx device injectors, i nista vise vezano za ati :trust:

Poslednja izmena:
ovo sto se tice paljenja na gurku ipak izgleda da ima veza s plocom. Kada upali iz drugog pokusaja, posle je ok svakog restarta. Ali, ako ugasim comp i izvucem kabli od napajanja, posle nece iz prvog. Znaci ploca nesto zaboravi... Ako neko ima predlog kako ovo da resim, welcome :)

Vrh Dno